* 16. DESEMBER *

Jeg har inntrykk av at mange tror at vi matbloggere tenker på mat hele tiden. Det er ikke tilfelle for min del i alle fall. Men, jeg er alltid på jakt etter inspirasjon og nye ideer, og lar meg villig spore av dersom anledningen byr seg. Som for eksempel da jeg tittet innom en av mine favorittblogger Vaffelhjerte forleden. Elise hadde laget et gaveglass med ingredienser til havregrynscookies, og jeg adopterte ideen umiddelbart og prøvde den ut på konfektcookiesoppskriften min. Det geniale bak konseptet er at en blander alt det tørre på et glass, og mottakeren skal selv tilsette smør og egg, blande sammen – og steke. Nøye anvisninger følger selvfølgelig med, her skal selv den mest uerfarne og klossete baker kunne oppleve mestringsfølelse og glede på kjøkkenet, og deretter nyte sine egne, nydelige og velduftende bakverk. Det er jammen litt av en gave!

Finn frem et stort glass:

I glasset:

  • 275 gram hvetemel
  • 125 gram sukker
  • 100 gram demerasukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram mørk sjokolade, hakket
  • 50 gram mandler, hakket
  • 50 gram valnøtter, hakket

Tilsettes ved tilberedning:

  • 200 gram mykt smør
  • 2 egg

Ha de tørre ingrediensene på et syltetøyglass eller lignende som rommer minst 7,5 dl.

Skriv ned oppskriften på et lite kort og fest med en sløyfe eller bånd på glasset.

Den heldige mottaker av gaveglasset skal gjøre følgende:

Finn frem: 200 gram mykt smør og 2 egg. Pisk smøret luftig og hvitt med en miksmaster. Rør inn eggene, ett av gangen, til du får en jevn og luftig masse. Rør inn innholdet i gaveglasset med en slikkepott og bland godt sammen.

Bruk to teskjeer og form omtrent like store “topper” (ca 30 stykker) på bakepapirkledte stekeplater. Konfektcookiesen stekes ved 200 grader i ca 9 minutter, eller til de er passe stekt. La cookiesen avkjøle noen minutter på stekeplaten før du forsiktig legger dem på en rist for avkjøling. Oppbevar konfektcookies i tett boks.

Hva med å lage dobbel porsjon; et gaveglass og en porsjon ferdigstekte cookies til deg selv, slik at du slår to fluer i en smekk når du likevel er i gang? Ellers er også ferdigstekte konfektcookies ypperlige å gi bort som gave, for eksempel i en cellofanpose med et fint bånd på.

Flere spiselige gaver finner du HER.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en god ide! En ypperlig gave og praktisk hvis en skal på hytten og ikke har alle ingrediensene der.Kan du komme med tips om hvor en kan få fatt i konfektformer (f.eks. lik de røde hjerteformene du har bilde av) og cellofanposer/"cellofanark"? Jeg har planer om å lage karameller som gave til jul,men ingen butikker jeg har vært i selger dette.Mvh Lillian

  2. Laget flere slike glass til pakkelek på julebordet i helgen, VELDIG POPULÆRE ! Kjempefine som venninnegaver erfarte jeg ifjor:)Hos meg har både kamera og pc mer eller mindre tatt kvelden omtrent samtidig, og det passer jo som kjent alltid bra for en matblogger… Kommer sterkere tilbake hvis julenissen er snill med meg i år 🙂 Klem Ingvild

  3. Takk for tilbakemeldinger!Cellofanposene og merkelappene har jeg kjøpt på Panduro, mens de hjerteformede konfektformene er kjøpt på Jernia. Trine 😉

  4. Takk for svar. Har prøvd begge steder, men da var de vel bare utsolgt i disse juletider. Nytt forsøk etter jul;)Vi andre nyter gode tips fra deg-nå vil jeg gi et tilbake. Siden du lider av samme "sykdom" som meg (en kjekk en) -"Italiasyken". Til jul i fjor unnet jeg meg to bøker av Klaus Hagerup og Bibbi Børresen (Svarte haner & ville griser og Lykke i Piemponte). Koste meg glugg ihjel mens jeg leste og drømte meg tilbake til Italia. Hvis du ikke har bøkene;løp og kjøp og kos deg med dem når julefreden senker seg.Lillian

    1. Jeg har aldri bakt med glutenfritt mel, og vet derfor ikke hvilke egenskaper dette har i forhold til vanlig siktet hvetemel.

  5. Super ide =)

    Kan valnøttene sløyfes (nøtteallergi) uten at det har noe å si ifht hvordan deigen blir? Eller bør de erstattes med noe annet?

  6. Kan valnøttene sløyfes (nøtteallergi) uten at det har noe å si ifht hvordan deigen blir? Eller bør de erstattes med noe annet?

  7. De ser kjempe gode ut og har lyst til å lage dem. Men hvor lenge holder de seg gode? Prøver å planlegge når jeg skal lage dem 🙂 Elsker bloggen din!

  8. Disse var kjempegode! 🙂
    Jeg ga bort et sånt glass med ingredienser til jul, og i går laget jeg kjeks selv 🙂
    Hvor lenge holder de ferdige kjeksene seg om de er i en kakeboks og i syltetøyglass?

  9. Hei,
    Jeg laget disse kakene i dag, men ble ikke helt fornøyd med resultatet. Da jeg la “topper” på brettet, ble det topper etter stekingen også. Jeg måtte trykke dem flate før jeg stekte dem. Det virket som om deigen var for fast til tross for at jeg brukte de eksakte mål oppgitt i oppskriften. Noen tips til hva jeg kan ha gjort galt?
    Hilsen
    Karin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.