Denne lakseretten er en fryd for alle sanser! I tillegg er den enkel og rask å lage, og lett å tilpasse til små munner som kanskje har litt sartere smaksløker enn oss voksne. Retten ble til i hui og hast en travel ettermiddag, med utgangspunkt i frossen laksefilet fra fryseren (opptint) og frosne aspargesbønner rett fra fryseren. Sett på stekovnen straks du kommer inn døra, så står gladlaksen på bordet på under en halvtime!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Laksen

600 g laks (ca.), i porsjonsstykker
6-8 cherrytomater , delt i to
olivenolje , litt av hver
maldonsalt

Chilipesto

1/4 rød paprika (liten), grovt hakket (mengden er ca)
3 soltørkede tomater , grovt hakket (mengden er ca)
1 sjalottløk , grovt hakket
1/4 rød chili , grovt hakket (mengden er ca)
50 g parmesan , finrevet (mengden er ca)
1/3 lime , saften av
3-4 ss olivenolje (mengden er ca)
salt og pepper

Aspargesbønner med pinjekjerner

100-150 g aspargesbønner
1-2 ss smør
1 neve pinjekjerner

SLIK GJØR DU

Lag chilipesto ved å kjøre alle ingrediensene med en stavmikser eller lignende. Smak deg frem til passe styrke. Legg laksen i smurt, ildfast fat og bre chilipestoen over. Hvis junior ikke er så glad i chili så kan du droppe å smøre på fileten hans. Legg de halve cherrytomatene ved siden av, drypp litt olivenolje over og strø deretter på litt maldonsalt på tomatene og juniors laksefilet. Stekes ved 200 grader i ca 12 minutter eller til laksen er passe stekt etter din smak.

Smelt smøret i en stekepanne og ha i pinjekjernene. La pinjekjernene surre på middels varme til de begynner å ta farge. Tilsett aspargesbønnene og la de surre med til de er passe møre. Tilsett eventuelt litt mer smør (eller olje) om nødvendig.

Server gjerne laksen sammen med nykokt pasta, med aspagesbønnene, pinjekjernene og tomatene som tilbehør.

Dette er mat å bli glad i – og glad av!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Prøvde en liknende rett for noen dager siden, med en supergod potetmos og spinat samt tomat og aspargesbønner. Laksen var salmalaks, så jeg stekte den kun på den ene siden, til jeg fikk god stekeskorpe (marinert med sitron, gressløk, salt og pepper). Potetmosen bør prøves av alle – jeg fant den i kokeboken «Hvordan bli en masterchef»: Jeg skrelte poteter og trakk dem i vann tilsatt noen skiver bacon og et par hvitløksbåter oppi (ikke salt). Når potetene nærmet seg ferdig blandet jeg lik del fløte og melk og noen spiseskjeer smør, som jeg varmet godt opp. Når potetene var ferdig moste jeg dem oppi den varme melkeblandingen og rørte godt mens jeg blandet oppi guyrére, og smakte til slutt til med salt og pepper. Mmmm!

  Takk for superfin matblogg, hver dag!

 2. Hei!
  Jeg har prøvd meg på denne retten og den var fantastisk god! Jeg lurer på om man kan oppbevare chili-pestoen på glass- og i så fall hvor lang holdbarhet har den??

 3. Hei!
  Dette var skikkelig godt. Vi er veldig dårlige til å spise fisk og er ikke veldig vant til smaken så dette var en super rett med litt smak ved side av 🙂 Men som uvante fiskespisere syns jeg det er veldig vanskelig å vite når den er klar. Har du noen tips på hvordan vi kan se om fisken er klar?

 4. Prøvde denne i går, med stort hell! Anbefales.
  Bloggen din er til stor inspirasjon, og det jeg liker aller best er enkelhelten i oppskriftene og at ingrediensene er ting en middels matglad person har i skapet. I går kjøpte jeg bønner og laks, og parmasan fordi jeg var tom. Alt annet fant jeg på kjøkkenet. Genialt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste