I fødselsdagsgave tidligere i høst fikk jeg Bølgen og Mois store bok om Mat og Vin av vesle Mathias. Dagens rett er hentet derifra, men med noen endringer.

Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

600 gram flatbiff, i tynne skiver
litt salt
*
1,5-2 dl Kikkoman soyasaus
1 ss tabasco
1/2 lime, presset
1/2-1 rød chili, finhakket
25-50 gram fersk ingefær, finhakket
1 ss solsikkeolje
*
blandet salat (ruccula, frisèe eller lollo rosso)
6 reddiker, i tynne skiver
1/2 agurk, i tynne staver
1 rød paprika, i tynne strimler
koriander
kjørvel
gressløk
*
1/2 dl soyasaus (gjerne en fyldig type)
1/2 dl olivenolje
1/2 lime, presset
2 ss sesamfrø, ristet

Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig, og krydre med litt salt.

Lag en marinade av soyasaus, tabasco, chili, ingefær, solsikkeolje og limesaft. Ha kjøttet i en pose og hell marinaden over.

La kjøttet marinere i ca to timer i romtemperatur.

Ta kjøttet ut av marinaden og stek det raskt i varm stekepanne. Stek kjøttet i to omganger.

Bland salat, reddiker, agurk, paprika og krydderurter (jeg hadde kun koriander tilgjengelig) i en stor bolle.

Lag salatdressing av soyasaus, olivenolje, limesaft og sesamfrø (ristet noen minutter i stekepannen), og hell over salaten. Tilsett kjøttet og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,Vi liker veldig godt din matblogg og din iver og interesse til å skrive om dette. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste på dette og tilsvarende tema. For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se http://www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på [email protected]å forhånd takk.Med vennlig hilsenErik Sørflaten på vegne av Quooker Norge.

 2. Hei! Det så godt ut! Jeg har et spørmål til deg, eller kanskje også en utfordring.. Spiste på Lemonrass i Oslo forleden, og her fikk jeg servert kylling med en ganske sterk mangosaus! denne sausen var fantastisk god – har du noe lignende?

 3. Er så heldig å ha ei kone fra thailand og har den gleden av å spise thai mat hver dag, og jeg kan garantere at dette er mat som smaker. De beste råvarene kjøper du på asiatiske butikker, de hjelper deg også hvis du lurer på hva du skal ha av råvarer.

 4. Har lest bloggen din i snart 1 år, å du har hjulpet meg ut av mange "matkriser", dvs når jeg er tom for ideer og vi får gjester.. Lager selv mye av elg, men trenger litt inspirasjon på dette tema, går ofte i brunegyter, lager burger, pizza, hakk, ja det vanlige. Lurer nå på om du har noe spennende innen tema elg..Ellers er frysern full av god gjærbakst fra dine oppskrifter, det er kjeks i alle bokser og en proppfull bok med oppskrifter..Så tusen takk for at du blogger all den fantastiske maten du lager Mvh Linda Merete

 5. Denne salaten har jeg laget mange ganger til fornøyde gjester. Nå vurderer jeg å bruke den som forrett i et middagsselskap, men synest det da var vanskelig å komme på hva som vil fungere godt som hovedrett.

  Forslag?

 6. Hei Trine. Lurte på om denne dressingen kunne passe til andre salater? Som foreksempel en pasta salat, eller en salat med byggris?:)
  Liker bloggen din kjempe godt !

 7. Hei Trine! Takk for at du redder hverdagen min – jeg er blitt avhengig av den etter at hjernen min kapitulerer stadig vekk med mann på heftig rocketurné, nyfødt baby og ei kruttønne av en treåring!

  Jeg lurer på hva du gjør av hensyn til din egen treåring mht. sterke saker. Krydrer du likt for ham, eller tar du til side noe som du krudrer mindre? Lager du i det hele tatt andre alternativ til ham noen gang?

  Beste hilsen Else

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Når jeg lager sterkt krydrede retter holder jeg av noen ingredienser og lager en mildere variant til sønnen min. Når vi har suppe koker jeg ofte litt ris eller pasta til han, for å få en litt mer mettende rett. Utover dette lager jeg aldri egen mat til han.

 8. Jeg er allergisk for soya. Kan man bytte denne med noe? Jeg er ikke så glad i soppsoya alene, men det er kanskje godt i marinader?

 9. Fantastisk god salat, også Thom kha gai oppskriften din er nydelig!
  Vi hadde veldig fornøyde gjester i går:) og kokken er glad hun har kommet
  over en så flott blogg som gir mye glede og inspirasjon.
  Ønsker deg en fin helg!

 10. Tusen takk for svært inspirerende matblogg med godt forklarte oppskrifter! Lagde denne i dag, byttet ut kjøttet med marinert scampi med bittelitt kokosmelk og rød curry-paste, kjempegodt! 🙂 Gleder meg til ny bok!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste