Med en pose reinsdyrskav i fryseren er du aldri langt unna et lite festmåltid, enten det er hverdag, helg eller fest. Her har den tradisjonelle finnbiffen fått selskap av rotgrønnsaker, rosenkål og litt sprøstekt bacon – en skikkelig god match, spør du meg!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FINNBIFF

400-500 g reinsdyrskav
1 løk , i tynne båter
3 gulrøtter , i skiver
250 g seterrømme
2 dl vann
½ dl melk
1 ss hvetemel
6 einerbær , knust i morter
salt og pepper
½ ts tørket timian

SELLERIROTMOS

500 g poteter , i biter
400 g sellerirot , i biter
1 ss smør
litt melk

TILBEHØR

300 g rosenkål , delt i to
200 g bacon , i biter
1 ss smør

SLIK GJØR DU

Skrell poteter og sellerirot og del opp i jevne biter. Kok grønnsakene i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og la det dampe litt på svak varme. Bruk en potetstapper eller lignende og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Tilsett ca. 1 ss smør og rør godt sammen. Tilsett om nødvendig litt melk slik at mosen har en myk, men likevel litt fast konsistens. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Hold mosen varm.

Fres løken i litt smør eller nøytral olje i en vid gryte, til løken er blank og myk. Legg til side. Brun kjøttet raskt på sterk varme, og tilsett gulrøtter, vann og løk. Kok opp og la det stå å trekke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Rør ut hvetemelet i den kalde melken og tilsett i gryta, sammen med rømmen og krydderet. La det stå å trekke i ytterligere 5 minutter, til grønnsakene er møre og sausen har tyknet litt. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av de andre krydderne om nødvendig.

Mens gryteretten står og trekker kan du gjøre ferdig tilbehøret. Fres baconet i litt olje i en stekepanne, til det er sprøtt. Kok rosenkålen i saltet vann til de er nesten møre, etter ca. 5 minutter. Hell av vannet og tilsett iskaldt vann slik at du får stoppet kokeprosessen. Del dem i to og stek dem raskt i litt smør, til de er møre og fine. Tilsett det sprøstekte baconet rett før servering.

Server finnbiffen med sellerirotmos og rosenkål- og baconblandingen som tilbehør. Pluss gjerne en liten klatt tyttebærsyltetøy. om du har.

VELBEKOMME!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min Trines mat 2. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette ble gårsdagens søndagsmiddag, falt i smak hos alle inkludert husets 15 åring som kan være sær i matveien. Han dukket faktisk opp kl 22 for å spise det lille som var igjen.
  Laget også chicken tikka masala etter din oppskrift lørdag og det skal gjentas når vi får gjester til fredag ( etter ønske fra samme 15 åring )
  Så takk for en kjempefin blogg, bruker den ofte for nye ideer.

 2. Lagde denne retten i dag. Den slo an hos oss alle. Til og med mannen som sier han ikke liker viltsmak, likte denne! 🙂 Tusen takk for nok en god oppskrift, Trine!

 3. Hei,
  Dette ser godt ut. Jeg tenker å prøve oppskriften til en større gruppe, og da er det alltid vanskelig å beregne tiden, og jeg vil også slippe stress fram mot at de kommer..
  Kan jeg gjøre deler av arbeidet i god tid, og så la det stå å putre (evnt la det hvile) noe sted i oppskriften? Eventuelt hvor vil du anbefale pause?

  På forhånd takk!

  mvh Siri

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste