Eplechutney med chili

En deilig, spicy chutney med eple, løk, ingefær og chili, som passer godt til de fleste kjøttretter. Til ett stort eller to små glass trenger du:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 2 glass
Annonse

Ingredienser

500 g epler , i små terninger
250 g gul løk, , hakket
1/2 dl hvitvinseddik
1-1.5 dl vann
salt litt
1 liten rød chili , finhakket
1 ts ingefær revet
175 g sukker (ca.)

SLIK GJØR DU

 

Ha hvitvinseddik og mesteparten av vannet i en liten gryte og tilsett løken. La løken koke til den blir mør, etter ca 15 minutter. Tilsett deretter epleterningene, chili, ingefær og resten av vannet, og la det småkoke til eplene er møre. Rør av og til. Tilsett eventuelt mere vann om nødvendig.

Tilsett sukkeret og la chutneyen koke noen minutter, til den har tyknet litt.

Ha chutneyen på steriliserte glass, sett på lokk og sett glasset på hodet til chutneyen er helt kald. Oppbevar chutneyen kjølig, og i lufttett glass vil den være holdbare i flere måneder. Åpnet glass må oppbevares i kjøleskapet.

 

Enjoy!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette var fantastisk godt 🙂 Ungene spiste opp alt sammen med en gang, så nå har jeg lagd en dobbeloppskrift. Det blir spist på brødskive og til middag.
    Anbefales 🙂

  2. Hei 🙂
    Når du skriver lufttett glass og åpnet glass, vil et lignende norgesglass gå for lufttett?

    Jeg tenker om det gies vekk, skal man da si det holder i flere måneder fram til de åpner det, og så vil det holde noen uker om den oppbevares i kjøleskap?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.