Mange har spurt meg om hva slags kjøkkenredskaper jeg benytter og hva som er mine favorittdingser på kjøkkenet. Selv om jeg etterhvert har fått et velutstyrt kjøkken hevder jeg at jeg ikke er noen utstyrsfreak. Jeg er opptatt av funksjon og kvalitet, og det gjør selvsagt ikke noe at jeg liker designet, men det er underordnet. Her kommer mine ti kjøkkenfavoritter, i uprioritert rekkefølge:

 • Mine favorittkniver er fra Global. De er skarpe, slanke og lette å jobbe med. Dessuten er de flotte å se på, synes jeg.

 • Den beste stekepannen min er fra Woll. Den steker jevnt og fint og er lett å rengjøre. Med avtagbart håndtak kan du også benytte pannen som stekeform i stekovnen, noe som både sparer plass i gryteskapet og ikke minst gjør jobben litt lettere for oppvaskeren.

 • Foodprosessoren fra Magimix blir jeg bare mer og mer glad i. Den har fått fast plass på kjøkkenbenken, og med sine tre bollestørrelsen med tilhørende kniver, superkrefter og ymse tilbehør (som er sirlig plassert i en praktisk gjennomsiktig boks), er den klar for det meste, enten det skal tilberedes til to eller mange.

 • De siste ti årene har jeg primært benyttet hvitt servise, slik at maten kan få spille hovedrollen på tallerkenen fremfor dekoren som var pop på innkjøpstidspunktet. Det stilrene og solide servicet Pillivuyt er min absolutte favoritt, både når det skal dekkes på til hverdagsmiddag, middagsselskap eller kakefest.

 • Mitt favorittbestikk heter Maya, og har vært med meg siden 1985. Stilfull og enkel design går aldri av moten!
 • Favorittredskapet når jeg rører i gryter eller panner er utvilsomt røreskjeen Profi Plus fra WMF. Ingen over, ingen ved siden – jeg har prøvd det meste!
 • Grillpannen fra Le Creuset er også en klar favoritt. Den ble kjøpt på shoppingtur med jentegjengen til Outleten på Vestby; jeg shoppet på Le Creuset, mens de shoppet klær og sko.

 • Etter at jeg fikk nytt kjøkken og induksjonsovn åpnet det seg en ny verden for meg. Full kontroll på alle kokesoner, både mht effekt og tid. Slidepanelet gjør den enkel å betjene. Platetoppen er fra Whirlpool.

 • Microplanes ulike zester- og rivjern er også gode å ha, enten det skal rives sitronskall, ingefær eller muskatnøtt!

 • For en som er godt over gjennomsnittet glad i å bake er det umulig å komme utenom kjøkkenmaskinen. Jeg har i dag en Kenwood Chef, som har vært en lojal støttespiller i snart 20 år. Nå begynner den å svikte meg, og jeg planlegger derfor innen kort tid å investere i en ny Kenwood, sannsynligvis denne.

Hva er dine kjøkkenfavoritter?

(Bildene i dette innlegget lånt fra produsentenes hjemmesider, med unntak av bildene av Pillivuytserviset og Globalkniven, som er tatt av meg.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine

  Ja dette er et must på kjøkkenet,men må si at jeg også er avhengig av en liten blender fra Moulinex «Illico» som hakker urter og mindre kvanta av f.eks chilli,hvitløk,sitrongress osv.
  Noe annet jeg er helt avhengig av er stavmixeren som kan brukes rett i kjeler og bakeboller(er med på alle turer med strøm).I tilegg til en god ballongvisp og den justerbare måleskjeen fra Kitchen Aid.
  Liker også hvitt dekketøy og bruker Figgjo Verde serien – som er helt enkel og kan brukes i stekeovnen samt Aztek bestikk fra samme leverandør som Maya.
  Bjørg

 2. Jeg har nettopp oppdaget stekepanne serien til OBH Nordica som heter ECO Kitchen. De har et belegg som ingenting sitter fast på. Beste pris på Obs! Har den aller minste + Wokpanne.
  Stavmikser er helt nødvendig. Har også en Magimix som deg Trine – kjøpte den for 10 år siden. Da måtte jeg bestille fra England.
  Bruker min KitchenAid flere ganger i uka.
  Gode kniver – jeg har kjøpt noen fra serien Slitbar (IKEA). De er rimelige og veldig gode. Kvesser kniivene mine med en elektrisk knivsliper fra OBH Nordica – jeg er ikke så god på dette med slipestål.
  Liker aller best hvitt servise, men det er vanskelig å finne et som ikke har den kalde blålige hvitfargen.

 3. Jeg er veldig glad i stekepannen og traktørpannen fra Woll. Rivjern fra Microplane, stekepinsett fra Røsle og potetpressen er også favoritter.
  Har en Kenwood Chef som jeg ikke kan klare meg uten, men synes den har litt svakheter i forhold til at melet ofte må dyttes ned litt på kantene.
  Jeg er også utrolig glad i det hvite hverdagsserviset jeg har fra Sophie Conran.

  Har prøvd å finne en ny, god foodprosessorer etter at den 20 år gamle gikk i stykker. Kjøpte en Kenwood, som jeg leverte tilbake igjen. Endte opp med en Braun, som heller ikke er bra, men i allefall noe bedre. Kanskje jeg rett og slett bør investere i en Magimix. Med 12 års garanti på motoren går jeg ut i fra at den er verdt pengene. Kanskje noe å ønske seg til 40 årsdagen ?! 😉

  1. Jeg vil presisere at dette innlegget ikke er sponset eller ment som reklame. Jeg merker alltid sponsede innlegg som «produktomtale», slik at det ikke skal være noen tvil om hva som er sponset og hva jeg skriver om etter eget initiativ.

 4. Er selv kjempeglad i pepperkverna mi fra Peugeot. Kvalitet koster men vil alltid lønne seg i det lange løp og ikke minst spare en for masse irritasjon.

 5. Jeg er selv VELDIG glad for min lille dåseåpner fra Raadvad. Har tidligere eller bare sett dumt på folk når de har brukt sånne små enhånds bokseåpnere, men etter å ha arbejdet et stykke tid i et kjøkken, kan jeg nå ikke leve uten.
  Jeg er også riktig glad for mine kniver, hvorav Raadads kokkekniv og Globals urtekniv er to gode farvoritter.
  Min gaamle arvede kjøkkenmaskine (en Kenwood Chef) tror jeg også jeg ville hatt problemer med å leve uten, samt den gode gamle stavblenderen fra Braun.

  Kjøkkenredskaper der er av god kvalitet koster også derssverre ofte en lille smule mer, og når man er studerende er man nødt til å prioritere… Men ting kommer, sakte men sikkert!

 6. Har akkuat samme stekepanne, den er genial (fikk den faktisk i gave, uten at vi hadde ønsket det)! Når det gjelder kniver, så har jeg Mac, og strålende fornøyd med det. Men kniver er som biler; du må nesten prøve for å finne ut hva som passer best for deg…

 7. Jeg er også glad i stekepanna fra Woll og Pilliviyt-serien (ønsker meg det meste). Ellers elsker jeg stavmikseren fra Bamix (Gorden Ramsey), bruker den hver dag!

 8. Hei,

  Vil bare tipse deg om at Kenwooden du linker til er å få kjøpt betraktelig billigere i en del nettbutikker nå. Jeg har bestilt samme modell for 3990,-.
  Jeg søkte meg frem til rimeligste tilbud via kelkoo.

  Fortsetter å takke deg for en veldig fin blogg, jeg er innom mange ganger pr uke!

 9. Hei! Kjøpte for kort tid siden Kenwwod-maskinen du linker til – veldig fornøyd, den elter deig som en drøm.

  Håper du ender opp med å kjøpe den, da skal det ble enda morsommere å følge oppskriftene dine:)

 10. Hei!

  Tenkte bare jeg skulle tipse om et supert sted å kjøpe ekstrautstyr eller deler til Kenwood (og annnet kjøkkensutstyr). Er ofte vanskelig å finne nye deler om noe blir ødelagt, eller å finne ekstrautstyr i kjedebutikkene, og da er denne siden helt super, jeg har bare bestilt fra dem en gang enda, men har den liggende som favoritt til den dagen det blir nødvendig 🙂

  http://www.servicecompaniet.no/

  Er ellers veldig glad i oppskriftene dine Trine, er gode og enkle oppskrifter som er fine utgangspunkt for egne variasjoner 🙂

 11. Takk for gode mattips på bloggen. Er veldig glad i Kenwooden du vurderer å kjøpe, den står framme på kjøkkenbenken og hjelper til ofte! Like også dekketøyet fra Pillivuyt og synes stavmikseren og espressomaskinen er uunnværlige på kjøkkenet.

 12. Takk for mye glad og god inspirasjon!

  Har flere av – og liker selv å bruke «dine favoritter» – og et par ting jeg ikke har maken til, vil jeg nå vurdere å skaffe meg! Ikke fordi jeg oppfatter din omtale som reklame, men fordi rådene kommer fra en med erfaring – og som jeg etter hvert har fått tillit til!

  Har i alle år – og det er ganske mange, brukt Elektrolux Assistent til de store og tyngre oppgavene – ved siden av forskjellige mindre maskiner til visping m m . For litt over ett år siden kjøpte jeg maken til den du nå vurderer – en Kenwood Major 1500W – og en ekstra bolle. Det eneste jeg beklager er at jeg ikke kjøpte Kenwood for mange år siden. – Jeg trenger ikke lenger noen ekstra visper/mixer for små porsjoner. Kenwood’n bør ha fast plass, for den er litt tung, – men veldig bra!

  Akkurat nå trenger jeg ny food processor og vurderer å kjøpe tilleggsutstyr til min Kenwood. Er det noen som har erfaring med det? Jeg vil utvilsomt se nøyere på på Magimix, før jeg tar avgjørelsen.

  Gode kjøkkenvibber fra meg…

 13. Jeg har også keenwood maskin og er svært fornøyd….en ting jeg også ikke klare meg uten er min morter, den bruker jeg til utrolig mye! 🙂

 14. styr unna den kenwood maskina – den bråker noe F-O-R-J-Æ-V-L-I-G! kjøp heller en KitchenAid, jeg kommer aldri til å bytte ut min <3

 15. Trine, du har en innholdsrik og proft designet blogg, og dette var et veldig nyttig blogginnlegg. Når det gjelder dekketøy uten den blålige, litt kalde hvitfarven, – vil jeg anbefale Arabias Arctica.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.