NY KOKEBOK PÅ GANG – «TRINES MAT 2»!
Det er kanskje ikke noen bombe (og er jo allerede nevnt i VG), men jeg er altså i gang med min kokebok nummer to, som har arbeidstittelen «TRINES MAT 2»! Og det til tross for at jeg ganske så bestemt og med min største overbevisning uttalte til oppvasksjefen våren 2013, «jeg skal aldri lage kokebok igjen»! Men, nå har det gått to år og mitt bastante utsagn har tydeligvis gått i glemmeboken. Suksessen med TRINES MAT med sine 115 350 eksemplarer og 15 opplag er selvsagt en stor motivasjonsfaktor og inspirasjon til å ta fatt på en ny bok. Så nå er det «på’n igjen», med lange dager og korte netter, for det er en stor og arbeidskrevende jobb å lage en kokebok nesten helt alene. For her er det ingen assistenter, stylister eller matfotografer som er med i bildet, jeg gjør jo dette selv på mitt eget kjøkken.
Jeg har ikke lyst til å si så mye om innholdet enda, men arbeidstittelen røper jo at den vil ha noen likhetstrekk med den første kokeboken. Men jeg kan jo røpe såpass at du vil du finne mine nyere favorittoppskrifter fra bloggen – og noen helt nye oppskrifter. I tillegg kan jeg love at det blir mere for søtmonser og bakeglade. Flere av de gamle oppskriftene er blitt gjort litt om på, blant annet etter innspill fra dere lesere som har lagt igjen tips og egne erfaringer i kommentarfeltet og eposter. Denne dialogen er utrolig nyttig for meg i utviklingen og kvalitetssikringen av oppskriftene. Og så blir det selvsagt mange nye og fristende bilder!
Forlaget er det samme som sist, Cappelen Damm, men jeg har fått ny redaktør og designer. Fotografen er den samme flinke Gry Traaen, som skal fotografere meg, oppvasksjefen, junior – og mafiaen «in action». Vi begynner med de første bildene om en måned og det gleder jeg meg veldig til (og det til tross for at jeg trives mye bedre bak kamera enn foran)!
Jeg har nå hovedfokus på boken og skal levere førsteutkastet (dvs. så langt jeg har kommet) i begynnelsen av mars, og resten skal leveres i begynnelsen av mai. Deretter er det korrektur og etterarbeid som nok vil pågå til langt uti juni. Vi begynner å jobbe med designet og coveret i mars. De første skissene fra designeren Ingrid lover imidlertid veldig bra, og jeg gleder meg til å vise dem frem til dere etter hvert. Boken skal etter planen lanseres i august 2015. Følg meg gjerne på facebook og/eller Instagram for oppdateringer (#trinesmat2) underveis.
Bloggen vil selvsagt bli oppdatert også i denne perioden, men kanskje ikke så hyppig som før.
Har du en favorittoppskrift fra bloggen som du mener MÅ være med i kokeboken? Kanskje jeg har oversett en skikkelig godbit? Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet!
Gleder meg til ny kokebok fra deg 🙂 Du er veldig inspirerende, jeg bruker bloggen din så og si daglig. Lykke til med arbeidet av kokeboken!
Du må ha med lime-snurrene, de er skikkelige festboller! Passer perfekt for venninnegjengen 🙂
Hurra!! Gleder meg 🙂
JIPPIII !!! Da vet jeg hva jeg skal ønske meg til bursdagen min i august :o) Bruker kokeboken din masse, det er uten tvil den kokeboken jeg har hatt mest glede av (og jeg har noen……). Gleder meg 🙂
Gleder meg! Din kokebok er den meste brukte kokeboken i huset!
Du er fantastisk flink Trine!
Gleder meg allerede til å se din nye kokebok 🙂
For en strålende nyhet!
Jeg ønsker meg en ny versjon av buljongtrukket oksefilet. Den er suveren og veldig rask å lage.
Lykke til med arbeidet.
Nina
Så bra! Det gleder jeg meg til 🙂 Bruker kokeboken din mye!
Jippi! Bruker kokeboken din hele tiden så gleder meg til det kommer ei til
For en gladnyhet 😀 Gleder meg kjempemasse til august!! 🙂
Hei!
Åh så spennende. Kokebok nr. 1 er godt brukt. Er til og med med på reiser 🙂
Spagetti bolognese-oppskriften din hadde vært fin å ha i boken!
Så kjekt! Kjøpte kokeboka di før jul, og den har raskt blitt en favoritt med meg (og gubben). Gledar meg til å prøve ut dei nye oppskriftene dine. Stå på!:)
Hurra!!
Hurra! Gleder meg!
Hurra!! Jeg elsker dine spiselige gaver, og ser gjerne mer av det 🙂
Fiskegrateng!
Tusen takk for alle hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger! Det er utrolig inspirerende og veldig nyttig i den prosessen jeg nå er inne i. Jeg kan allerede nå si at veldig mange av innspillene deres allerede er med i utkastet, og jeg har også tatt med et par av forslagene jeg har fått fra dere i ulike kanaler i løpet av dagen. Tusen tusen takk alle sammen!
Så flott! Din første bok fikk jeg for to uker siden og den er i bruk hver dag og det er kjempeflotte oppskrifter som er lette å lage og resultatet smaker godt. Tusen takk for masse inspirasjon og glede på kjøkkenet. Grønnkål er noe jeg har fått øynene opp for og bruker det mye i oppskriftene dine med gode resultater.
Trevlig helg till dig
kramar
Gleder meg stort til den nye boka
Kære Trine,
En lille hilsen fra en stor fan i Danmark – jeg vil rigtig gerne købe din første kogebog (også gerne den kommende), men ifølge tanum.no så kan de desværre ikke sende bøger til DK ….. øv !!!. Kan du evt. hjælpe mig med en kontakt til en bogforretning, der sender bøger til Danmark ????.
De bedste hilsner
Susie
Så hyggelig å høre at du har lyst til å kjøpe kokeboken min. Jeg har sjekket litt, og det ser ut som både Haugen bok http://www.haugenbok.no/Trines-mat/I9788202410421 og ARK https://www.ark.no/ark/catalog/simpleSearch.jsf?wec-appid=ARK&page=9471883A2E944CDF82BEBB25810FDA62&closeLiveSearchOverlay=TRUE&menuLinkSelected=none&simpleSearchString=Trines+mat&wec-locale=no sender bøker utenlands. Kanskje du kan prøve det? Hvis det ikke går, så send meg en epost, så skal jeg se hva jeg kan få ordnet. Lykke til! 🙂
Kære Trine,
1000 tak for hjælpen – din bog er nu bestilt hos ARK, og jeg vil glæde mig til at modtage den – fortsat dejlig dag til jer alle i Norge :-).
De bedste hilsner
Susie
Så fint at det ordnet seg! Håper boken faller i smak! 🙂
Hei Trine…Jeg gleder meg masse til ny bok. Det blir spennende. Bok nr 1 brukes ukentlig her hos oss. Jeg og venninna mi ønsker at den er i spiral format. Da er det enklere å få en kokebok som ikke tar så mye plass på benken og at du kun ser den oppskriften du lager.
Blomkålsuppen må være med i neste bok:):)
Så bra med en ny bok. Blomkålsuppen og fyldig laksesuppe med dill er veldig gode.
Gleder meg stort og toppers at det blir mer baking. Du er toppers og en kjempe inspirator,,,,hurra,hurra for deg!!!!!!
Så gøy med enda en kokebok! Jeg fulgte med på bloggen din fast tidligere, og fortsatt er det hit jeg går først når jeg skal søke etter gode oppskrifter. Derfor måtte jeg selvsagt lese kokeboka, men jeg lånte den først bare på biblioteket og tenkte jeg kunne kopiere oppskriftene… Neida, den måtte jeg bare kjøpe! Og det sier ikke lite, for jeg har bare 2 andre kokebøker og kjøper nesten aldri bøker. Boken var utrolig gjennomført, jeg leste den fra perm til perm og merket av oppskriftene jeg hadde mest lyst til å prøve – det ble stappfullt av merker for å si det sånn! 🙂
Gleder meg til boka Og den må jeg ha
Denne: http://trinesmatblogg.no/2010/08/23/kjapp-risonisalat-med-parmaskinke/
og denne: http://trinesmatblogg.no/2010/09/10/biff-med-kremet-spinat-karamelliserte-sjalottlok-og-konfiserte-tomater/
Nam 🙂
Hei! Jeg blir veldig glad dersom det er flere oppskrifter i boken som ikke er hentet fra bloggen. Den første kokeboken er super, men jeg ble litt skuffet over at jeg fant så mange av oppskriftene på bloggen. Da ble litt av poenget med å kjøpe boken borte.
Kanskje ha med noen oppskrifter om lunsj?Hva man kan servere til lunsj om man får venninner på besøk 🙂 Gleder meg til at den boka kommer ut! Den skal jeg ha 🙂 Er så fornøyd med Trines mat og bruker den ofte! 🙂
Tusen takk for ei super matbok! Eg brukar boka kvar veke og ser stort fram til nr. 2! Det er ønskeleg med fleire asiatiske rettar i den nye boka.
Stå på!
NÅ ble jeg glad!!! Jeg har runda den første boka mange ganger 🙂 Fint med bloggen, men det er noe eget å kunne sitte og bla med neven!! ! Huuuurraaaa!!!!
Gledens dag blir det når bok nr 2 kommer! Går det an å forhåndsbestille? Syns ideen om spiral perm var god! Er jo lettere å bruke den på benken da.
Har fått mange gode tilbakemeldinger fra mannen og venner når jeg lager noe fra bloggen eller boken, så TAKK for inspirasjon!!
Det hadde vært fint med flere vegetaroppskrifter.