Det er høst og høysesong for varmende supper. På menyen i dag står en deilig fiskesuppe med torsk, chili, ingefær og hvitløk.

Ingredienser

400 g torsk , i terninger
1 pakke LobNobs eller 200 g reker
2 sjalottløk , finhakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1 ts frisk ingefær revet
1 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med 1 ts hvitvinseddik)
7 dl fiskekraft (eller vann tilsatt fiskebuljong/fond)
2 dl kremfløte
1 pastinakk stor, i små terninger
2 gulrøtter , i staver
1 rød paprika , i små terninger
2 vårløk , strimlet
frisk gressløk , snittet
nykvernet hvit pepper
salt
1/2 sitron , presset

SLIK GJØR DU

Fiskesuppe med torsk

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart.

Stek sjalottløk, vårløk, chili, hvitløk og ingefær i litt smør (eller olje), til løken er blank og myk. Tilsett eventuelt mer chili, hvitløk og ingefær hvis du ønsker en litt mer spicy suppe. Tilsett hvitvinen og la væsken koke nesten inn. Har du ikke hvitvin kan du tilsette ca 1 ts hvitvinseddik. Tilsett fiskekraft (eller 7 dl vann + 1 1/2 – 2 fiskebuljong-terninger eller fiskefond) og kremfløten og gi suppen et forsiktig oppkok.

Tilsett gulrøtter, pastinakk og paprika, og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna dersom du synes den er tynn. Smak til med nypresset sitronsaft, salt og litt hvit pepper.

Tilsett deretter torskebitene (kan erstattes av for eksempel sei eller annen fisk) og la dem trekke i noen minutter (må ikke koke), til fisken er gjennomvarm. Tilsett LobNobs (eller reker) mot slutten av trekketiden (skal ikke koke) og gi suppen et dryss av snittet gressløk (kan eventuelt erstattes av persille eller dill).

Fiskesuppe med torsk

Server suppen umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du kan sikkert bytte ut kremfløten med kokosmelk. Hvis du bytter ut buljongen med kokosmelk vil du miste mye av den gode smaken, og det vil jo heller ikke bli noen fiskesuppe…

 1. Så deilig oppskrift 🙂 jeg byttet ut torsk med reker og laks og hadde i skiver med fennikel. Helt utrolig lun og fin mandagsmiddag!

 2. Har nettopp blitt kjent med bloggen din, utrolig mange spennende og lekre retter.
  I går hadde vi gjester og hele menyen var inspirert fra bloggen din 🙂
  Elsker fiskesupper, og denne er spicy og kjempegod, en ny favoritt!
  Eltefritt olivenbrød var deilig følge, fantastisk skorpe og like godt dagen etter!

 3. Denne var knallgod og vil garantert bli laget mange ganger. Vi liker d spicy så jeg hadde litt ekstra chili, ingefær og hvitløk. Mmm..anbefales!

 4. Hei, dette var suksess! Brukte torsk og laks fordi det var det jeg hadde..
  Heldigvis laget jeg dobbel porsjon – iløpet av kvelden og dagen etter snek familien
  seg ut på kjøla og varmet skål på skål med suppe i mikroen 🙂

 5. Nå er alt lagt sammen med kraften, men jeg ser at jeg sitter igjen med 2 vårløk Skulle de egentlig vært surret sammen med sjalottløken?

 6. Laget denne til familien i går. Ble en stor suksess 🙂 Det gjorde seg veldig med de LobNobs’ene i, gav en god smak! Når til og med mamma tar med suppe hjem (hun er streng på fiskesupper), DA er det godt da 🙂 Gleder meg til å prøve “verdens beste fiskesuppe”.

 7. Laget denne suppen for litt siden og falt i smak hos hele familien. Skal definitivt prøves igjen.

  Har kjøpt boka di og har laget mye derfra. Til og med min sære 6 åring spiser det som blir servert. Tusen takk for mange gode oppskrifter.

 8. Har akkurat laget denne gode suppen som mine gjester skal få smake .Bruker mye denne bloggen og kokeboken

 9. Ser denne har vært på bloggen ei stund. Godt du tar fram denne i en ukesmeny så jeg oppdaga den 🙂 Supergo! Måtte knerte ei hvitinsflaske for hadde ikke eddik 😉 Var vel verdt det!! 🙂

   1. Ja, det skal nok gå bra å fryse den, men den vil ikke bli like god som da den var nylaget. Fisken vil kunne gå i oppløsning når du varmer den opp og rekene vil kunne få en svampete konsistens.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste