Jeg har allerede avslørt min svakhet for grillet frukt og bær som en søt avslutning på et deilig måltid. I dag vil jeg gjerne dele det som til nå har seilet opp som en av sommerens dessertfavoritter, nemlig grillede appelsinmarinerte nektariner servert sammen med en deilig honningkrem - og ikke minst resten av den deilige appelsinmarinaden.

Desserten er utrolig rask og enkel å lage. Det meste kan klargjøres på forhånd, og etter 3-4 minutter på grillen er desserten klar til å nytes. Og du må være forberedt på å ta imot en real dose skryt, for dette er gode smaker og kombinasjoner! Nektarinene kan erstattes med fersken, hvis du heller foretrekker det.

Ingredienser

Appelsinmarinerte nektariner

4-6 nektariner
1 appelsin , saft + skall
1/2 dl flytende honning (ca.)

Honningkrem

6 ss matyoghurt eller tyrkisk yoghurt
flytende honning
nøtter, ristet og hakket (feks pistasjnøtter eller valnøtter)

SLIK GJØR DU

Vask appelsinen og tørk den. Bruk et zesterjern eller lignende og riv skallet (kun det orange). Press ut appelsinsaften og ha det i en liten kasserolle sammen med appelsinskallet og mesteparten av honningen. Kok forsiktig opp og rør til honningen er oppløst. Smak eventuelt til med mere honning. Sett til side.

Del nektarinene i to og fjern steinene. La nektarinene marinere i appelsinmarinaden i minst 30 minutter, men helst enda lengre om du har tid. Snu på nektarinene et par ganger underveis.

Rør sammen yoghurten og smak til med flytende honning. Rist nøttene raskt i en tørr og ren stekepanne, og hakk dem deretter grovt.

Rett før servering griller du nektarinene på svak/middels varme, ett par minutter på hver side. Nektarinene er ferdiggrillet når de har fått fin farge på kantene. Du kan selvsagt steke nektarinene på grillpanne eller i stekepanne dersom det ikke er grillvær/grillsesong.

Anrett nektarinene på serveringsfat i dessertskål og server honningkrem, resten av appelsinmarinaden og hakkede nøtter som tilbehør.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Er det strengt tatt nødvendig å koke opp denne marinaden? Hvis hensikten er å løse opp honningen, er det jo ikke alle honninger det er nødvendig å varme. Jeg prøvde denne oppskriften i dag, med flytende akasiehonning, og den løste seg fint opp i appelsinsaften uten koking. 🙂 Takk for en fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste