Vi koser oss på hytta og griller så ofte vi kan. Da er det ekstra kjærkomment med kjapt, enkelt og velsmakende grilltilbehør, som for eksempel denne bønne- og linsesalaten med kapers og sitron - og cherrytomater, hvis vi har. En favoritt til grillet fisk eller kylling. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
| 2 | sjalottløk , finhakket |
| 2 fedd | hvitløk , finhakket |
| 3 | vårløk , finsnittet |
| nøytral olje litt | |
| 300 g | røde linser (ca.) (ferdig kokt) |
| 300 g | bønner (ca.) (ferdig kokt) , gjerne ulike sorter |
| 3 ss | kapers |
| ½ | sitron , saft og skall |
| 200 g | cherrytomater (ca.), delt i to |
| frisk basilikum og bladpersille , grovt snittet | |
| 3 ss | god olivenolje |
| salt og pepper |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU


Fres sjalottløk, hvitløk og vårløk i litt nøytral olje i en stor stekepanne/gryte, til løken er blank og myk.
Skyll linsene og bønnene i kaldt vann, ha dem sammen med løkblandingen og la det surre med til linsene og bønnene er gjennomvarme. Ha deretter i tomater, kapers, friske krydderurter – og smak til med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
Server salaten som tilbehør til grillmat eller for eksempel stekt fisk eller kylling.

VELBEKOMME!
Nam! Den så kjempegod ut 🙂 Og nydelige bilder!
Skal dette serveres varmt?ser deilig ut
Jeg serverer den gjerne varm/lunken, men den kan også nytes kald. Det er opp til deg! 🙂
Kjempegod! Bruker denne retten også som egen rett uten kjøtt. Jeg har også byttet ut linsene med byggryn,- kjempegodt! Nydelige farger og gode smaker.