Jeg har fått en del spørsmål etter at jeg la ut bilde av disse "nisseluene" fra gårsdagens juletrefest på Instagram og facebook. Jeg har hentet ideen fra et bilde jeg så på Pinterest i høst og bestemte meg umiddelbart for at jeg skulle lage slike til årets juletrefest. Flere andre bloggere har også lagt ut egne oppskrifter på disse enkle og morsomme "julekakene", som for eksempel Villa Perlesukker.
Jeg benyttet den vanlige browniesoppskriften min, som er utrolig god på smak og ellers er veldig rask og enkel å lage. Nisseluene er som du ser laget av jordbær som er dekorert med en ostekrem. Her kommer "oppskriften" i full fart før julen 2012 er historie:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon brownies
1 kurv jordbær
100 g kremost naturell
100 g melis siktet
1 dl kremfløte stivpisket

SLIK GJØR DU

Lag brownies etter oppskriften. Jeg benyttet en form som er ca 20 x 27 cm.

Skyll bærene og skjær deretter av stilken.

Rør kremosten kremete og sikt inn melisen. Bland deretter inn stivpisket kremfløte forsiktig. Ha ostekremen i en sprøytepose. Stikk ut små runde kaker med en utstikker som er omtrent like stor som jordbærene, eller hvis du i likhet med meg ønsker å nyttiggjøre deg hele kaken så skjær den opp i små kvadratiske biter som er omtrent like store som jordbærene. Sprøyt litt ostekrem på browniesen og sett et jordbær oppå. Sprøyt deretter en «dusk» på nisseluen – og gjenta prosedyren på alle kakebitene. Oppskriften gir ca 30 nisseluer.

Serveres umiddelbart – og nyyyt, for dette er godsaker for både store og små!

Ha en fortsatt fin romjul!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. So julefine browniesbiter! Hadde opprinnelig tenkt å lage daim iskake og ta med til nyttårsfeiring hos svigers, men spørs om eg går for dette istaden.
    God nyttårshelg til deg og dine 🙂

  2. Veldig koselig ide. Har fulgt den fra blogg til blogg, gjennom instagram og facebook, og er imponert over hvor mange variasjoner på jordbærnisselue som finnes der ute. Jul, jordbær og sjokolade må jo være en vinner 😀

  3. Men så otroligt söta! Vilken härlig idé! Tusen tack för underbara recept under 2012! Ser fram emot ett nytt kulinariskt år!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  4. Vilka söta! Tack för tipset. 🙂 Själv fick jag en norsk receptbok i julklapp med ett makabert recept – renfilé a´la Rudolph.

  5. Hei! De var fine:-) Så på browniesoppskriften du linket til, den var med en sjokoladekrem. Hadde du den sjokoladekremen på disse?

  6. Disse lagde jeg i dag til en førjulsfest. Byttet ut jordbær med bringebær og brukte kremen til din oreodessert, altså med litt sitron i kremen. Suksess!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste