ENTRECÔTE MED HOT CHILISAUS (neua yang sua hay rong)

Denne oppskriften har jeg funnet i Terje Ommundsens kokebok Thaimani, som jeg tidligere har omtalt her. Ommundsen driver til daglig thairestauranten Plah, som er en av mine favorittrestauranter i Oslo. Jeg var der i forrige uke og fikk servert en nydelig femretters meny med mange gode smaker. Gode og spennende smaker er det også i denne retten – prøv da vel!

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 2 porsjoner
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

Entrecôte og chilisaus

400 g entrecôte hel
2 ts jasminris rå ukokt
2 ts chilipulver
1 ss sukker
3 ss limesaft
2 ss asiatisk fiskesaus
1 sjalottløk finhakket

Wokede grønnsaker og jasminris

1 rødløk i tynne båter
1 rød paprika i strimler
1 neve sukkererter delt i to på langs
3 vårløk finsnittet
1/2 rød chili strimlet
salt og pepper
2 porsjoner jasminris , tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

 

Rist risen i tørr panne, til den blir gylden. Gjør det samme med chilipulveret (jeg benyttet en blanding av chilipulver og chiliflakes). Avkjøl. Ta av litt av risen til pynt, og knus resten av risen sammen med chiliflakene. Tilsett chilipulver, sukker, limesaft, fiskesaus og finhakket sjalottløk, og rør godt sammen til sukkeret er helt oppløst.

Stek (eller grill) entrecôten til ønsket kjernetemperatur (bruk steketermometer). Jeg stekte kjøttet først i stekepannen, og etterstekte det deretter i stekovnen ved 150 grader, til det hadde en kjernetemperatur på 60-62 grader. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter (kjernetemperaturen vil da øke et par grader) og skjær det deretter opp i tynne skiver.

Mens kjøttet hviler koker du jasminrisen og woker grønnsakene. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, og wok dem raskt i litt olje, slik at det fremdeles beholder noe av spensten. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Anrett entrecôteskivene på en tallerken og fordel chilisausen over. Dryss de ristede (hele) riskornene over. Server de wokede grønnsakene og jasminrisen som tilbehør.

Enjoy!

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

  1. Lagde den til meg og barna i kveld, stor suksess.
    Gikk litt på autopilot når jeg lagde sausen, 2 teskjeer med knust tørket fugleøye chili i varm panne gjorde det utfordrende å være på kjøkkenet. Og sausen ble svært sterk, måtte fram med 2 lime til og masse fiskesaus. Neste gang skal jeg smake sausen til med chili 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits