En enklere, sunnere, vakrere og bedre dessert enn dette skal du lete lenge etter! Får du ikke tak i røde appelsiner kan du fint benytte kun "vanlige" appelsiner.

Ingredienser

APPELSINSALAT OG MARINADE

5-6 appelsiner , gjerne en blanding av røde og oransje
1/2 dl flytende honning (ca.)
1 appelsin , saft + skall, til marinaden

HONNINGKREM

200 g matyoghurt (ca.) (gjerne gresk eller tyrkisk)
1 ss flytende honning (smak til) (ca.)
sitronmelisse eller mynte

SLIK GJØR DU

Appelsinsalat med honningkrem

Vask appelsinen til marinaden og tørk den med litt kjøkkenpapir. Bruk et zesterjern eller lignende og riv skallet fint (kun det orange). Press ut appelsinsaften og ha den i en bolle sammen med appelsinskallet og mesteparten av honningen. Rør til honningen er oppløst, og smak eventuelt til med mere honning om nødvendig. (Har du ikke flytende honning må du eventuelt koke opp blandingen for å få blandet det hele sammen, og la det deretter avkjøles.)

Appelsinsalat med honningkrem

Skrell resten av appelsinene og pass på at alle de hvite hinnene er fjernet. Skjær appelsinene i tynne skiver. Fordel skivene utover et fat eller i en vid bolle og drypp litt av marinaden over.

Rør sammen yoghurt og honning. Smak deg frem til du får en fin balanse mellom den syrlige yoghurten og den søte honningen.

Appelsinsalat med honningkrem

Fordel friske urter over appelsinsalaten ved servering, og server resten av marinaden og honningkremen som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser herlig ut Trine:) men hvor får man tak i blodappelsiner? Det har jeg ikke sett i butikker på veldig lenge. God påske:)

    1. Jeg har kjøpt røde appelsiner (som det heter nå) på feks. Meny. Så det der for bare noen dager siden, men sesongen er visstnok på hell nå.

  2. Denne desserten skal 5 voksne gutter servere til sine hengivne i dag lørdag. Spenningen er stor og ferdighetene skjerpes i dette samarbeidsprosjektet. Det må i denne sammenheng også nevnes at forretten fra din “treretters påskemeny” også står på menyen i dag! Lover å gi en tilbakemelding på hvordan det gikk! På vegne av 5 voksne gutter som liker Trine.

  3. Skal lage denne i dag og lurer på et par ting ? Skal det revne skallet også helles over appelsinene? Og, vil det passe å kombinere med kiwi? Har ikke røde appelsiner . ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste