Sånn i all beskjedenhet kan jeg melde ifra om at det stort sett smaker godt når jeg pusler med mitt på kjøkkenet. Men av og til smaker det ekstra, ekstra godt - som for eksempel når jeg laget disse bollene tidligere denne uken. Kombinasjonen bringebær, appelsin og kanel er nemlig rett og slett himmelsk, og tar bollebaksten til nye høyder! Inspirasjon til å prøve denne kombinasjonen fant jeg i Lise Finckenhagens nye, flotte kokebok Slikkepott, men når det kommer til grunnoppskrift på bolledeig sverger jeg helt og holdent til min "egen". Dette trenger du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon bolledeig (uten rosiner)
200 g tykt bringebærsyltetøy (ca.)
1 appelsin , revet skall
malt kanel litt
1 egg , sammenvispet
perlesukker

SLIK GJØR DU

Bringebærboller med appelsin og kanel

 

Bringebærboller med appelsin og kanel

Lag bolleoppdeig etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse, i ca. 1 time.

Ha bolledeigen over på et melet bakebord, og kjevle ut en leiv på ca. 90×40 cm. Smør bringebærsyltetøyet jevnt utover leiven og strø deretter revet appesinskall og litt malt kanel over det hele.

Rull leiven jevnt sammen. Skjær leiven opp i ca. 18-24 biter og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde stekebrett. La bollene heve til dobbel størrelse, etter ca. 30-60 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stø eventuelt litt perlesukker over. (Perlesukkeret på bildene er dessverre ikke å få ta i her i Norge, jeg kjøper det i Sverige.) Stekes ved 225 grader i ca. 12 minutter, eller til bollene er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl bollene på rist. Bringebærbollene kan fint fryses. Tines deretter i romtemperatur og la dem gjerne få 3-4 minutter i varmluftsovn ved ca. 175 grader for de skal serveres igjen. Da smaker de som nybakte igjen.

 

Velbekomme!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!

  Dette er ikke relatert til dette innlegget, men leter nå febrilsk etter oppskriften på torsk med chorizo-salsa. Den første varianten du la ut hadde aprikos og chorizopølse og litt div. Finner den ikke på bloggen eller i boken din. Der er aprikos byttet ut med soltørket tomat, og det er sikkert gjort flere endringer ogdå… Kan du hjelpe med p finne oppskriften??

 2. Hei, og tusen takk for mange flotte matopplevelser.
  Har et spørsmål som heller ikke er relatert til innlegget. Har kjøpt steinplate til pizza, men sliter med å få pizza på/av platen. Jeg så i boken din at du hadde en kjekk pizzaspade. Hvor kan man få ta i en slik? Har sett i aktuelle butikker.
  Takk for evnt tilbakemelding.

 3. Hva mener du med å heve med skjøten ned. Legger man ikke snurten flatt? Eller skal den heve på høykant? Hva med å flette som små kanelkringler?

  1. Takk for at du sa ifra, har oppdatert oppskriften. Du kan fint forme disse til snurrer, knuter, ruller eller hva du måtte behage. Lykke til!

 4. Nam! Jeg har lett etter det hvite, fine perlesukkeret du (og alle svensker bruker) i Sverige, men av en eller annen merkelig grunn har jeg ikke funnet riktig type. Har bare funnet det «blanke» perlesukkeret vi har i Norge. Hvilket merke bruker du?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste