Det er på tide å tenke på andre ting enn pinnekjøtt og sprø ribbesvor, og begynne med planleggingen av årets nyttårsmeny. Nedenfor har jeg funnet frem noen retter jeg synes kan være egnet til en slik anledning, og som også i stor grad kan forberedes på forhånd, slik at det ikke blir så alt for mye kjøkkentjeneste når nyttårsfesten er godt i gang. Siden jeg ikke klarer å bestemme meg for èn meny har jeg istedet funnet frem tre alternativ av hver rett, slik at du har litt å velge i. Jeg vil tro at de fleste kombinasjonene her vil være en god match. Eller hva tror du? Klikk på bildene for å komme til oppskriften:

*** FORRETTER ***

Røkelaksmoussè

Røkelaksmousse med urter og lodderogn

Hummer

Hummer med sitronmajones og fletteloff

Laksetartar

Laksetartar med avocado- og mangosalsa

*** HOVEDRETTER ***

Kalvefilet Oscar

Kalvefilet Oscar med krepsehaler og potetpurè

Hjortefilet

Hjortefilet med portvinsaus, blomkålpurè og eplekompott

Reinsdyrfilet

Reinsdyrfilet med plommer, glasert persillerot og rødvinsaus

*** MELLOMRETTER ***

Ost med druekompott

Ost med druekompott

Basilikumsorbet

Frisk og syrlig basilikumsorbet

Ost med tilbehør

Osteanretning med tilbehør

*** DESSERTER ***

Minipavlova

Minipavlova med sitronkrem og friske bær

Sjokolademoussè

Sjokolademousse med sjokoladecrumble og bringebær

Brownies- og ostekake

Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem

 

Finner du noe som frister?

Trenger du ytterligere inspirasjon kan du for eksempel ta en titt på denne nyttårsmenyen eller denne, eller benytte «tagene», slik som for eksempel forrett, dessert, vilt eller festmat. Skal du ha kalkun gjør du garantert stor suksess med denne appelsinsausen med chili til.

Flere av rettene har vinanbefalinger. For å få en godt sammensatt vinmeny vil jeg imidlertid anbefale deg å ta med den endelige menyen på Vinmonopolet og be om tips tilpasset dine preferanser.

Lykke til med planleggingen!

(Følg meg gjerne på facebook.) 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmm alt ser godt ut!
  Gratulerer som vinner av årets matglader, det fortjente du!!
  Ønsker deg med det samme et vidundelig godt nytt år! : )

 2. Vidunderlige nyttårsmenyer. Hos oss blir det etter tradisjonen tro kalkun m/tilbehør på nyttårsaften. Ønsker å takke deg for alle oppskriftene du deler med oss. Jeg bruker oppskriftene dine flittig. Nå i julen har jeg laget pepperkaker, bringebærcoocies og sjokoladekjeks (med mørk og hvit sjokolade, har laget 3 omganger), og biscotti etter dine oppskrifter. Ellers har jeg prøvd meg på utallige middagsoppskrifter. Den som går ofte igen er hvit pizza med bacon og kylling. Den er helt nydelig. Ønsker deg et riktig godt nyttår. Gleder meg til oppskrifter neste år også:-)

  Nyttårsklem fra Jane

 3. Takk for en flott blogg. Med inspirasjon fra denne fikk vi et flott nyttårsmåltid med gode venner i går. Hjortefilet med portvinssaus, blomkålpure og eplekompot ble et høydepunkt. Gleder meg til å følge med deg framover.

 4. Hei Trine, er det bevisst at Oppskriften til «Sjokolademousse med sjokoladecrumble og bringebær» ikke ligger ute lenger? Får 404-feil.

  1. Hm, av en eller annen grunn er den ikke blitt med ved import til ny side. Jeg har backup av den gamle siden og kan få lagt den inn igjen, men det må jeg ta på nyåret. Håper du finner noe annet godt å lage isteden. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste