Laks er en av lillebrors middagsfavoritter, og da blir det ofte servert ulike varianter av laks hjemme hos oss. Jeg synes "hverdagslaksen" blir best om den grilles, på utegrillen eller i grillpanne. Den får da en crispy overflate, men er myk inni, og glir fra hverandre bare en setter øynene litt bestemt på den.
Her har laksen fått selskap av en crispy fennikelsalat, som var enkel å tilberede og som smakte nydelig til sommerlaksen. Til tre glade lakser trenger du omtrent:
Ingredienser
Grillet laks
500 g | laksefilet , i porsjonsstykker |
olivenolje | |
salt og pepper |
1 | fennikel , i tynne skiver |
1/2 boks | (lett)rømme (ca 4 ss) |
gressløk litt, , finhakket | |
salt og pepper |
Tilbehør
tomater , delt i to | |
rucculasalat | |
pasta eller poteter |
SLIK GJØR DU
Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Grill laksen på utegrillen, eller stek den ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Stek/grill de halve tomatene sammen med fisken, til de blir gjennomvarme.
Del fennikelen i to på langs. Skjær hver av de to halvdelene i tynne strimler og rør inn rømme. Smak til med gressløk, salt og pepper.
Server laksen sammen med fennikelsalaten, ruccula og grillet tomat. Ønsker du ytterligere tilbehør kan du for eksempel servere pasta eller kokte nypoteter til.
Enjoy!
(Inspirasjon til fennikelsalaten har jeg funnet på www.godfisk.no)
det så virkelig kjempegodt ut! 🙂
skulle ønske familien min var litt gladere i litt spennende mat!
Så got ut,
en ny måte å tilbrede laks på 🙂
Så flott matblogg du har! Her var det mye spennende jeg må prøve ut.. Selv lager jeg ofte en frisk fennikelsalat av sprø salatblad, fennikel, appelsin og koriander.. Passer også utmerket til en glad laks.