GROVE VAFLER

Nystekte vafler er alltid populært. Disse vaflene er tilsatt blant annet fullkornsmel og havregryn, noe som både gir en god smak på vaflene, samtidig som de er ganske sunne. Prøv dem til frokost, lunsj, kvelds - eller når du bare har lyst på noe godt!

Annonse

Ingredienser

VAFLER

50 g smør. , smeltet
3 egg
4 1/2 dl melk
125 g fullkornshvetemel
100 g havregryn , lettkokte
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt

FORSLAG TIL TILBEHØR

syltetøy etter smak
smør
rømme

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Pisk eggene raskt sammen, og tilsett fullkornsmel, havregryn, bakepulver, salt og melk. Pisk til du får en klumpfri røre. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper, men du kan fint piske det sammen for hånd også. Tilsett det smeltede (og noe avkjølte) smøret og spe med hvetemelet, til du får en glatt og litt flytende røre. La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter, men gjerne lengre. Dersom røren virker litt “deigete” kan du røre inn litt mer melk/vann.

Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle eventuelt jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge. La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på.

Grove vafler og bringebærsyltetøy

Alle vaffeloppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Vi har brukt denne oppskrift, flere ganger, og hele familien liker den. God både til frokost, lunsj og i matboksen til barna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.