Sommerferien er definitivt slutt for min del, men jeg kan se tilbake på fem fine og begivenhetsrike uker. Vi har feriert på Rhodos, vært på familiebesøk i Trondheim og på Vega, og ikke minst de spennende feriedagene på hytta hvor vi ventet og ventet på to prinsesser som meldte sin ankomst med tre dagers mellomrom. Nå er det tilbake til hverdagen.

Men, først vil jeg dele noen minner fra ferien nordpå, på min manns hjemsted Hysvær, en liten øygruppe utenfor Vega. Det er en utrolig fin plass, som også står på Unescos verdensarvliste. Ute i havgapet gjør vi det enkelt, hvor vi enten lager maten på utegrillen eller på gassbluss inne. Utvalget av ingredienser er også begrenset, for ut dit tar vi ikke med mer enn strengt nødvendig.

Mathias hadde fått fiskestang i treårsgave og den ble flittig brukt. Allerede ved første forsøk fikk han en stor torsk på Elias-sluken sin, og det var både spennende og skummelt å få fisken opp i båten. Etterhvert kom det flere torsk og massevis av fin makrell. Det var ikke fritt for at jeg lengtet etter et litt mer velfylt kjøleskap enn det jeg hadde til disposisjon da makrellen skulle tilberedes.

Men, når en har gode råvarer tilgjengelig er det ikke mye som skal til for å få et gourmetmåltid. Når det også inntas med utsikt over vakre Helgelandskysten og med en god rødvin, må det jo bli en skikkelig høydare! Og storfiskeren selv spiste stolt en hel makrellfilet!

Tilberedelsen var enkel. Jeg skar noen snitt i fiskeskinnet, krydret med salt og pepper og stekte de i meierismør, med skinnsiden ned. Utfordringen er å ha passe høy temperatur slik at skinnet ikke blir svidd, men at det likevel blir sprøtt. Filetene skal deretter snus og stekes litt til og makrellen er klar for servering. Som tilbehør hadde vi tzatziki, tomater og godt brød. Et velsmakende og koselig sommerminne.

Hva er ditt mest velsmakende sommerminne?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!! Så heldig du er som kan feriere på Hysvær!! Jeg har vært der og det er et fantastisk område. Var så heldig å jobbe med innspillingen av Himmelblå og tilbragte flere månder på Ylvingen og i Brønnøysund. Vi som bor på Østlandet vet ikke hvor fantastisk vakkert det i Nordland. Det er mye “lettere” å reise til den andre siden av kloden på ferie enn i sitt eget land…….Ha en fin dag!! AnneK:-)

  2. Sprøstekt makrell med nypoteter, bladsalat og pepperrotrømme er smaken av sommer. Heldig er du som har en liten Mathias som drar i land en slik middag 🙂

    1. Mmmm, tilbehøret ditt høres deilig ut! Ja, Mathias og pappaen hans er et dreamteam når det kommer til fisking (også), så det lover godt for fremtidens fiskemiddager også.

  3. Dette får jeg nesten “hjemmlengsel” av! Har bodd i flere år i Brønnøysund i min oppvekst. Bare dumt jeg ikke viste å sette pris på naturens spisskammers da….

  4. Trine,
    vel overstått sommer.
    Jeg har også hatt fisking og fisk på menyen i sommer! Det er “sommer” for min del. Neste uke skal jeg presentere noen av fiskene jeg fisket og rettene jeg har laget. Vær velkommen til Sjømat-uke hos http://www.superkokken.no
    Takk for dine fine og inspirerende oppskrifter, som alltid! 🙂
    Sommerhilsen fra Superkokken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.