REKLAME FOR EGEN BOK

Tirsdag 12. september var det lanseringsfest for den nye kokeboken min TRINE INVITERER, og samtidig feiret vi Trines matbloggs 10 års-jubileum. Jeg hadde sett frem til denne datoen lenge, og det var ikke fritt for at det kriblet litt i magen, selv om det var min tredje lanseringsfest. Og det ble slett ikke bedre da døtrene mine kom og fortalte at det var lang kø utenfor, fra Cappelen Damm-bygget og helt til VG-bygget et godt stykke ned i gaten.

Lokalet var pyntet med ballonger, store bannere og forklær med den nye logoen min. De 150 første gjestene fikk det nye handlenettet mitt, med blant annet et kjempefin oppbevaringskrukke i serien Holmegaard Scala (sponset av Rosendahl AS).

Det ble servert bobler ved ankomst, samt smakebiter fra menyen «Jentefest», sashimisalat med avokadokrem, andebryst med rødløkskompott og sellerirotmos og panna cotta med lime og jordbær – og brownies med sjokoladekrem.

Morten Remberg åpnet festen med sang og piano, med «Don’t let the sun go down on me» og «Fordi jeg elsker deg».

Anne Søyland fra forlaget ønsket de vel 200 gjestene velkommen, og etterpå bokbadet hun meg. Vi snakket løst og fast om den fantastiske bloggreisen min som startet for mer enn 10 år siden, om hvordan jeg jobber, vi snakket selvsagt om den nye kokeboken min – og mye, mye mer.

Etter loddtrekning, hvor blant annet det nye forkleet mitt var en premiene, avsluttet Morten med «You raise me up» og «Feeling good», og den sistnevnte sangen var en god oppsummering av hvordan kokebokforfatteren og matbloggeren følte seg akkurat da – og resten av dagen!

Deretter var det klart for boksignering, og køen var allerede lang da jeg endelig kunne begynne. Jeg elsker slike settinger, å kunne prate med leserne mine og lytte til det de har å fortelle, selv om det dessverre ikke blir så lang tid på hver enkelt. Og salget gikk over all forventning – Cappelen Damms beholdning for kvelden ble utsolgt og jeg signerte mer enn 120 bøker! (Og det gikk bra, ingen senebetennelse etterpå.)

Etterpå møtte jeg familie og venner på vinbar for vin og snacks, før vi tok toget hjem. Det var litt spesielt å se at nesten hele Oslo S var «tapetsert» med bilder av den nye boken min. Hvilken fantastisk reise dette er!

Tusen, tusen takk til Cappelen Damm og Morten Remberg for det beste lanseringsarrangementet jeg kunne tenke meg – og ikke minst en stor takk til alle dere som kom og feiret sammen med meg!

PS. Samme dag ble også den første bokanmeldelsen av «Trine inviterer» publisert: «Er du en «foodie», er ikke denne boka for deg» (Min kommentar: men det var heller ikke meningen.) 

Fredag 15. 9 gikk Trine inviterer til topps på boklista. Hurra! 

Foto: Anette & Emilie

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste