Torsk + tomater = en utrolig god match, synes jeg. Utgangspunktet for denne smakfulle og enkle fiskegryten er en tomatsaus som er smaksatt med bacon, løk, paprika, hvitløk og sitron, enkle og gode smaker som alltid slår an - og som passer perfekt til torsk. Prøv da vel!

Ingredienser

600 g torskefilet , i terninger
150 g bacon , i strimler
litt nøytral olje
1 løk , i ringer
1 paprika , i strimler
3-4 fedd hvitløk , finhakket
2 bokser hermetiske tomater
1-2 terninger fiskebuljong
1 1/2 dl vann
eventuelt litt sukker
salt og pepper
1 sitron , saften
sorte oliven
frisk basilikum
4 porsjoner fullkornsris , pasta, kokte poteter eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Fiskegryte med torsk og tomat

Finn frem en vid gryte (med lokk) og fres baconet. Tilsett løken og litt nøytral olje, og etter hvert paprika og hvitløk, og la det surre med til løken er blank og myk. Hvis du ønsker en litt mer spicy variant av denne retten kan du tilsette 1/2-1 rød chili sammen med hvitløken. Tilsett hermetiske tomater, vann og fiskebuljongterningene, og la tomatsausen få stå å putre i ca. 15 minutter uten lokk. Rør av og til. Smak til med sukker, pepper og bittelitt salt.  

Mens tomatsausen koker skjærer du fisken opp i jevnstore terninger, ca. 5 x 5 cm. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den er helt tint før du tilsetter den i gryta. Krydre fisken med litt salt og dytt fiskestykkene jevnt nedi tomatsausen. Tilsett også olivenene nå. Skvis over litt sitronsaft og varm opp retten til kokepunktet igjen. Skru deretter ned varmen. La gryteretten stå å trekke (skal ikke koke) under lokk i ca. 10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.

Gi retten et dryss med friske krydderurter og server umiddelbart, gjerne med fullkornsris eller kokte poteter som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg har lagd mye av maten din Trine og du har mange gode oppskrifter. I dag lagde jeg fiskegryten med torsk og tomat og ble overrøst med komplimenter fra familien. Den var enkel å lage og bedre smak kan det ikke bli

 2. Denne lagde jeg på onsdag : familiens dom – denne kan du lage flere ganger mamma 🙂 enkelt og smakfullt som alle oppskriftene fra bloggen din Trine – TAKK 🙂

 3. Fikk servert denne til middag i dag med en liten vri… Mannen min hadde lest 1.5 liter vann, mens det skulle være 1.5dl… 🙂 Smakte super godt som suppe også etter å ha hatt i litt ekstra tomat og fond 🙂

 4. Benytter meg ofte av dine oppskrifter, det er jo så mye godt :-))
  Takker for flotte tilgjengelige oppskrifter.

 5. Med en dæsj sambal olek i, gikk denne retten ned på høykant hos kresen 10-åring! Denne skal vi lage igjen ja!

 6. Jeg lagde gryten med friske tomater fra hagen som jeg bare kuttet i terninger. I stedet for bacon hadde jeg i en ss med soltørka tomat i små biter. Så brukte jeg stykker med flyndre og bergylt og noen scampi. Det smakte nydelig.

 7. Har nettopp fortært porsjon nr. 2 av denne nydelige gryteretten.
  Klarte å glemme ett par råvarer, bacon og sitron, men det smakte fortreffelig allikevel.
  Bruker oppskriftene dine hver uke, og vil takke deg for en utrolig bra blogg.

 8. Kjempegod! Kommentar fra et av mine barn: Er det Trines? Kjempegod! Mamma, du har blitt så god til å lage mat! Jeg er en hyppig bruker av bloggen din,Trine, og jeg håper virkelig du fortsetter leenge! Jeg lar ofte barna velge fra ukemenyen din, og det kan de gjøre på vei til butikken. Vi spiser mye bedre middag på hverdager her i huset etter Trines matblogg ble en del av hverdagen. Og ja, jeg HAR blitt en bedre kokk takket være deg!! Blitt mer glad i å lage gooood mat også

 9. Har laget denne mange ganger, fantastisk god 🙂
  Har anbefalt den, og fått masse skryt. Bruker flittig Trines matblogg, mange spennende nye oppskrifter som faller i smak i hjemmet her :))

 10. Etter en tur langs kaia I Ålesund kjøpte jeg brosme og lange. Disse fiskene brukte jeg i retten Fiskegryte med torsk og tomat. Det fungerte utmerket med disse fisketypene også. En deilig rett!

 11. Hei Trine.
  Veldig god gryte. Jeg hadde i 1 spiseskje tomatpuré etter at baconet var lettere brunet og jeg brukte fersk seifilet i biter. Vår hittil beste anvendelse av sei. Denne gryta er nok en soleklar favoritt

 12. Veldig god gryte. Droppa chilien og hadde heimelaga potetmos til. Fikk til og med skryt av ein kresen 6-åring 🙂

 13. Denne var knallgod, men vi var tre voksne, og jeg brukte 700gr med skrei, vi spiste nesten alt pluss åtte poteter. En halv chili gjorde susen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste