Vesle Mathias er ikke så begeistrert for middagsmat for tiden, men laks går ned på høykant, og derfor blir det laksemiddag rett som det er. Her er det imidlertid likevel litt nye smaker, med persille i pestoen og gulrøttene har fått et hint av appelsin. Spennende og gode smaker, som sammen med blomkålpurè virkelig er verdt et forsøk!
Til to store og en liten trenger du da omtrent:
Ingredienser
Grillet laks
500 g | laks |
olivenolje | |
Salt og nykvernet pepper |
Blomkålpurè
1 | blomkål , i buketter |
melk | |
1 ss | smør |
salt og pepper |
Appelsinkokte gulrøtter
gulrøtter , i staver | |
appelsinjuice |
Persillepesto
1 neve | persille |
1 neve | basilikumblader |
1/2 dl | pinjekjerner , ristede |
1/2 dl | parmesan revet |
1 fedd | hvitløk |
litt presset sitron | |
olivenolje | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Kok blomkålbukettene i en blanding av vann og melk, til de er såvidt møre. Hell av væsken, men ta vare på litt til senere. Mos blomkålen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt av vann- og melkeblandingen hvis mosen blir for fast. Smak til med 1 ss smør, salt og hvit pepper. Som en variasjon kan du lage sellerirotmos, eventuelt med litt potet i, se for eksempel her.
Kok gulrotstavene i litt appelsinjuice (eventuelt tilsatt litt vann), til de er passe møre.
Bland basilikum, persille, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Anrett blomkålpurèen på en tallerken og legg laksen oppå. Legg gulrøttene ved siden av og ringle persillepestoen over retten.
Enjoy!
Hei Trine, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også, http://www.facebook.com/lesernesvg
Takk, takk 😉
Tusen takk for at du blogger, det er jo så mye godt å lage, må bare komme på det. Blomkålpure er det lenghe siden jeg har spist, og tipset om å koke gulerøttene i appelsinjus var kjempelurt. Sånt liker ungene her i huset, de blir ganske fort matlei, og da kan en sånn liten vri løfte hele måltidet.
Åh, blomkålpurrè var noe nytt for meg! Kjempegodt alså! Takk for inspirasjon og mange gode middager!
Karoline.
Forslag til noe annet enn blomkål til purreen? Har en sønn som ikke like blomkål…
Du kan bytte ut blomkålen med sellerirot eller potet.
Som alltid herlig ukesmeny. Dagens kyllingsuppe gikk rett hjem hos mann og barn! Spennende retter hver dag, kan ikke klage.
Hei!
Denne skal jeg prøve til middag i dag. Er 4 dagen med middag fra din blogg. Hot kyllingsuppe med eple og torsk med kikerter og chillismør ble en kjempe hit. Helt nydelig. Har også laget osso bucco og minipavlovaer etter dine oppskrifter tidligere til selskap. Veldig vellykket! Takk for inspirasjon og ideer. Hilsen ei 26 år gammel matelsker! 🙂
Så gøy at du finner inspirasjon på bloggen min! Håper du henger med videre også! 🙂