Det er visst ikke grenser for hvor mange pizzaoppskrifter jeg finner det for godt å publisere på matbloggen, vil kanskje enkelte mene. Til tross for at det er mange oppskrifter, så er det ingen som er like. Jeg lager sjelden den samme retten helt likt flere ganger, og det gjelder også pizza, som stort sett blir til etter hva vi har tilgjengelig og/eller hva vi har lyst på der og da. Pizza er også mat som kan tilpasses smak og gane, og du kan også dele opp pizzaen i ulike soner, eller man kan lage flere pizza med forskjellig fyll.
Dagens pizza er toppet med pepperbiff og blåmuggost, noe som er en kjempegod kombinasjon, synes jeg! Prøv du også da vel. Til en pizza trenger du omtrent:
Ingredienser
1 porsjon | pizzadeig og tomatsaus (se egen oppskrift) |
200-300 g | entrecôte eller annet biffkjøtt, i strimler |
olivenolje (litt) | |
grovkvernet pepper | |
maldonsalt (litt) | |
hvitost , revet for eksempel Jarlsberg (litt) | |
1/2 | rød paprika i biter |
norzolaost eller annen blåmuggost | |
friske krydderurter for eksempel basilikum |
SLIK GJØR DU
Lag pizzadeig og tomatsaus etter oppskriftene. Skjær biffkjøttet i strimler, ringle over litt olivenolje og ha på godt med grovkvernet sort pepper og bittelitt salt.
Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate eller aller helst en oppvarmet bakesten. Dersom du ikke får lagt pizzaen direkte på bakestenen kan du legge pizzaen på et bakepapir og trekke det forsiktig over på bakestenen.
Bre et tynt lag av pizzasausen over pizzabunnen. Du får saus til overs som kan oppbevares i kjøleskapet noen dager, eller fryses ned for en senere anledning. Fordel ost, (rå) biffstrimler og paprika over og stek pizzaen på maksimal temperatur, til pizzaen er ferdigstekt. Jeg stekte min pizza på 300 grader i ca 7 minutter. Ha umiddelbart over smuldret blåmuggost og hakkede friske krydderurter, og server!
Enjoy!
(Ellers har jeg fått designet nye arkiv- og søkfunksjoner på bloggen, noe som skal gjøre det enklere å navigere på siden. Sjekk for eksempel alle pizzaoppskriftene på bloggen her (hold pekeren over bildet).)
Dette ser skikkelig digg ut! For første gang i år står jeg uten middagsplaner, så du skal ikke se bort i fra at dette blir kveldens middag 🙂
Bra blogg, Trine!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Så fint! Ha en fin helg! 🙂
Ser deilig ut! Steker du kjøttet først, eller legger du det rått rett på pizzaen?
Kjøttet legges rått på pizzaen. Lykke til! 🙂
Ja til biffen, er litt mer skeptisk til blåmuggost (dårlige minner… 😉 ) Men, fikk jammen lyst på pizza nå.. 🙂
JIkke vær redd for bøåmuggost på pizza. Men bruk en god en. Vanlig roquefort er perfekt og drar du til med Kraftkar fta Tingvoll, får du en pizza du ikke kan glemme. Jeg synes ikke at norzola er det beste valget her….
Hei Trine!
Jeg følte jeg bare måtte stikke innom og takke for alle dine utrolig gode oppskrifter! Jeg har veldig mange ganger laget noe fra bloggen din, og det smaker nydelig HVER eneste gang. Jeg syntes det er så inspirerende og utrolig gøy at mange av dine oppskrifter ikke krever varer som er vanskelige å få tak i. Mange ganger har jeg hatt alt hjemme, og bare tenkt, WOW tenkt at jeg kan lage noe så godt med bare så få råvarer! Du er knall! Håper du en dag gir ut en kokebok (det er så greit å ha alle fine oppskrifter samlet i en bok)- da blir jeg den første til å kjøpe den!
Tusen takk for at du gjør en stressende hverdag, mindre stressende!
Hilsen en juss-student på 21
Hjemmelaved pizza älskar barnen att göra hos oss! Ikväll blir det just det – med alla barn och gudbarn därtill – Team Italia blir pizzabagare där var och en dekorerar sin pizza efter tycke och smak. Bilder kommer sedan på Katinkas Kitchen! Tack för tips på nya toppingar!
Med lavkarbo-bunn vil dette bli en sunn og god pizza også for oss lavkarboere!
Här kommer en länk med bilder på vårt Team Italia – alla barn som bakar pizza!
http://katinkaskitchen.com/?p=8200