Inviter til fest i januar, og gjør det enkelt! Her er mitt forslag til en fargerik treretters meny med mange gode smaker, og hvor det meste kan gjøres klart god tid i forveien (klikk på bildene for å komme til oppskriften):

 

# FORRETT #

Vi starter med en enkel salat med spekeskinke, fiken og mozzarella. Salaten bør anrettes rett før den skal serveres, men til gjengjeld er det kjapt gjort.

 

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg Coq au vin (med kylling, høne eller hane, etter hva du får tak i). Gryteretten kan gjerne lages dagen før, da blir den bare enda bedre.

# DESSERT #

Som en søt avslutning passer det godt med sitronterte. Terten kan gjerne lages dagen før, men vent med eventuelle bær og melisdryss til rett før servering.

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lar du gryta stå i kjøleskapet om du lager hovedretten dagen før og bare gir den et oppkok før servering?

  2. Kjære Trine, Takk for alletiders vidunderlig matblogg. Jeg brukt bloggen din til både hverdag og fest i mange år, uten noen gang å ha lagt igjen kommentarer. Har ikke turt, men nå vil jeg «just do it».
    Jeg lagde hele januarmenyen i går og serverte ditt eltefrie valnøtt brød til både forretten og hovedretten. Meget vellykket. Utgangspunktet mitt var at jeg hadde en 2,8kg hane i fryseren og ville servere Coq au vin. Jeg har laget Coq au vin tidligere, på broren til den gjenværende hanen. Da hadde jeg en fransk oppskrift, og familien var nok enige om at det var skarpe saker. Smakte altfor sterkt av rødvin, og det var sortblodpølse i oppskriften, resultatet ble en ganske sterk smak. Ok,- da bruker vi Trine neste gang; og det gjorde jeg. I oppskriften din synes jeg kanskje at det ikke kommer tydelig fram når jeg skulle ha baconterningene oppi; men jeg tok dem oppi gryta sammen med grønnsakene. Hele retten ble veldig velsmakende og god, ikke skarp og stram, rund og deilig. Jeg lagde gryteretten dagen før for at den skulle få»satt» seg skikkelig, og lot den putre i god tid før gjestene kom slik at den var rykvarm og bena falt fra kjøttet. Salaten til forrett var veltilpasset og god, og jeg hadde en olivenolje med Olive & Green Lemon Specialty ringlet over, samt en elegant Balsamico. Nydelig. Sitronterten har jeg ikke laget før og den ble riktig i balansen mellom syrlig og søtt. Men, her lurer jeg på hvordan den skal være når man forsyner seg? Min ble som sjokolade fondant; kremen i midten rant litt utover. Skulle jeg ha stekt kaken lenger? Den var begynt å få litt karamell-tendens/prikker i fargen og derfor tok jeg den ut etter 25 minutter (175 grader). Jeg vispet ikke eggene eller kremen, bare blandet alt sammen. Hva mener du? Igjen hjertelig takk for den suverene bloggen din! Stå på, dette er toppers! Beste hilsen Elisabeth

  3. Hei, hver gang jeg trenger inspirasjon går jeg til bloggen din, og blir inspirert hver gang 🙂 Det er jo slik at vi bruker mye løk i matlagingen. Nå skal jeg invitere til lag , men den ene gjesten er skikkelig løkallergisk, til vanlig lager vi egen kjele til henne. Lurer på hva du ville foreslå i stedenfor hvitløk i anti pasta menyen med kylling som hovedrett. det blir litt smakløst uten hvitløk/ løk.
    Håper du har noen forslag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste