Å tilberede grønnsaker på grillen er enkelt og godt. I tillegg er det også et sunt tilbehør til grillmaten. Kutt grønnsakene opp i passe biter og tre de på spyd. La gjerne den enkelte lage sine egne spyd, det er jo ikke alle som er like glad i alt. Min erfaring er også at det er enklere å få barn til å spise grønnsaker dersom de får "lage" sin egen mat.
Du kan benytte nesten alle slags grønnsaker, alt etter hva du liker og har tilgjengelig. Slik gjorde jeg det da jeg laget 8 grønnsaksspyd:
Ingredienser
8 | grønn squash skiver, ca 1 cm tykke |
1 | rød paprika , delt i 8 biter |
1 | gul paprika , delt i 8 biter |
8 | småløk |
8 | cherrytomater |
8 | grillspyd |
Olivenolje | |
sitronsaft | |
salt |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor. Dette kan gjøres i god tid før servering. Tre grønnsakene på grillspydene og pensle med en blanding av olivenolje og sitronsaft. Strø over litt maldonsalt. Dersom du benytter trespyd må de legges i vann ca 30 minutter før du skal grille.
Grill grønnsaksspydene på alle sider, til de har en grillet overflate og er møre inni.
Enjoy!
Det ser jättegott ut!
herlig! Nå ble jeg sulten 😛