Dette er virkelig lettlaget og god mat, som passer like godt til hverdags som til fest. Grønnsaker og svinefilet stekes raskt i stekepannen, og legges deretter i et ildfast fat, hvor svinefileten pensles med en dæsj med chilipasta og grønnsakene dryppes med en klunk soyasaus. Det hele stekes ferdig i stekovnen, svinefileten skjæres opp og hele formen plasseres på bordet. Enklere kan det knapt gjøres.

Ingredienser

800 g svinefilet (ca.)
2-3 ss chilipasta (sambal oelek)
2 rødløk , i båter
1/2 hvitløk , grovhakket
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1 squash , i grove biter
0,75 dl soyasaus
litt persille, finsnittet (kan sløyfes)
4 porsjoner couscous , bulgur, (vill)ris eller poteter

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt. Fres grønnsakene i olje i en stekepanne i et par minutter. Ha grønnsakene i et ildfast fat og drypp soyasausen over.

Stek svinefileten på alle sider. Fordel chilipastaen på svinefileten og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av fileten. Stekes ved 150 grader til svinefileten har en kjernetemperatur på 67 grader.

La kjøttet hvile i 10-15 minutter, før du skjærer det opp i jevne skiver og legger det tilbake oppå grønnsakene. Dersom grønnsakene ikke er helt ferdige kan du la dem kose seg videre i stekeovnen på 225 grader mens kjøttet hviler. Kok tilbehøret etter anvisningen på pakken.

Sett formen på bordet, sammen med for eksempel couscous og godt brød, eller annet tilbehør etter smak.

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne oppskriften skal jeg prøve med en av svinefiletene som ligger i fryseren. Jeg elsker slike alt-i-ett-oppskrifter 🙂

  Forresten, mange av bildene dine vises ikke i Firefox for tiden. Det gjelder både gamle og nye bilder.

  1. Jeg har laget retten – den ER nydelig! Men obs obs: chilipasta kan være så mangt, ganske svak og STERK! Smak på den før dere marinerer fileten, for den brenner godt på tunga om chilien er sterk.

 2. Hadde dette til middag nå i kvled, falt i smak hos alle 6, utrolig godt. Serverte det med fløtegratinerte poteter som passet perferkt sammen med den sterke samal olek. I morgen skal vi teste ut din lasagne :o)

  1. Du må nok i en velassortert dagligvareforretning (eller innvandrerforretning). Anbefaler deg å lete i hyllene der du også finner ulike glass med ulike «eksotiske» sauser og marinader, eller å spørre de som jobber der. Lykke til!

 3. Hei! Denne skal lages i morgen. Mener du altså en halv hvitløk, altså temmelig mange fedd? Ikke et halvt fedd? Ble litt usikker her:)
  Hilsen Solveig, fan av bloggen din

  1. Ja, jeg mener en halv hvitløk. Denne retten er ganske spicy, men du kan selvsagt redusere mengden hvis du synes det høres mye ut. 🙂

   1. Ble litt i tvil vedrørende hvitløk når det spørres om det virkelig menes 1/2 hvitløk, og dette bekreftes. Det står da vitterlig «1/2 Fedd Hvitløk» i oppskriften(?) Jeg reagerte på at det var lite, men lot det være med det, i og med at det er første gangen jeg forsøker oppskriften. Følger alltid til punkt å prikke da, og varierer heller senere i forhold til egne preferanser.
    For øvrig «stamkunder» av bloggen din når vi skal finne noe nytt/godt å lage 🙂

    1. Det skal være 1/2 hvitløk. Det har dessverre skjedd en feil her i forbindelse med import til ny nettside, men er rettet opp nå. Takk for at du sa ifra!

     Hyggelig å høre at du er «stamkunde». 🙂

 4. Laget denne retten til familien i går, ble en suksess 🙂 Minstemann fikk pølse og makaroni for det ble nok i sterkeste laget for en på 18mnd, men akkurat passe brennende for resten av oss! Etter at jeg kjøpte boken din og har hatt mye problemer med å velge «Hva skal jeg lage nå?!». Alt ser jo så godt ut 🙂 Så jeg fant ut at jeg lager meg et lite prosjekt der jeg begynner fra begynnelsen å prøver å lage meg igjennom hele boken din, oppskrift for oppskrift. Har vært helt topp til nå, gode smaker hver uke, alle oppskriftene har vært overraskende gode. Neste på listen er Jambalaya, kan ikke se at denne har blitt lagt ut på bloggen din? Synes ofte det er greit å lese kommentarer og slikt her for da får jeg gode tips og råd.

  Uansett, takk for en kjempe fin blogg og bok! Nå har jeg middagene satt for resten av året 😀

 5. Hei. Skulle ønske du kunne sette opp ca tid det tar i ovnen før kjøttet når den temperaturen.
  Greit for planleggingen og ikke alltid jeg har steketermometer. Gjelder alle rettene dine med kjøtt i ovnen. Selvsagt er steketermometer best men ja takk, begge deler. Takk!

  1. Nei, jeg har ingen planer om det. Jeg driver bloggen alene og jeg ønsker heller å fokusere på å legge ut nye oppskrifter.

 6. Hei tusen takk for mange gode oppskrifter.elsker og lage mat.noen spør etter pris på rettene .
  men dette er jo bare og bruke sunfornuft går an og dele oppskriften i to.sjelden jeg over skrider 100 lappen på di meste av oppskriftene,er kjempe fornøyd jeg…bedre enn rema 1000 oppskrifter.

 7. Heisann?Takker for en flott matblogg ( har også boka di??) Tenkte å lage denne retten til et festlig lag. Lurer derfor på ca. hvor lang tid kjøttet trenger i ovnen for å oppnå rett temp. På forhånd tusen takk?

 8. Meget god rett!
  Brukte 50/50 søt og vanlig soyasaus.
  En tredjedel av mengden Sambal Oelek er nok, spesielt hvis du serverer vin til retten.
  Couscous passer ypperlig til dette.

 9. Takk for en fin matblogg. 🙂 Jeg har lagd denne retten et par ganger, og vi syns den er veldig god. Jeg lagde søtpotetmos til denne gangen, og det syns vi passet godt til. Chilipastaen jeg brukte denne gangen var mye sterkere enn den jeg brukte sist, og den milde søtpotetmosen smakte godt til den sterke chilismaken. 🙂

 10. Den retten smaker helt fantastisk. Har laget denne mange ganger. Aldri feil.-)Alltid suksess. Tusen takk for et flott oppskrift.

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at det er flere enn familien og jeg som liker oppskriftene. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste