Når du har lyst på burger, er det ingen ting som smaker som en real burger. Og da snakker jeg om en ekte, hjemmelaget burger med det aller beste hamburgerbrødet, saftige burgere, crispy poteter og godt tilbehør. Slik gjør du det:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Chiliburgere (2 stk )

400 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
2 ss fløte (ca.)
1/4 rød chili , finhakket
1 klype chiliflakes (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Ovnsstekte poteter

4 poteter (ca.), i båter
olivenolje
maldonsalt

Tilbehør

2 hamburgerbrød
ketchup
salat
2-4 skiver bacon , sprøstekt
1-2 tomater , i skiver
1/2 rødløk , i skiver
hvitløkskrem eller chiliaïoli

SLIK GJØR DU

 

Lag hamburgerbrød etter for eksempel denne oppskriften. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned det som blir til overs slik at du sparer deg litt arbeid neste gang du skal servere hamburgere.

Skjær potetene opp i båter/staver som er omtrent like store. Ha dem på et bakepapirkledt stekebrett, drypp litt olivenolje over og krydre med maldonsalt. Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca 220 grader (over- og undervarme). Stek potetene i 25-40 minutter, til de er møre og har fått en gylden farge. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten dersom potetene er litt bleke.

Bland karbonadedeig, fløte (eventuelt vann), chili, hvitløk, salt og pepper. Bruk gjerne hendene for å få blandet alt godt sammen. Bruk fuktede hender og fuktet underlag. Del deigen i 2 like store deler og form flate hamburgere. Bruk gjerne en metallring dersom du har. Stek hamburgerne i smør til de har en fin stekeskorpe og er gjennomstekte inni, etter ca 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på burgerne dine. La hamburgerne hvile i pannen i ca 5 minutter mens du klargjør tilbehøret.

Lag chiliaïoli etter denne oppskriften, eller gjør som jeg gjorde denne gangen, lag hvitløkskrem etter denne oppskriften.

Skjær hamburgerbrødet i to og grill det gjerne i en grillpanne eller stek det lett i stekepannen (med mindre det er helt nybakt). Fordel salat, løkringer og ketchup (jeg brukte den fra Oliviers), og legg deretter burgeren oppå. Fordel tomatene og gjerne litt av aïolien/hvitløkskremen oppå burgeren, og plasser den andre delen av hamburgerbrødet på toppen. Stikk gjerne en trepinne eller lignende gjennom alle lagene dersom burgeren blir «ustø». Server potetene og hvitløkskremen som tilbehør.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Bra burger, Trine!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea _a_ vg.no

  🙂

 2. Denne burgeren står på min ukemeny denne uken.. :-). Og med en del annet spennende fra bloggen din:-)

 3. For en nydelig oppskrift, jeg håper den smaker også, virker helt perfekt når det er en burger/ m tilbehør man skal ha….namnam

 4. Har funnet enda en ny hit for helgen på bloggen din. finner alltid noe nytt og inspirerende her inne, både til hverdag og fest! Takk!

 5. Denne skal eg jammen lage på lørdag! Gleda meg alt. E jo onsdag imorga, veka går fort. Kanskje blir det fredagens middag istaden, hehe.. 😉

 6. Enda en deilig oppskrift, Trine. Denne koste vi oss med i går. Ble helgefølelse på en onsdag. Kjapt og greit og lage og gav en flott boost etter trening 🙂

 7. Hei 🙂 prøvde ut denne oppskrifta i går kveld (lørdag). Alt smakte himmelsk! Anbefales! Karbonadekaken var kanskje litt i største laget. Hilsen 2 tennåringer m/foresatte

 8. Heisann, utrolig masse flotte oppskrifter her!! 🙂 Jeg skal ha middagsselvskap og hadde tenkt å lage en form for litt fancy gourmet hamburger. Ser du har mange oppskrifter på burgere, men er en spesiell du kan anbefale?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste