Jeg minnes barndommens fine bringebærturer sammen med min kjære morfar. Han var mitt store forbilde, han fylte spannet på et blunk, og fant alltid de største og fineste bringebærene. Jeg fikk alltid smake på det største, og når vi kom tilbake på hytta serverte han bær med melk og sukker, og så laget vi bringebærmarmelade av resten. Jeg lærte meg altså tidlig å sette pris på å høste av markens grøde.

Det er dessverre ikke blitt anledning til noen bringebærtur i år, men da de hadde bringebær til en akseptabel pris på nærbutikken, fikk to kurver være med hjem. Da var kunsten å handle raskt, for jeg har en liten kjøkkenassistent og sjefssmaker som er veldig glad i bringebær! Årets bringebær fikk selskap av sitronskall og litt presset sitron, ja her brukes snart sitron i alt! Slik gjorde jeg det, og fikk tre små syltetøyglass med nydelig og frisk bringebærmarmelade:

Ingredienser

500 g bringebær
1/2 sitron (ca.), saft og skall
200 g syltesukker (ca.)

SLIK GJØR DU

Rens og skyll bærene og ha de sammen med sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Hold igjen på litt av sitronsaften og sukkeret og smak til. (*Jeg benyttet ferdig syltesukker (sukker tilsatt pektin), men du kan fint benytte sukker og annet fortykningsmiddel også. Eller du kan droppe det helt, men da blir marmeladen veldig flytende og kan ikke oppbevares mer enn en dag eller to.)

Kok blandingen lagsomt opp på middels varme, og la småkoke i ca. 25 minutter. Skum av og fordel bringebærmarmeladen på varme, rene glass.

Bringebærmarmeladen skal oppbevares kaldt, eventuelt kan den fryses. Dersom du skal fryse det ned i syltetøyglass må du ikke fylle glasset helt opp, for da kan glasset sprekke under innfrysingen.

Nyt sommeren!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Denne må prøves!
    Det er masse villbringebær i år. Jeg pleier vanligvis å røre bærene med sukker – de holder seg fint en uke i kjøleskapet. Men det er godt med litt variasjon – så nå blir det marmelade!

  2. Hei,
    Først av alt – tusen takk for en fantastisk blogg!
    Kan man bruke sukrin eller lignende i denne marmeladen tror du? Sammen med fortykningsmiddel?
    Ha ei super helg, hilsning fra matglad 2-barns mor 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste