Granola er deilig "fastfood" enten det er til frokost, kvelds, etter trening - eller når som helst, egentlig. Granola lager jeg ofte etter "man-tager-hva-man-haver"-prinsippet, og gjør gjerne noen variasjoner fra gang til gang. Her er en ny variant, med blant annet speltflak og chiafrø.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g (store) havregryn (gjerne økologiske)
150 g speltflak
100 g valnøtter (eller andre nøtter), grovt hakket
2-3 ss chiafrø (kan sløyfes)
125-150 g honning
1 dl solsikkeolje (eller kokosolje)
tørket frukt/bær

SLIK GJØR DU

IMG_2738

Sett stekeovnen på 170 grader (over- og undervarme). Finn frem et bakebrett som du kler med bakepapir. Bland sammen alt det tørre (med unntak av tørket frukt/bær) i en bolle. (Speltflak og chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostbutikker.)

Ha honning og olje i en liten kjele og varm det forsiktig opp til honningen er helt oppløst (skal ikke koke). Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Fordel deretter granolaen jevnt utover på det bakepapirkledde bakebrettet.

GRANOLA

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Rør i blandingen hvert 8-10 minutt, og følg med mot slutten slik at granolaen ikke blir svidd. La granolaen avkjøles helt på bakebrettet før du heller blandingen over i en tett boks/glass.

Hvis du ønsker det kan du allerede nå blande inn tørket frukt og/eller bær i granolaen, som for eksempel tørket banan. Personlig foretrekker jeg vanligvis å tilsette frukt og/eller bær etter ønske når jeg skal nyte granolaen, slik at jeg kan variere etter smak og dagsform. Friske bær og frisk frukt smaker selvsagt også godt sammen med granolaen.

GRANOLA

Nyt granolaen sammen med litt melk, yoghurt eller hva du måtte behage. Min favoritt for tiden er økologisk Yoghurt naturell fra Rørosmeieriet.

Granolaen er holdbar i ca. to uker, men da er glasset forlengst tomt. Alle granolaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Speltflak og chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostbutikker.

  1. Spurte i ein helsekostbutkk etter speltflak, fekk beskjed om de hadde gått ut…???? Er det noe anna ein kan bruke……

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste