Etter noen uker med julemat gjør det godt med en smaksrik og fargerik fiskesuppe. Denne suppen lager du raskt, og den passer til både hverdag og fest.

Ingredienser

300 g torskefilet (ca.), i terninger (eller annen fisk)
100 g rensede reker (ca.)
200 g sellerrirot (ca,), i strimler
2 gulrøtter , i strimler
1 fennikel , finsnittet
4 vårløk , finsnittet
1 stor tomat , i små terninger
1/2 rødløk , finhakket
4-5 dl fiskebuljong
1 ss smør
1 ss hvetemel
2,5 dl melk
salt og pepper
frisk persille, finhakket

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har det meste klart før du begynner.

Smelt smøret og rør inn hvetemelet, og tilsett melken mens du rører hele tiden, til du får en slett saus. Hold sausen varm.

Kok opp fiskebuljongen og tilsett sellerirot, gulrot, rødløk og fennikel, og la det koke i ca fem minutter.

Rør inn sausen og tilsett fisk, vårløk og tomater, og la det trekke med til fisken er nesten ferdigkokt. Rett før servering tilsettes rekene og finhakket persille. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne hørtes supergod og lettvint ut 🙂
  Men har du et tips til alternativ til sellerirot og fennikkel, eller er det de som «gjør» suppen?

  1. Du kan fint erstatte sellerirot og fennikel med andre grønnsaker. Her er det bare å eksperimentere seg frem!

 2. Den var fantastisk god! Og lettvinn.. Det tok lengst tid å kappe grønnsaker. Ettersom vi ikke er så glad torsk, brukte jeg laks isteden. Himmelsk….

 3. Laget denne suppen til middag i går og hadde restene til lunsj i dag. Den var kjempegod! Og så gikk den så kjapt å lage.
  Jeg trodde jeg hadde mye tomater hjemme, men innså da jeg allerede var begynt med kokkeleringen at jeg kun hadde to små cherrytometer. I farten fant jeg ut at det fikk holde med de. Suppen kunne nok derfor hatt litt mer syrlig tomatsmak enn hva jeg klarte få til, men jeg får passe på å ha alle ingrediensene på plass neste gang heller.

  Ellers må jeg bare få fortalt at jeg oppdaget denne bloggen mens jeg var gravid og gikk 50% sykemeldt. Etter det har jeg vært hjemme i permisjon et år, og begynte ikke i jobb igjen før nå på mandag.
  I løpet av denne tiden har min interesse for matlaging bare økt og økt. Jeg har derfor lenge gått og grublet og gruet for hvordan det skal bli å lage gode middager fra bunnen av når jeg ikke lenger har hele dagen på meg til å planlegge og forberede.
  Foreløpig går det greit, men nå har jeg bare jobbet en uke. Jeg har derfor brukt en del tid i det siste på å se etter oppskrifter på bloggen din som ikke krever så lang tid. Denne oppskriften var virkelig blandt de som gikk fort.
  Dersom du har tips til hvordan man kan planlegge middagene slik at de ikke kommer på bordet for sent ut på ettermiddagen/kvelden tar jeg gjerne imot 🙂

 4. Har lagt denne mange ganger med stor suksess. Jeg tilsetter litt laks og masse chili i tillegg og det blir KJEMPE godt:)

 5. Nydelig! Hadde i en rød chili som satte ekstra spiss på suppa. Fargen ble litt rar, det er det eneste jeg har å utsette på denne deilige suppa! Takk for gode oppskrifter! Føler meg som rene kokken 🙂

 6. Nydelig! Hadde i en rød chili som satte ekstra spiss på suppa. Fargen ble litt rar, det er det eneste jeg har å utsette på denne deilige suppa! Takk for gode oppskrifter! Føler meg som rene kokken.

 7. Denne suppa er nydelig og enkel, og man kan legge til og trekke fra og få litt ny vri på den fra gang til gang. Jeg bruker også chili i den, og bytter gjerne bort reker til fordel for mer fisk. Blander også gjerne både torsk og laks. Tusen takk til Trines Matblogg for inspirasjon til å lage mat fra bunnen av. Jeg har helt endret meg på kjøkkenet etter at jeg oppdaget bloggen din til glede for meg selv, familie og venner!

 8. MMM! Deilig suppe! Jeg sa til kjæresten min i går: » Trine kan det å lage supper!» og det mener jeg! Denne og indisk kyllingsuppe er på topp hos meg!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste