På hytta serveres ofte høye smørbrød til lunsj. Her er en av sommerens smakfulle smørbrød, som ble toppet med chiliaioli, grillet hjertesalat, biffkjøtt, tomater og blåmuggost. Gode smakskombinasjoner som er verdt et forsøk. Til en mettende lunsj, eller lettere middag for to, trenger du omtrent:
Ingredienser
350 g | ytrefilet (ca.)eller entrecôte av storfe |
salt og pepper | |
2 skiver | brød/focaccia |
1 | hjertesalat |
1/2 dl | olivenolje |
1/2 | sitron (ca.), saften |
1 neve | cherrytomater |
2-3 ss | chiliaioli |
chiliflakes |
SLIK GJØR DU
Gni kjøttet inn med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill på høy varme i ca. 1 min på hver side, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. La så kjøttet ligge å hvile på et lunt sted med aluminiumsfolie over i minst ti minutter.
Bland sammen sitronsaft og olivenolje, og smak til med salt. Del hjertesalaten i fire «båter» og grill dem på høy varme kjapt på alle sider. Vend deretter hjertesalaten i sitronvinaigretten.
Smør litt chiliaioli på brødet og fordel den grillede hjertesalaten og tomatene oppå. Skjær kjøttet i tynne skiver på skrått og legg dem på toppen av smørbrødet. Topp det hele med en skive blåmuggost (eller annen ost) og gi smørbrødet et lite dryss med chiliflakes, og server umiddelbart.
TIPS
- Prøv gjerne grillet hjertesalat som tilbehør til grillmat, for eksempel grillet laks.
ENJOY!
Åh … smørbrød er favorittretten min til middag 🙂 Og her er så mange oppskrifter. Jeg vil prøve dem alle. Dette er min favoritt. Jeg anbefaler alle å prøve det hvis du ikke har prøvd det før, spesielt med speilegg.