Dette er en potetrett jeg ofte tyr til som tilbehør til grillmat. Poteter, paprika og chili er en god kombo, og retten lager seg selv mens du koser deg i sommerværet med grillingen.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
700 g | nypoteter, , amadinepoteter eller lignende |
2-3 | røde paprika , i brede strimler |
1 | løk stor, i båter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
3 ss | olivenolje |
2-3 ts | sambal oelek (chilipasta) |
1 1/2-2 ts | røkt paprikapulver |
maldonsalt |
SLIK GJØR DU
Vask og/eller skrell potetene og del dem i to (eventuelt båter dersom potetene er store). Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene og løken.
Rør sammen sambal oelek, paprikapulver, olivenolje og finhakket hvitløk, og fordel det over grønnsakene. Krydre med salt, og stek potetene ved ca. 225 grader (midt i ovnen), til potetene er møre og fine. Det tar ca. 30 minutter eller mer, avhengig av størrelsen på potetene du benytter.
Serveres som tilbehør til grillmat eller andre kjøtt- og fiskeretter.
Enjoy!
Publisert 30. 6. 2015
Hva gjør du med løken, har den i sammen med potetene?
Jeg lurte også på det med løken. Slike som meg, som er nye på hjemmelagd mat, må ha alt inn med teskje 😉 Det hender at du glemmer å ta med alt i fremgangsmåten, slik at den blir idiotsikker 🙂
Hei!
Jeg vet ikke hva Trine gjør her, men vet fra en tidligere oppskrift ( http://trinesmatblogg.no/2007/07/18/ovnsstekte-poteter-med-løk-og-tomater/ ) at hun fordelte grønnsakene direkte i formen. Det gjorde jeg på denne oppskriften også:)
Deilig til grillmat iallefall!!!
Les da vel 🙂 1 stor løk, i båter – Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene og løken.
Disse potetene var kjempe gode til grillmat