Fiskesuppe med torsk, chili og ingefær

Det er høst og høysesong for varmende supper. På menyen i dag står en deilig fiskesuppe med torsk, chili, ingefær og hvitløk.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3-4 porsjoner
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

300 g torsk , i terninger
1 pakke LobNobs , i biter (eller reker)
2 sjalottløk , finhakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1 ts frisk ingefær revet
1 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med 1 ts hvitvinseddik)
7 dl fiskekraft (eller vann tilsatt fiskebuljong/fond)
2 dl kremfløte
1 pastinakk stor, i små terninger
2 gulrøtter , i staver
1 rød paprika , i små terninger
2 vårløk , strimlet
frisk gressløk , snittet
nykvernet hvit pepper
salt
1/2 sitron , presset

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart.

Surr sjalottløk, vårløk, chili, hvitløk og ingefær i litt smør (eller olje), til løken er blank og myk. Tilsett eventuelt mer chili, hvitløk og ingefær hvis du ønsker en litt mer spicy suppe. Tilsett hvitvinen og la væsken koke nesten inn. Har du ikke hvitvin kan du tilsette ca 1 ts hvitvinseddik. Tilsett fiskekraft (eller 7 dl vann + 1 1/2 – 2 fiskebuljong-terninger eller fiskefond) og kremfløten og gi suppen et forsiktig oppkok.

Tilsett gulrøtter, pastinakk og paprika, og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna dersom du synes den er tynn. Smak til med nypresset sitronsaft, salt og litt hvit pepper.

Tilsett deretter torskebitene (kan erstattes av for eksempel sei eller reker) og la dem trekke i noen minutter (må ikke koke), til fisken er gjenomvarm. Tilsett LobNobs mot slutten av trekketiden og gi suppen et dryss av snittet gressløk (kan eventuelt erstattes av persille eller dill).

Server suppen umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Nyyyt!

    1. Du kan sikkert bytte ut kremfløten med kokosmelk. Hvis du bytter ut buljongen med kokosmelk vil du miste mye av den gode smaken, og det vil jo heller ikke bli noen fiskesuppe…

  1. Så deilig oppskrift 🙂 jeg byttet ut torsk med reker og laks og hadde i skiver med fennikel. Helt utrolig lun og fin mandagsmiddag!

  2. Har nettopp blitt kjent med bloggen din, utrolig mange spennende og lekre retter.
    I går hadde vi gjester og hele menyen var inspirert fra bloggen din 🙂
    Elsker fiskesupper, og denne er spicy og kjempegod, en ny favoritt!
    Eltefritt olivenbrød var deilig følge, fantastisk skorpe og like godt dagen etter!

  3. Denne var knallgod og vil garantert bli laget mange ganger. Vi liker d spicy så jeg hadde litt ekstra chili, ingefær og hvitløk. Mmm..anbefales!

  4. Hei, dette var suksess! Brukte torsk og laks fordi det var det jeg hadde..
    Heldigvis laget jeg dobbel porsjon – iløpet av kvelden og dagen etter snek familien
    seg ut på kjøla og varmet skål på skål med suppe i mikroen 🙂

  5. Nå er alt lagt sammen med kraften, men jeg ser at jeg sitter igjen med 2 vårløk Skulle de egentlig vært surret sammen med sjalottløken?

  6. Laget denne til familien i går. Ble en stor suksess 🙂 Det gjorde seg veldig med de LobNobs’ene i, gav en god smak! Når til og med mamma tar med suppe hjem (hun er streng på fiskesupper), DA er det godt da 🙂 Gleder meg til å prøve “verdens beste fiskesuppe”.

  7. Laget denne suppen for litt siden og falt i smak hos hele familien. Skal definitivt prøves igjen.

    Har kjøpt boka di og har laget mye derfra. Til og med min sære 6 åring spiser det som blir servert. Tusen takk for mange gode oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits