Halloween er rett rundt hjørnet, og da er det på tide å dele oppskriften på halloweenmuffinsene jeg serverte da Mathias inviterte til Halloweenfest for venner og nabobarn i fjor. Her har en standard sjokolademuffins fått følge av ostekrem med "spindelveveffekt" og små ekle kryp som er laget av mokkabønner og lakrissnøre. Enkelt å lage og god på smak, og dessuten veldig populært hos både små og store barn!

Ingredienser

SJOKOLADEMUFFINS

125 g smør (romtemperert)
175 g sukker
2 egg
2 ss bakekakao
1 ts (ekte) vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
250 g hvetemel

OSTEKREM

50 g smør (romtemperert)
100 g kremost
250-300 g siktet melis
litt bakekakao

DEKOR

12 mokkabønner
lakrissnorer

SLIK GJØR DU

Halloweenmuffins med ekle kryp

IMG_0552

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke i et par minutter til du får en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn bakepulveret, vaniljesukker og kakao og ca. halvparten av melet, og rør sammen. Rør så inn melken og deretter resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig.

Halloweenmuffins med ekle kryp

Fordel røren i 12 muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Stek muffinsen ved 175 grader i ca. 20 minutter, til muffinsene er ferdigstekt. Følg med mot slutten av steketiden. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du trekker den opp er muffinsen ferdigstekt. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger dem over på en rist og lar dem avkjøles helt.

Når muffinsen er helt avkjølt lager du ostekremen. Pisk smør og kremost mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett først ca. halvparten av melisen, og pisk på middels styrke i et par minutter, og tilsett deretter så mye melis som er nødvendig for å få en fin konsistens på kremen, slik at den blir medgjørlig når du nå skal pynte. Ikke pisk mer enn strengt nødvendig for å få en jevn og fin konsistens på ostekremen.

Halloweenmuffins med ekle kryp

Fordel ostekremen med en smørkniv eller lignende på muffinsen. Hold av 1-2 ss av ostekremen, og ha denne i en liten bolle og rør inn litt siktet kakao. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og dekorér oppå ostekremen. Du kan for eksempel lage spindelvev ved å lage en spiral, begynn i midten og jobb deg utover. Bruk en ren kniv, begynn i midten og “skjær” forsiktig i kremen for å få “spindelveveffekten”.

Halloweenmuffins med ekle kryp

Dekorér gjerne også muffinsen med små edderkopper som du enkelt lager av mokkabønner, lakrissnor og et starinlys. Klipp opp lakrissnoren i ønsket benlengde på krypene dine, for eksempel 1-1,5 cm lange biter. Tenn stearinlyset og varm opp den ene enden av lakrisbenet og stikk den umiddelbart inn i mokkabønnen. La det hvile et par minutter før du setter på flere ben.

Muffinsene kan gjerne lages et par dager før (eventuelt oppbevares i fryseren). Ostekremen og sjokoladedekoren kan gjøres klar samme dag som de skal serveres, men edderkoppene bør settes på rett før servering.

Halloweenmuffins med ekle kryp

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse såg nydelige gode ut… Jeg skal prøve meg på disse, men det står server ganske umiddelbart… Jeg må lage di dagen før… Går det greit og hvordan ville du oppbevart di?;/)

    1. Har oppdatert oppskriften. Muffinsene bør serveres ganske umiddelbart etter at edderkoppene er satt på siden lakrisen kan smitte over på kremen. Men muffinsen for øvrig kan lages flere dager i forveien.

  2. Det ble fint med litt lenger lakris og mokkabønne oppå. Dytt sjokoladen nedi, så ser beina temmelig ekte ut.

  3. Laget disse i går. Kjempegode, og et godt påfunn. Glassur er nesten identisk med den jeg bruker på gulrotkaken min, som jeg spiste for 2 dager siden, men det er mitt problem .. 😉

  4. Med små/vanlige muffinsformer ble det nesten dobbelt så mange muffins som i oppskrifta 🙂 De var forøvrig søte og gode, om jeg lager dem igjen tar jeg nok litt mindre sukker og litt mer kakao, men til barneselskaper (som jo sikkert var målgruppa for disse) er de nok helt perfekte 🙂 Takk for oppskrift!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste