Selv om det er noen fine og varme dager innimellom, er det ingen tvil om at sommeren er på hell. På kjølige dager er det alltid godt med en varm og spicy suppe i kroppen, som for eksempel denne currysuppen med laks, reker og deilige grønnsaker. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

500 g laksefilet (ca.), i terninger
150 g rensede reker (ca.)
1 boks kokosmelk (4 dl), stor
6 dl fiskebuljong
1 1/2-2 ss currypasta
3 ss fiskesaus (fish sauce)
1 ts gurkemeie
eventuelt litt maisenna
3 gulrøtter , i staver
1 liten squash , i terninger
2-3 vårløk , finsnittet
1/2 lime (ca.), saften
salt og pepper
frisk koriander , hakket
nan

SLIK GJØR DU

 

Currysuppe med laks

Ha kokosmelken i en liten gryte og gi den et forsiktig oppkok. Tilsett fiskebuljong og smak til med currypasta, fiskesaus og gurkemeie. Tilsett grønnsakene og la dem koke med noen minutter. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna hvis du synes den er for tynn. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha i laksen og la den trekke (ikke koke!) på svak varme i 3-4 minutter. Tilsett rekene det siste minuttet. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Gi suppen et dryss av frisk koriander, og server gjerne med nan eller annet godt brød som tilbehør.

nan med koriander

Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du eventuelt også servere litt ris ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette så utrolig godt ut. Skal nok lages i nærmeste framtid. Har mottatt boken din i posten i dag. Har nettopp bladd gjennom den. Den var utrolig flott. Jeg kjenner igjen noen av rettene, og noen har jeg laget. Ser noen nye også. Gleder meg til å ta den i bruk..:-)

  Jane

 2. Hei!

  Og takk igjen for mange fine oppskrifter – jeg gleder meg til å kjøpe boken!

  Hva slags karripasta bruker du i denne oppskriften?

  Hilsen Grete 🙂

 3. Takk for oppskrift, denne var kjempegod! Jeg kuttet ut fiskesausen (hadde ikke) og tilsatte litt akasiehonning for litt søtning, det ble bra det også!

  1. Du feks benytte buljongterning eller utblandet fiskefond. Den blir selvsagt aller best derfor du benytter friskekraft. Lykke til!

 4. Hei Trine 🙂

  Du er til stor inspirasjon og er utrolig glad for din utømmelige kreativitet!
  Ang denne suppen så lurer jeg på hvilken fiskesaus du bruker?

  Mvh Hege

  1. Takk for det! Jeg husker ikke hva slags «fish sauce» jeg benyttet her. Tror det var den fra Blue Dragon.

 5. Denne vil eg gjerne ha på veka sin meny i heimen! Men, er det utprega konossmak på denne, evt går det an å bruke anna væske å erstatte med? Eg elska kokosmelk, men mannen er ikkje noke særlig begeistra…

  1. Jeg er ikke så glad i utpreget kokossmak selv, så jeg tror det skal gå bra. Uansett kan du erstatte kokosmelken helt eller delvis med feks matfløte. Lykke til!

 6. Denne stiller seg i rekken av supre supper du lager. En absolutt ny favoritt i heimen. Tusen takk for nydelige oppskrifter.

 7. Hei!
  Denne skal jeg lage i ettermiddag, gleder meg til å smake den. Jeg bruker dine oppskrifter ukentlig, mest middager. Lager middag etter dine oppskrifter fra en til tre ganger i uka.
  Det smaker alltid godt!
  Tusen takk for super inspirasjon!
  Kristine

 8. Nydelig!:-)Jeg hadde purre i stedet for vårløk.I tillegg hadde jeg også paprika og brokkoli oppi (og bønner ved siden av).Skal lages igjen:-)

 9. Denne var bare nydelig. Hadde ikke reker, så ble uten. Hadde heller ikke fiskebuljong, men brukte litt hummerfond. Nam nam altså

 10. Denne suppen ble servert til middag i går, den ble utrolig god. Brukte rød carrypaste, 2 ss, så ble litt sterk så jeg tok litt mer cocosmelk i, mest for mine barn som ikke liker for sterk mat, men for meg var den perfekt. Denne suppen skal lages flere ganger. Takk for oppskriften.

 11. Hei.
  Vi har testet dine utmerkede supper. Men vi synes at de porsjonene du angir er veldig snaue. Vi mener posjonene er for små som full middag.

 12. Lagde denne til middag i går med to venninner. Veldig god, men neste gang er vi en del rausere med curry pasten, ble litt tam i smaken. Pluss for at den var veldig enkel og kjapp å lage!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste