Jeg kom ved en tilfeldighet over R.O.O.Ms oppskrift på gulrotkake, som jeg har hørt så mye bra om. Den spennende kombinasjonen av gulrot, eple og kokesjokolade inspirerte meg til å forsøke, og jeg ble slett ikke skuffet. Her kommer oppskriften, men som du ser av beskrivelsen nedenfor gjorde jeg et par endringer, blant annet ift mengden fyll.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GULROTKAKE

3 egg (store)
2.5 dl solsikkeolje , soyaolje eller annen nøytral matolje
275 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
0.25-0.5 ts muskat
0.5 ss natron
0.5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g mørk kokesjokolade , finhakket
400 g gulrot , revet
1.5 eple , revet

OSTEKREM

200 g smør , romtemperert
500 g melis (ca.)
400 g kremost naturell , romtemperert
1 ss vaniljesukker

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader.

Mål opp alle ingrediensene, hakk opp sjokoladen og riv gulrøtter og epler (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen), slik at du har alt klart før du begynner.

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket sjokolade. Vend gulrøtter og epler forsiktig inn i røren.

Ha røren i en liten, bakepapirkledd langpanne, ca. 22×32 cm. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Er fyrstikken ren er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du kaken noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering! Du kan gjerne halverte mengden ostekrem. Men faller du for fristelsen til å lage hele porsjonen så har jeg full forståelse for det, for ostekremen er KJEMPEGOD!

Gulrotkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses (men da helst uten ostekremen).
ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg har hele tiden vært veldig tro mot min egen enkle, dog nyyydelige, oppskrift på gulrotkake – men denne må prøves! Tusen takk for tips – både denne og alle de tidligere, kjempeinspirerende oppskriftene dine. KOSER meg i bloggen din:)God helg!

 2. Jeg har også en oppskrift på gulrotkake som alltid blir vellykket, men baker denne innimellom hvis jeg vil servere noe ekstra! Du bør derfor prøve denne!

 3. Mmmmm, dette seg skikkelig deilig ut! Kanskje jeg skal prøve den en dag, med et lite hint av kokos masse oppi i tillegg, slik at den får en eksotisk touch?

 4. Trur dåkke d e mulig å lage gulrotkake uten gulrot? 😉 Er dessverre allergisk mot gulrot, men har sååå lyst på. Kunne eg ha bytta ut gulrot med noko anna? Ulogisk å lage gulrotkake uten gulrot men… 😛

 5. Har prøvd oppskriften i dag og er spent på resultatet, den skal være med på julekonsertens kaffebord og da bli det vel noen tilbakemeldinger tenker jeg:) Mange spennende oppskrifter her!Takk!Nina

 6. Mmmm…. du har en så vakker og inspirerende blogg – glad jeg snublet borti deg på Twitter! Denne ble bakt fredag – kjempegod! Min var ferdig stekt allerede etter 45 min, så takk for tipset om å passe på steketiden. Familiens influensasyke fikk umiddelbart livsånden tilbake av denne kaken! Kaken ble enda bedre dagen etter, og nå er den helt borte… Jeg hadde litt sitron i glasuren, og tror jeg dropper smør i glasuren neste gang – dobler heller mengden kremost. Men den inngår nå også blant mine favoritter!

 7. Hi Trine, I made little muffins with your gulrotkake recipe , they are great and the the apartment smells sooo good now :)Tusen takk!

 8. Vart spurt om å laga ei kaka til juleavslutninga i kveld. Kva slag kake eg lagde kunne eg velja. Tenkte med ein gong på at eg ville laga ei gulrotkake.Søkte på Kvasir og såg bloggen din.Lagde ei langpannekake ved å laga 1/2 porsjon ekstra.Fekk uuutruleg mykje skryt for kaka!!Forstår eg godt, for den er jo berre knallgod!!Gjorde som ein av dei andre lenger oppe og hadde litt sitron i kremen. Farleg god ;-))Tusen takk for du la ut denne oppskrifta!! skal garantert lagast fleire gongar :-)))Mariann.

 9. Fant nettopp denne oppskriften. Og den ser fantastisk god ut, skal garantert prøves. Ser den kan fryses, men kan den fryses med krem på seg?

  1. Det går fint! Jeg fryser ned i biter med matpapir i mellom, sånn at det er lett å ta opp fra fryseren hvis man plutselig får gjester 🙂

 10. Denne var fantastisk!! Blir garantert laget flere ganger. Tusen takk for mange gode tips og nydelige oppskrifter!

 11. Akkurat oppdaga bloggen din – får vann i munnen av alt det gode her!! Denne gulrotkaka må jeg lage – snart! Til Henriette som ønsker seg gulrotkake uten gulrot (!): På detsoteliv.no finnes en oppskrift som heter Amerikansk eplekake med ostekrem. Kaka er som en gulrotkake, men med revne epler i – nyyyyyyydelig!! 🙂

 12. Prøvde kaka i dag. SUKSESS! Fantastisk god, og glad for at du tipsa om å halvere toppingen, det blei rikeleg nok.Laurdag hadde vi nachos med heimelaga tacokrydder og i morgon blir de wok a'la Trines Mektige Matblogg. Tusen takk for kjempe flott blogg med mykje inspirasjon for ei som alltid har laga Toro-pose-middag tidlegare…Eg er klar for å lære meir om heimelaga mat og elskar at du vil lære det vekk på ein enkel og ærleg måte! Keep up the good work!:)Anita

 13. Takk for koselige tilbakemeldinger! Ja, dette er en GOD kake, ingen tvil om det! Skal bake den selv i morgen, for n'te gang! Anita; det er så utrolig herlig å høre at du finner inspirasjon til å prøve noe annet enn kjedelige (og alt for salte Toroposer) Da er det jo også mye morsommere å lage (og spise)mat! Klem, Trine 😉

 14. Hei! Laga denne kaken igår, og den er helt fantastisk. Men hvor lenge tror du den overlever i kjøleskap?Fire-fem dager?

 15. Dette er en relativt holdbar kake. Klarer fint 4-5 dager i kjøleskap, men "overlever" sjelden så lenge…Trine 😉

 16. Tusen takk for en kjempefin oppskrift! Laget denne 23 desember, og den var helt perfekt til julaften :)Det blir ikke siste gangen jeg baker den kaken, til alles store glede.

 17. Da har jeg laget kaka igjen, for ente gang..:)Prøvde med valnøtter i tillegg denne gangen, er spent på hvordan d blir. Men siden jeg er så glad i valnøtter tror jeg det blir veldig bra :)Takk for mange gode oppskrifter!:)

 18. FANTASTISK KAKE!! 🙂 Jeg skal bake den igjen til min tantes 70 årslag og gleder meg til at alle skal få smake den 🙂

 19. Så fantastisk god ut! Er det noe annet man kan bruke istedet for matolje? Tenkte å bake den til lørdagskosen 🙂

  1. Jeg lagde denne i dag med smør da jeg ikke hadde olje og det gikk veldig fint☺️ Hvis noen andre lurer!

 20. Nam, nam, nam! Denne var fantastisk god!

  Bloggen din har vært en uvurderlig inspirasjon til å «krydre» opp mat-hverdagen vår, og jeg synes matlaging har blitt mye mer gøy enn før! Supert at du inspirerer med enkle, gode oppskrifter som er lett anvendelige i hverdagen.

  Takk for en genial blogg!:)

 21. Hmm.. Tror du det kommer til å funke å lage denne i en 24 cm springform?! Har så lyst til å lage en rundt kake 😉

  1. Tror nok du får en veldig kompakt kake om du har all røra i en 24 cm springform. Tror også en 26 cm form kan bli litt liten. Du kan eventuelt steke resten av røra som i muffinsformer (Obs! muffinsen vil trenge kortere steketid). Lykke til! 😉

 22. Hvis jeg skal lage den i rund springform, eller en liten langpanne, bør jeg da halvere oppskriften?

  1. Oppskriften er til en liten langpanne, se målene over. Hvis du vil lage kaken i springform er det avgjørende hvor stor denne springformen er. Sammenlign med målene som er angitt ovenfor. Hvis du vil lage kaken i springform kan du feks lage muffins av røra som blir til overs.

 23. Ville du doblet røren for en stor langpanne?

  Tusen takk for en fantastisk oppskrift – må lage en større porsjon…Liten langpanne holder ikke 🙂

 24. Tusen takk for en inspirerende matblogg. Gleder meg hver uke til menyen. Denne gulrotkaken er den beste gulrotkaken jeg har smakt. La noe i frysen og var god da og. Men tenkte jo på den gode kaken hver gang jeg var innom frysen, så den varte ikke lenge.

 25. Lagte denne som farsdagskake i dag og den slo veldig godt an 🙂 Fantastisk mange gode oppskrifter du har her, bruker siden din flittig 🙂 (reduserte dog melismengden en del og la til litt sitronsaft i glasuren, ble veldig bra)

 26. Hei Trine! Eg lurer og på om dobling av røra vil fungere for langpanne? Håper på snarlig svar, skal bake til storbursdag i morgon 🙂

  1. Du må nesten ta frem målebåndet og måle selv (se målene i oppskriften og sammenlign med langpannen din), jeg har ikke muligheten til det akkurat nå. Ser av kommentarene ovenfor at en leser multipliserte oppskriften med 1,5.

 27. Denne fantastisk saftige kaken falt i smak hos både personale og pasienter ved den psykiatriske avdelingen jeg jobber på. Herlig å kunne by på noe annet enn kakene som sentralkjøkkenet produserer hundrevis av… Særlig på selveste påskeaften!

  Takk for en super blogg – jeg er innom daglig og lar meg inspirere!

 28. Den gulrotkaken ble påskens høydepunkt – 2 ganger laget jeg den til 2 forskjellige selskap 🙂
  Pyntet den med små stemorsblomster.
  Laget det i min største springform – da ble den høy og flott og supersaftig.

  Anbefales på det varmeste.

  Enig med deg at halvparten av kremen som står i oppskriften er mer en nok!

  Tusen takk for din kjemegode bogg!

 29. Mmmm,måtte prøve.. men neste gang skal jeg gjøre som jeg pleier,legge gulrøttene i oljen ei stund før jeg har de oppi røra,blir enda mere saftig kake da 🙂

 30. Hei hei Trine!
  Heilt fantastisk blogg dette her altså. Kvifor har eg ikkje funnet den før??
  Har etter fleire år hatt et stort ønske om å eige ei kenwood kjøkkenmaskin, og no endelig har eg kjøpt meg ei for feriepengene mine og tenkte som så at no skal det bakast! Forøvrig ågtt mykjei bollar og brød, før eg ramla over desse kakene her. «Dine» oppskrifter vert garantert testa ut ei etter ei, Storkoser meg berre med å lese her innpå, fortsett sånn 🙂

  1. Så bra at du fant meg da! Nå når du har Kenwoodmaskin bør du i alle fall prøve ut en av bolleoppskriftene mine, de er bare kjempegode! 🙂

 31. Hei! Jeg hadde ikke noe annen olje enn olivenolje idag, så måtte ta det. Vil det sette veldig smak mon tro?

  1. Etter oppskriften skal det benyttes en nøytral olje, slik som feks soyaolje eller solsikkeolje. Olivenolje har ofte en litt markant smak, men det finnes mange typer og styrker, og jeg krysser fingrene for at din er av den milde sorten. 🙂

 32. Hei. Jeg har brukt denne oppskriften din mange mange ganger, den slår aldri feil. Men til en liten forandring prøvde jeg hvit sjokolade istedefor mørk. Det ble VELDIG godt. Så det anbefaler jeg deg å prøve en gang 🙂 Ps. Er minimum en gang daglig på din side, da vi bruker dine oppskrifter til å lage ukesliste. Alltid en suksess!!! Takk!

  1. Det har jeg prøvd, og enig med deg at det ble godt det også (som det meste annet en putter hvit sjokolade i). Koselig at du trives på siden min! 🙂

  1. Takk, eg sat og las gjennom alle kommentarane her i håp om å lesa at nokon hadde bakt denne nydelege kaka med glutenfritt mjøl! Då prøver eg også dette.. 🙂

 33. Jeg elsker bloggen din Trine! Du har virkelig klart å vekke matglede hos meg 🙂

  Bakte denne kaka til bursdagen min og den ble helt fantastisk god!! Tusen takk!! Jeg tok meg selv i å være sjokkert over at JEG hadde laget en så fantastisk god kake 😀

  Ny favoritt hos oss <3

 34. Jeg tok kakeoppskriften fra den vanlige gulrotkake-oppskriften din og ostekremen fra denne oppskriften. Det ble en kjempesuksess! Ostekremen var fantastisk god, men neste gang halverer jeg den. Det ble nemlig 50/50 kake og ostekrem 🙂

  1. Så bra at det kalt i smak. Og, ja – det er en stor porsjon ostekrem i originaloppskriften, så det er ikke uten grunn at jeg anbefaler halv porsjon i oppskriften…

 35. jeg bruker denne oppskriften hver gang jeg skal bake gulrotkake, og den blir like god for hver gang 🙂 elsker bloggen din ♥

 36. Jeg bakte denne i en 24 springform, det gikk fint det! Den ble ikke kompakt, men høy og veldig saftig og god! Pga høyden på kaka blir steketiden lenger, tror jeg endte på 1 time og 15 min til slutt. Jeg erstattet 150 g av sukkeret med sukrin i røra, og reduserte med 100 g melis i kremen. Det gikk også bra, kaka ble kjempegod den 🙂 Tusen takk for bra blogg 🙂

 37. Er det mulig å bruke Tine kremost naturell (ikke den som er til baking) til glasuren, eller burde man bruke philadelphia? 🙂

  1. Du kan fint benytte hvilken som helst (naturell) kremost. Da denne oppskriften ble publisert fantes det heller ikke kremoster spesielt for baking … 🙂

 38. Kaken var god, men litt vel søt. Lurte nesten på om det var feil i oppskriften da jeg så det skulle være 350 gr sukker. Jeg vil nok gå ned på sukkermengden neste gang. Ellers helt topp 🙂

  1. Jeg bakte kaken i dag og reduserte sukkermengden til 275 gram. Har notert det i oppskriften. 🙂

 39. Denne kaka er kjempegod, og blir ekstra lekker med friske blåbær og bringebær på toppen:-)

 40. Hei Trine,

  I dag forkastet jeg mammas suverene oppskrift på gulrotkake til fordel for denne. Nå står den i ovnen, jeg er spent!

  Men; jeg fikk så ekstremt tykk røre at jeg måtte tilstette litt olje og vann for å i det hele tatt få en røre på slutten. Hva kan jeg ha gjort feil? For jeg antar at det skal være en røre og ikke en deig? Jeg pisket kanskje egg, sukker og olje for lenge? Håper du har svar, for jeg vil gjerne lage en en gang til.

  Hilsen Maria – som faktisk har gått i klasse med niesen din C 😉

  1. Det er vanskelig for meg å si hva du har gjort feil, men du har kanskje vært litt unøyaktig da du veide opp ingrediensene? Jeg tror nok oppskriften er korrekt, for denne oppskriften er det mange som har prøvd og jeg har også bakt den selv mange ganger, og jeg har verken fått slike tilbakemeldinger tidligere, eller opplevd det selv. Anbefaler deg derfor å være ekstra nøye med å lese oppskriften neste gang. Hils til C! 🙂

   Håper kaken falt i smak, forresten!

 41. Lagde denne kaken i dag med stort hell, beste gulrotkaken jeg har spist. Gjorde seg med eple og sjokolade i. Brukte springform på 23cm, men tok ut ca 35% av røren og lagde muffins av de.

  Utrolig flott blogg, blitt fast lesning!

 42. Hei,

  Utrolig kjekk blogg du har! Har prøvd litt forskjellige oppskrifter, og alt blir vellykket hver gang 🙂

  Har laget denne ostekaken i dag (for andre gang), og tenkte å fryse den. Lurer på om den kan fryses med ostekremen, eller om det er best å ta på denne når kaken er tint igjen?

 43. Hei! Takker for en flott blogg med mange inspirerende oppskrifter. Jeg har bakt denne gulerotkaken noen ganger. Men har opplevd de siste gangene at den blir rå inni. Steker den i 60 min og lar den bli avkjølt i langpannen. Bør jeg ta den ut av langpannen?

  1. Hei Trine.
   Takker for fin og inspirerende blogg.Bakte gulerot kake her forleden dag og opplever igjen at den blir rå inni!!!!
   Har du noen råd?
   Berit.

 44. Hei!

  Denne er fantastisk god. 🙂

  Tror du det er nok røre til å lage to runde kaker? i f eks 24cm springform?

  Håper på raskt svar for jeg må lage i dag. 🙂

  -Cecilie

 45. Hei.
  Endelig har jeg tenkt å prøve en av oppskriftene dine. Jeg har ei lita tulle på samme alder som Philip og er derfor på en Facebook-gruppe sammen med Emilie. Hun henviser oss stadig vekk til bloggen din, så nå er det på tide. Og valget ble denne gulrotkaken som jeg har tenkt å bake til Kajas dåp om snaut to uker.
  Men jeg lurer på angående vispingen av egg, sukker og olje. Har aldri vært borti å piske det sammen før. Blir det som å piske til eggedosis bare at man har olje i tillegg, eller skal det piskes mindre? Jeg spør fordi jeg ikke kommer til å ha tidskjema til at den ikke blir perfekt på første forsøk:-)

 46. Favoritten får bli med til min datter på hennes bursdag i morgen 🙂 Jeg river litt sitronskall på toppen – godt med det litt syrlige mot den mektige ostekremen.

  Takk til deg for min absolutte favorittblogg 🙂

 47. Hei Trine!
  Elsker matbloggen din!
  Har du denne oppskriften for en stor langpanne? Er jo så godt å kunne lage til et helt bursdagsselskap!

 48. Hei Trine 🙂 tusen takk for mange gode oppskrifter. Denne kaken har jeg laget mange ganger – alltid suksess 🙂 men jeg sliter litt med steketiden, blir alltid ferdig før, og brun på toppen før den er ferdig stekt inni… bruker du varmluft eller steking? Jeg bruker varmluft, men sitter den på nederste rille og må følge nøye med etter 35 min ca så den ikke svir seg.

  1. Jeg bruker aldri varmluft når jeg steker formkaker, men vanlig over- og undervarme (og steker midt i ovnen). Uansett steker ovner ulikt, så man må alltid ta steketider med en klype salt og følge med mot slutten. Men her tror jeg hovedårsaken er varmluftsstekingen. Hvis du kun har varmluft bør du redusere steketemperaturen noe neste gang. Lykke til!

 49. Beste gulrotkaken jeg har smakt….og det syntes gjestene også 🙂
  Anbefales !!

  Takkogtakk 🙂

 50. Jeg laget muffins av oppskriften din, og det ble 18 store nyyydelige muffins etter 25 minutter i ovnen 🙂 Ble en stor hit på jobb!

 51. Hei. Jeg har lagd denne kaken 4-5 ganger nå og den er knallgod. Men glasuren får jeg bare ikke til. Den blir alltid litt småknudrete, akkurat som pittesmå smørkorn. Jeg skjønner ikke hva jeg gjør galt. Noen tips?

   1. Jeg pleier å bruke Melange. Har en mistanke om at smøret er for kaldt og at jeg ikke rører godt nok smøret og melisen før jeg tar i kremost og vaniljesukker. Både bursdagsbarnet og gjestene var fornøyd likevel, men får ta meg en dag og øve på å lage ostekrem 🙂

    1. Melange er ikke smør. Jeg pleier å benytte Bremyk eller mykt meierismør i denne oppskriften. Prøv det neste gang, så regner jeg med at det fungerer bedre.

     1. Bruker du usaltet smør? Kaka er min favoritt, men av og til blir det litt for mye «smørsmak» på glasuren

 52. Denne slår alltid ann hos alle! Min favoritt å servere 🙂 Jeg bruker kokkosnøttolje og slenger i en god mengde tørket kokkos i tillegg, blir himmelsk!

 53. Denne kaka er bare vår nye favoritt her i huset!! Og i dag har eg dobla oppskrifta og laga den i langpanne, skal ha den med meg i 50årsdag i mårra! Min kommende mann seier at det er den beste kaka han har smakt 😉

  Eg har bytta ut vanlig mel med fint speltmel begge gangene, og så har eg bytta ut sukker med sukrin (halvparten av vanlig sukrin, og halvparten sukrin gold) Blei fantastisk god, og ein del sunnere 😉

  Tusen takk for nok ei fantastisk oppskrift!!
  Eg bruker bloggen din og oppskriftene dine så og sei kver dag. STOR fan!! <3

  I går hadde vi den indiske kyllingsuppa, den har vi veldig ofte, så god!!

 54. Denne kaka er så god, og jeg skal bake den til helgen igjen 🙂 men; kan man fryse den med smørkremen på?

 55. Skulle nok ha lest litt av kommentarene her før jeg begynte. Hadde ikke liten langpanne, så brukte springform. Kaken ble enormt høy!! Og trengte en del ekstra tid i ovnen. Egentlig ble det ingen problem, for jeg skar av toppen på kaken slik at den ble normal høyde, og restene ble «kvalitets-sjekk» og kveldskos til bakeren 😉 Ble en veldig fornøyd baker den kvelden!

 56. Lenge siden du la ut denne, men en på jobben hadde laget denne en dag og det er virkelig den beste kaka jeg har smakt!!!
  Har et spørsmål med tanke på glasuren. Tror du det går fint å ha den ferdig med glasur en dag i kjøleskap før servering, eller bør det has på like før?

 57. Hei,

  Jeg fant denne da jeg skulle finne oppskrift til helgas bursdagsgulrotkake, nå kommer det en glutenfri gjest i selskapet og jeg tenkte å se om jeg klarer å bake glutenfritt helt selv. Da jeg pratet med en venninne (mamma til glutenfri jente på 6), så lurte hun veldig på hva slags type mel du brukte i oppskriften?

  Selv har jeg som nevnt aldri prøvd å bake med glutenfritt mel før, så jeg må gjøre det litt enkelt for meg første gang.

 58. Hei. Denne ser kjempegod ut, men har lyst til å lage muffins istedet for kake av denne oppskriften. Har du noen tips på mengde røre i hver muffins og steketid?

   1. Nå står kaken din i ovnen her i Holland og jeg håper gjestene liker den…må ut å finne noe ala bremykt ser jeg, men butikken er åpen idag også. Gleder meg til å smake om noen timer! Hatt god hjelp fra ei på 7 år, så vi er to spendte her nå!

 59. Hei Trine,
  Jeg lagde denne kaken Idag og siden jeg ikke hadde natron, brukte jeg bare bakepulver.
  Kaken smaker fantastisk men ble litt kompakt og ikke luftig nok. Tror du det er på grunn av natron eller noe annet? Hva mener du med å røre forsiktig? Jeg brukte elektrisk vips på alt før jeg blandet eple, gulrot og sjokolade i. Elsker gulrotkake og vil gjerne ha tips for å få det helt perfekt. Takk på forhånd

 60. Kaka var nydelig. Jeg brukte glutenfritt mel og det gikk fint. Brukte i underkant av 50 min steketid. Kremen syntes jeg manglet en liten touch! Skviset noen få dråper sitronsaft oppi og det ble så bra! takk for oppskrift.

 61. Heisann!
  Denne så fantastisk god ut, og med alle de gode tilbakemeldingene må jo kanskje denne prøves til desserten på 17.mai… Meeen…jeg har en samboer som er allergisk for egg (og nøtter), kan jeg bruke no annet enn egg?
  Eller må jeg bare finne meg no annet å bake? Eller skal jeg rett å slett være så slem at jeg baker denne som det står, og gir han ei skje og en boks med is??
  Håper på snarlig svar av noen som vet

 62. Hei Trine!
  Kan ostekremen også fryses?
  Hvor lenge kan det stå i frysen?
  Takk for svar og kjempe god oppskrift!

 63. Ja, du finner en muffinsvariant av denne oppskriften i kokeboken min Trines mat 2. Stekes ved 180 grader i ca. 25 minutter.

 64. Hej. Jeg har smagt denne fantastiske gulerodskage, og nu vil jeg selv prøve at bage den.
  Men jeg har lige et spørgsmål: Til ostecrem skal bruge «3 ss vaniljesukker»… på dansk betyder «ss» spise(mat)ske, men det er jo en stor mængde vaniljesukker – kan det passe?

  1. Hei, hvor lenge skal egg,sukker og olje piskes? Tror jeg pisket for lite, kaken ble rå inni,

   1. Den skal piskes til massen blir lys. Hvis kaken er rå er det nok fordi du ikke har stekt den lenge nok.

 65. Mmmmm….denne var en stor suksess i familien 🙂 Tusen takk for en deilig oppskrift. Dessuten helt enig med deg at det var enormt mye fyll på denne kaken, men gud så god den var.

  Håper du aldri slutter å blogge/gi ut bøker 🙂

  Aase Camilla

 66. Hei
  Jeg har fått denne servert, og den er kjempegod! Nå skal jeg lage den selv. Ser at du skriver at den kan fryses. Men, finner ikke opplysninger i kommentarfeltet om hvorvidt den kan fryses med smørkremen på, eller om denne bør tas på når kaken tines?

 67. Hei! Dette er definitivt den beste kaken jeg vet om! Har bakt den flere ganger, og i skrivende stund står den på kjøkkenbenken og kjøler seg ned. Fantastisk oppskrift! Tusen takk 🙂

 68. Hei! Vi spiste denne kaken i dag og syntes at den var lovende. Men! Den fremsto litt dau i smaken i forhold til min gamle oppskrift, noe jeg mistenker kan skyldes mangelen på salt i oppskriften. Litt som grøt uten salt, man merker det med én gang. Kommentar?

 69. Hei! Jeg liker denne kaken veldig godt!

  Men hvorfor er det egentlig så mange oppskrifter på gulrotkake som har både natron og bakepulver? Hva er fordelen med natron? Bakepulver fungerer jo uansett, så hvorfor ikke bruke bare det?

 70. Hei,
  Nå har jeg prøvd denne kaken to ganger- nydelig på smak men den blir litt «kompakt». Hva gjør jeg feil her?

 71. Tenkte jeg skulle lage gulrotkake i muffinsformer, og lurer da litt på steketiden og temp? Velger å bruke store muffinsformer!

 72. Hei! Kan man bruke denne oppskriften og ha røren i en hjerteform på 24 cm diameter?? Jeg har ingen så liten langpanne. Langpannen jeg har er 38×25 cm.

 73. Hei!
  Eg skal lage denna kaka til bursdagen min, men har ikkje tid til å lage heile kaka på dagen. Går det an å lage røra dagen før å la den stå i kjøleskapet over natta?

 74. Denne kan fint lages et par dager før den skal serveres, så jeg ville ha stekt den dagen før og eventuelt hatt på kremen samme dag som den skal serveres. Lykke til!

  1. Tusen takk for svar!
   Har laga den før og den bli alltid ein suksess blant venna og familie!

 75. Har laget denne glutenfri og melkefri, og det går helt fint.Brukte melkefri kokesjokolade, melkefritt smør, melkefri kremost og glutenfri Kakemix lys, alt kjøpt på Coop obs. I tilfelle noen andre trenger kake som passer til gjester med cøliaki og melkeallergi 🙂

 76. Hei! Jeg skal bake denne til navnefest, og lurer på om jeg kan fordele røren i 2 springformer? Str 24 tror jeg. For å legge de over hverandre med smørkrem inmidten. Blir de veldig tynne da? Eller vil det bli et fint resultat? 🙂

  1. Ostekremen tåler fint et opphold i fryseren. Men, hvis du skal servere kaken i selskap vil jeg likevel anbefale å fryse den uten ostekremen og ha på denne etterpå – for penest mulig resultat.

 77. Hei
  Lurer på siden vi har eggallergi hva kan vi erstatte eggene med??
  Sliter å finne gode oppskrifter uten egg eller erstatninger ..

 78. Mine gulrotkake blir så flate, til og med når je gvrykte denne oppskriften. Hva gjør jeg galt? Prøvde å vende melet og gulrøtter + eple forsiktig inn.

 79. Hei! Kjempegod kake! Men hva gjør jeg feil med kremen? Den blir så kornete.Romtempererte smør og kremost, og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Jobber jeg for lenge/for kortmed den? Kaka gikk likevel ned på høykant

 80. Hei! Denne er nydelig! Ser noen har laget cupcakes av oppskifta . hvilken steketid ble da brukt? Samme temperatur som i oppskrifta?

 81. Nydelig kake,takk Trine for så gode oppskrifter du har. har baket den i et rundt form og delte den på to så mellom smørret med ostekrem. Pint oppå toppen og faktisk en nydelig bursdagskake

 82. Hei, kan det fungere å bruke hvit sjokolade eller ikke her? Det er det eneste jeg har nå, event. er ingen sjokolade bedre?

 83. Hei, går det an å bytte ut langpanne med rund springform? I såfall hvilken diameter bør den være? Har laget denne før og den er himmelsk, men hadde passet bedre med rund kake denne gangen

 84. Hei Trine! 400 gram gulrot, revet – er dette målt opp som gulrøtter med skall før skrelling og riving, eller etter det er revet? Skal bake denne til en 60-års dag i morgen og håper på svar!

  Helsing Kristine

 85. Lagde denne i helgen, veldig god men synes den smakte mer som krydderkake enn gulrotkake

 86. Elsker denne kaken!!! Kan jeg bytte ut melet med glutenfritt mel? Noen hensyn jeg i så fall må ta?

  1. Det vil jeg tro skal gå bra, men jeg har ingen erfaring med bakst med glutenfritt mel. Har du sjekket kommentarfeltet? Ser det er 164 kommentarer og da tipper jeg at du finner svar på spørsmålet ditt der. Lykke til!

 87. Denne oppskriften er supergod! Har lagd den flere ganger og testet ut ulike versjoner med rosiner og valnøtter og nå sist i juletiden supplerte jeg med ingefærkrydder, kardemomme og nellik. Synes også det er godt med litt sitron (eller mandarinsaft) i glasuren.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste