Endelig er det påskeferie, og jeg kan se frem til litt roligere dager enn det jeg har hatt den siste tiden. En rolig påske med litt besøk av venner og familie, gode matopplevelser, tid til å lese, strikke, spille brettspill og kanskje se litt tv, turer i skinnende påskesol, og ikke minst lange og gode frokoster! Det er her dagens oppskrift kommer inn, til påskens frokoster, brunsjer eller lunsjer, hvor vi gjerne spiser egg. Her serveres påskeegget i kopp i selskap med tomat, ost og spekeskinke, noe som er en god match!

Ingredienser

4 egg
8 cherrytomater , i båter
ost litt revet
4 skiver spekeskinke
4 ss kremfløte eller matfløte
3 ss gresskarkjerner , ristet i pannen
chiliflak eller nykvernet sort pepper
4 ildfaste former (ca. 8 cm i diameter)

SLIK GJØR DU

Denne retten skal stekes i vannbad i ovnen, så begynn med å finne frem en ildfast form eller ovnens langpanne, sett den i ovnen og fyll opp med vann, til ca halvparten av høyden på formene du har tenkt å benytte. Det er viktig at vannet er varmt når du skal steke eggene, så bruk gjerne varmt vann fra vannkokeren eller lignende. Sett ovnen på 175 grader.

Smør formene med litt olje og “kle” formen med skinken og ha deretter tomater, ost og 1 ss fløte oppi. (Bruk gjerne det du har tilgjengelig av kjøttrester i denne retten. Røkt laks smaker for eksempel også godt til. Litt spinat og rødløk, surret i litt olje i pannen, gir også en god smak her, se for eksempel denne oppskriften.)

Knekk et egg forsiktig oppi hver av formene. Sett formene oppi vannbadet og la dem steke i 15-18 minutter, til eggehviten har stivnet og egget ser ferdig ut. Mens eggene koser seg i ovnen rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne.

Gi de ferdigstekte eggene et lite dryss med chiliflak eller nykvernet sort pepper, og strø de ristede gresskarkjernene over. Serveres umiddelbart sammen med godt brød.

Ellers blir jeg å høre på NRK P1 Kveldsåpent hver kveld hele påsken (med unntak av lørdager). Der vil jeg presentere denne retten, samt mange andre godbiter som du kan kose deg med i påsken. Her finner du gårsdagens innslag, som var kaldhevede rundstykker.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste