Her kommer en kjapp, frisk og litt hot agurksalat, som er ypperlig tilbehør for eksempel til kylling satay, laks og andre retter som du ønsker å gi en liten asiatisk "touch".

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

AGURKSALAT

2 agurk , i strimler
1 rødløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
frisk koriander , grovt hakket

DRESSING

2 ss vann (varmt)
1 ss flytende honning (smak til)
1/2-1 dl riseddik eller eplesidereddik
salt og pepper (smak til)

SLIK GJØR DU

Bruk en ostehøvel eller lignende og lag tynne remser på langs. Ha agurken i en liten bolle sammen med løk og chili.

Rør ut honningen i det varme vannet og smak deretter til med eddik, salt og pepper, til du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. Fordel dressingen over salaten og la det få trekke i minst 15 minutter. Rett før servering gir du salaten et lite dryss med grovt hakket koriander.

Serveres som tilbehør til fiske-, kylling- eller kjøttretter som du ønsker å gi en liten asiatisk «touch».

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste