
Vi koser oss på hytta og griller så ofte vi kan. Da er det ekstra kjærkomment med kjapt, enkelt og velsmakende grilltilbehør, som for eksempel denne bønne- og linsesalaten med kapers og sitron - og cherrytomater, hvis vi har. En favoritt til grillet fisk eller kylling. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
2 | sjalottløk , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
3 | vårløk , finsnittet |
nøytral olje litt | |
300 g | røde linser (ca.) (ferdig kokt) |
300 g | bønner (ca.) (ferdig kokt) , gjerne ulike sorter |
3 ss | kapers |
½ | sitron , saft og skall |
200 g | cherrytomater (ca.), delt i to |
frisk basilikum og bladpersille , grovt snittet | |
3 ss | god olivenolje |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Fres sjalottløk, hvitløk og vårløk i litt nøytral olje i en stor stekepanne/gryte, til løken er blank og myk.
Skyll linsene og bønnene i kaldt vann, ha dem sammen med løkblandingen og la det surre med til linsene og bønnene er gjennomvarme. Ha deretter i tomater, kapers, friske krydderurter – og smak til med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
Server salaten som tilbehør til grillmat eller for eksempel stekt fisk eller kylling.
VELBEKOMME!
Nam! Den så kjempegod ut
Og nydelige bilder!
Skal dette serveres varmt?ser deilig ut
Jeg serverer den gjerne varm/lunken, men den kan også nytes kald. Det er opp til deg!
Kjempegod! Bruker denne retten også som egen rett uten kjøtt. Jeg har også byttet ut linsene med byggryn,- kjempegodt! Nydelige farger og gode smaker.