ANNONSE - KENWOOD

Jeg har inngått et spennende samarbeid med Kenwood og har i den sammenheng fått teste Kenwood Titanium Chef Patissier XL. Maskinen har mange praktiske og spennende funksjoner som gjør det enda enklere og morsommere å bake. Du kan blant annet veie ingrediensene direkte i bollen mens du baker, og du kan også varme opp innholdet i selve bakebollen. Maskinen er enkel å betjene, med berøringsskjerm med intuitive forhåndsinnstilte funksjoner, belysning i bakebollen og en enkel enhåndsløfter. Det følger med to bakeboller, en litt mindre enn den andre slik at den kan settes oppi den største når maskinen ikke er i bruk. Det følger også med røreredkaper som visp og K-spade, samt en praktisk flexivisp med silikon som jeg likte spesielt godt.

Sammen med maskinen har jeg også testet kakedekorasjonsettet som du i en tidsbegrenset periode får med på kjøpet. Det inneholder blant annet slikkepott, spatel, kakedeler, 14 ulike tipper til dekorasjon og et praktisk roterende kakefat.

Jeg har nå testet maskinen en stund, og blant annet har jeg laget denne smakfulle gulrotkaken som jeg vil dele oppskriften på. Noe å tenke på til 17. mai, kanskje?

Ingredienser

GULROTKAKE

2 egg
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 1/2 dl soyaolje eller solsikkeolje
175 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts malt ingefær
250 g gulrot (ca. 3 stk)

OSTEKREM & DEKOR

300 g kremost , nøytral
125 g smør , romtemperert
500 g melis (ca.)
1-2 ts sitronsaft
50 g blåbær (ca.)
oxalis og spiselige blomster til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

GULROTKAKE MED OSTEKREM OG BLÅBÆR

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme).

Kle en kakeform som er 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen, og pensle sidene med litt nøytral olje. Riv gulrøttene, ca. halvparten finrevet og resten litt grovere.

Bruk flexivispen og pisk egg, olje, brunt og hvitt sukker i kjøkkenmaskinen, til du får en luftig røre. Tilsett hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og rør det raskt inn i eggeblandingen. Tilsett til slutt de revne gulrøttene. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på midterste rille i ca. 40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Du sjekker om den er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Er fyrstikken ren er kaken gjennomstekt, men følger det kakerøre med steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken på rist. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund før du skal pynte den.

Så er det ostekremen som står for tur. Her brukte jeg den praktiske flexivispen som har en avtagbar vinge i silikon som den spesielt egnet til å blande sammen slike kremer. Bruk romtemperert smør (viktig) og rør til det er kremete. Tilsett deretter kremosten og kjør maskinen litt til, til du har en jevn blanding. Tilsett deretter melis og sitronsaft (smak til) til du har en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover).

GULROTKAKE MED OSTEKREM OG BLÅBÆR

Del den avkjølte gulrotkaken i to deler på langs. Her brukte jeg den justerbare kakekutteren. Legg den nederste delen av kakebunnen på et serveringsfat eller oppå det praktiske roterende kakefatet som følger med kakedekorasjonsettet. Ha ca. 1/3 av ostekremen oppå kakebunnen og bre den utover med spatelen. Legg den øverste delen av kakebunnen oppå og smør resten av ostekremen jevnt utover hele kaken og langs sidene. Bruk gjerne en av glasurskraperne til å jevne ut kantene eller lage mønster, som jeg har gjort et forsøk på her. Ha resten av ostekremen i en sprøytepose med tipp og dekorer toppen etter smak og behag. I dekorasjonsettet får du med 14 ulike tipper, så her er det bare å slippe fantasien løs. Pynt gjerne også med bær, urter og spiselige blomster – server og nyyyt!

Gulrotkaken er holdbar i kjøleskapet i ca. en uke, og kan også fryses.

GULROTKAKE MED OSTEKREM OG BLÅBÆR

LYKKE TIL!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Kenwood. Akkurat nå får du kakepyntesettet (verdi kr. 1299) med på kjøpet når du kjøper en Kenwood Titanium Chef Baker XL eller Kenwood Titanium Chef Patissier XL. Maskinene får du kjøpt i de fleste butikker som selger elektrisk kjøkkenutstyr, blant annet hos Elkjøp og Power. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste