Det er noe spesielt med bagels! Bagelen er kanskje først og fremst kjent som et amerikansk frokostbrød, men den skal visstnok ha blitt bragt over Atlanterhavet av polske immigranter på slutten av 1800 tallet. Den karakteristiske konsistensen får du ved å koke deigen litt først, og deretter steke dem ferdig i stekeovnen. Dette gjør at bakverket blir sprøtt på utsiden, og mykt inni. Ypperlig til lunsj, for eksempel – hvor du kan fylle brødet etter smak og behag. Til 10-12 bagels trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
Gjærdeigen
4 dl | vann (romtemperert) |
15 g | fersk gjær (eller 1/3 pose tørrgjær) |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her