Det er ikke til å stikke under en stol at det går mye i curryretter hjemme hos oss. Hele familien elsker det, og spesielt junior på snart 8. Her kommer en variant med grønn karripasta, kylling og deilige grønnsaker.

Ingredienser

500 g kyllingfilet , i strimler
1 boks kokosmelk , fet type (400 g)
1 rødløk , i tynne båter
2 ss grønn karripasta (smak til)
1 grønn chili (evt. rød), i tynne skiver
1 ss ingefær , finrevet
2 stilker sitrongress
2 1/2 dl kyllingkraft
1 ss soyasaus (smak til)
1 ss fishsauce (smak til)
1 lime (smak til)
sukker (smak til)
1 rød paprika , i strimler
1/2 squash , i staver (eller aubergine)
3 vårløk , finsnittet
frisk koriander
4 porsjoner ris , risnudler eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Grønn currysuppe med kylling, kokos og squash

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen/tilbehøret etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Ha kyllingen i en bolle eller lignende og sett til side. Stek gjerne kyllingen i to omganger. (Du kan eventuelt sløyfe å steke kyllingen og tilsette den rå i suppen sammen med paprika og squash, og la den trekke i ca. 10 minutter, til den er gjennomkokt.)

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og sitrongress (knus den brede enden med baksiden av en kniv eller lignende, og skjær det opp i grove biter). La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter karripastaen. (Husk at karripasta har ulik styrke, så det kan være lurt å prøve seg litt frem dersom du ikke har brukt den før.) La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett kyllingkraft og resten av kokosmelken. Gi suppen et oppkok, smak til med soyasaus, fishsauce, limesaft og sukker. Tilsett paprika og squash og la suppen trekke i 5-8 minutter. Tilsett deretter kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter ca. 5 minutter.

Grønn currysuppe med kylling, kokos og squash

Rett før servering tilsettes vårløken. Serveres umiddelbart med frisk koriander, en limebåt og nykokt ris som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. hei! dette ser godt ut 🙂 hva slags kyllingkraft bruker du, lager du selv? i så fall, hvordan lager du det?

  2. Hva kan jeg bruke istedenfor fiskesaus? Jeg har fiskeallergi og det dukker opp flere og flere oppskrifter med fiskesaus i…

  3. Hei, sliter med å finne en god Green Curry paste, er mye milde varianter i “standard butikkene”. Har du noen gode forslag?

  4. Den currypasten som finnes i rund pappboks med plastikklokk på i diverse asiatiske importbutikker er veldig god og ekstremt drøy i bruk. Finnes i variantene grønn, gul, rød, og en i lilla pakke.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste