En god fikenmarmelade er etter hvert blitt et obligatorisk innslag og "prikken over i-en" i osteanretningene hjemme hos oss. Det er ikke så mye mer som skal til enn et par gode oster, godt hjemmebakt brød eller knekkebrød, ristede valnøtter i akasiehonning og litt hjemmelaget fikenmarmelade - og vips har du et lite festmåltid enten det er hverdag eller fest. Jeg har tidligere publisert en kjempegod oppskrift på fikenmarmelade med portvin, men i år er det denne varianten med rødvin som gjelder. Prøv du også da vel!

Ingredienser

200 g tørkede fiken
4 dl rødvin
100 g sukker (ca.)
2 stjerneanis
2-3 Syltetøyglass med lokk

SLIK GJØR DU

Fikenmarmelade med rødvin

 

Fikenmarmelade med rødvin

Skjær de tørkede fikenene i små biter og ha dem i en liten kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Gi det hele et oppkok, og la det stå å putre på lav varme til nesten all rødvinen er nesten kokt inn og redusert til sirup. Det tar 20-30 minutter.

Hell marmeladen på steriliserte glass, fjern stjerneanisen, ha på lokket og sett glassene på hodet til de er avkjølte. Oppbevares deretter kjølig.

Marmeladen har lang holdbarhet fortutsatt at glassene er rene, hermetiserte og oppbevares mørkt og kjølig. Den er derfor ypperlig å gi bort i gave til osteglade venner og familie. Åpnet glass bør oppbevares i kjøleskapet nytes innen 2-3 uker.

Fikenmarmelade med rødvin

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Lagde denne igår, og den ble veldig god, så vil gjerne lage som julegaver. Hvor lang holdbarhet ca vil du si den har? 🙂

 2. Hei. Har lyst til å forsøke denne. Skulle all stjerneanisen fjernes fra marmeladen før den settes i glass? Ser at det ligger en stjerneanis i glasset på bildet, og ble litt forvirret…

  Mvh

 3. Fantastisk god… Denne marmeladen skal bli tradisjon..neste gang skal jeg ha veldig små glass. Ellers takk for masse inspirasjon etter jeg ble kjent med trinesmatblogg for ett år siden .

 4. Hei
  Laget denne med portvin i fjor, i år blir det med rødvin. Doblet oppskriften, skal gi til mange. Kanskje derfor den ikke ble til sirup etter 30 min. Koker nå på 40. minuttet, og håper den blir til sirup snart! Har brukt rå-rør sukker, og lurer på om svaret kan ligge der. Vel, det er bare å vente og ha tålmodighet.
  Fikk masse skryt i fjor i alle fall.
  God Jul, Trine, og takk for fin matblogg!

  Berit

 5. Hei
  Hvor stort volum blir det av denne oppskriften? Skal kjøpe inn glass og må nesten vite dette.. Eller er det bedre å ha i to mindre glass pga holdbarhetstid? Hvor lenge holder den når glasset er åpnet? Lurer på samme spørsmål når det gjelder oppskriften på aprikosmarmelade og marinert manchego med mer-oppskriften 🙂

 6. Jeg hadde opprydding etter jula, og brukte restene av julegløggen. Det fungerte også veldig bra (synes jeg). Jeg reduserte sukkermengden til 1 ss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste