Biscotti er en mandelkjeks med italienske aner, og er en kjær favoritt hjemme hos oss. Biscotti kan varieres etter smak og sesong, og her på bloggen finner du flere ulike oppskrifter (se "tips"). Siden vi er midt i adventstiden har biscottiene fått en liten julevri, med tørkede tranebær og mørk sjokolade. Prøv dem du også!

Ingredienser

200 g mandler
150 g sukker
3 eggeplommer
3 eggehviter , stivpisket
1 klype salt
75 g mørk kokesjokolade , i små biter
25 g tørkede tranebær (ca.)
350 g hvetemel (ca.)
1 1/2 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Rist mandlene forsiktig i en tørr stekepanne. Sett dem til avkjøling og hakk dem deretter grovt.

Skill eggene. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer og sukker med en håndmikser eller lignende, til det er godt blandet. Ha eggehvitene i en annen bolle og visp dem stive sammen med saltet. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, sjokolade og tranebær og rør sammen. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør mesteparten forsiktig inn i blandingen. Bruk gjerne en melsikt, slik at du unngår klumper i deigen. Tilsett eventuelt resten av melblandingen, og du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser på 25-30 cm. Legg dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett og form emnene slik at de blir ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede.

Biscotti med sjokolade og tranebær

Stek biscottipølsene midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 25-35 minutter, til de er gjennomstekte. Pass på mot slutten, slik at biscottiene ikke blir brent. Ta dem umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1 cm brede skiver og la dem avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du ettersteke dem noen minutter, men det er som regel ikke nødvendig.) Oppbevar biscottiene i tett boks eller  på glass.

Biscotti dyppes gjerne i litt espresso (eventuelt i kaffekoppen), eller som de også gjør i Italia – nytes til et glass Vin Santo.

Biscotti med sjokolade og tranebær

TIPS:

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tror du biscotti kan lages uten mandler!? (For mandel- og nøtteallergikere!) F.eks av cashewnøtter, eller peanøtter, eller knust kavring med mandeldråper isteden?

  2. Spørsmål: Hvorfor bør man dele eggene og vispe eggehvitene stive når man tilsetter så mye mel og får en så fast deig? Hvilken forskjell gir dette fremfor å vispe eggedosis?
    mvh Sonja

  3. Har blitt min favoritt julekake like god til kaffen som til en liten likør. Lite sukker og null smør…her er det bare å kose seg takk for suveren oppskrift og en herlig blogg med masse gode oppskrifter

  4. Noen som har forslag til ca. samme type kjeks, men sukkerfri eller bortimot uten sukker. Denne var jo en sukkerbombe de lux. Min kjeksfavoritt, men så dumt med alt sukkerpeset. Helt unødvendig for de som foretrekker en slankest mulig utgave av seg selv

  5. Synes det ble litt lite smak i «deigen»? Tror jeg vil prøve med vaniljepulver eller noe en annen gang. Bakte et annet slag biscotti i dag også, og de smakte mer…

  6. Jeg ser at du i den andre biscottioppskriften hadde vanilje. Skulle det også vært det i denne? Jeg lager disse, og synes det nesten ikke er noen smak i dem

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste