Jeg kan ikke skjønne annet enn at et par rause stykker av denne kaken må kunne gå inn i beregningsgrunnlaget når dagsregnskapet for "5 om dagen" skal gjøres opp, siden både gulrøtter og appelsin står på ingredienslisten. Her har gulrøttene fått stå å trekke til seg fuktighet og smak av appelsin, en utrolig smakfull kombinasjon som bare må gi en deilig kake!

Ingredienser

GULROTKAKEN

250 g gulrøtter
1 appelsin , skall + juice (1 dl)
5 egg
225-250 g sukker
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1/4 ts salt
1 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)

OSTEKREM OG DEKOR

50 g smør mykt
150 g nøytral kremost
400 g melis
1 neve friske blåbær (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Gulrotkake med appelsin

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca. halvparten på den fineste delen av råkostjernet og den andre halvparten på den groveste delen). Bland de revne gulrøttene med revet skall av en appelsin (kun det oransje) og 1 dl appelsinjuice.

Pisk egg og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med visper. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend det hele forsiktig sammen. Vend de revne gulrøttene og solsikkeoljen forsiktig inn i røren til slutt.

Ha røren i en liten, bakepapirkledt langpanne, ca. 25×35 cm. Stek kaken på rist midt i ovnen i 30-40 minutter, til den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål eller fyrstikk. Det skal ikke sitte fast deig på nålen/fyrstikken. Avkjøl kaken på rist mens den fremdeles er i formen. Hvelv den deretter over på et fat og fjern bakepapiret.

Når kaken er helt avkjølt står ostekremen for tur. Ha smør, kremost og mesteparten av melisen i en bolle og pisk til du har en luftig krem. Bruk kjøkkenmaskin med K-spade, hvis du har. Spe med melis til du får ønsket konsistens på ostekremen din. Bre kremen over kaken, pynt gjerne med noen blåbær – og kaken er klar til servering!

Gulrotkake med appelsin

Gulrotkaken er relativt holdbar og kan oppbevares flere dager i kjøleskapet. Kaken kan gjerne fryses.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne skal jeg prøve, som mye annet godt du har som jeg har laget med hell:-)
  Det blir årets påskekake takker ??

 2. Hei! Ser ut som jeg skal endre litt på min faste oppskrift. Appelsin høres deilig friskt ut! Men et spm..fryser du kaken med eller uten glasur?

 3. Hei!
  Opplevde også at kaken ble tung og hevet lite. Lurer på om det er meningen at det skal være natron i røra?

 4. Syntes det virka som en bra oppskrift, så testa den ut, men vil si at den forma burde vært mindre, for selve røren hever lite, også smakte den ikke så bra. Blir nok bare vanlig gulrotkake neste gang.

 5. Kaka ble knallgod. Synes ikke den ble tung og den hevet som normalt. Kan hende jeg var litt raus med bakepulveret.

 6. En nydelig kake som ble helt perfekt. Var utrolig godt med blåbær på, så vær raus med dem??

 7. Hei.

  I dag blir det denne kaken til farsdag 🙂

  Tror du det har mye å si på smak om jeg erstatter sukkeret med sukrin? Skal jeg da ha i like mye sukrin?

  Ha en super lørdag 🙂

 8. Beste gulerotkake jeg noensinne har smakt, veldig saftig og god. Min datter på 6 år ville ha den i bursdagsselskapet sitt og alle barna elsket den 🙂

 9. Saftig og god kake. Synes kremen kan bli litt i søteste laget, så jeg blander i sitron (skall + saft), friskt og godt 🙂

 10. Jeg hadde ikke en passende stor langpanne og brukte derfor en springform med diameter 24cm. Kaken ble høy og flott – og smakte supergodt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste