Scallopine med sitron, brekkbønner og soltørkede tomater
Her kommer en rask og enkel kalverett med mange gode smaker. En slik porsjon blir nok ikke et fullverdig måltid for en voksen kar, og den kan derfor gjerne inngå i en treretters middag, med for eksempel en italiensk fiskesuppe eller crostini til forrett, og panna cotta eller tiramisu til dessert. Til fire trenger du omtrent:
600 gram flatbiff av kalvlitt hvetemel2+1 ss smør2 ss olivenolje1 sitron, presset1 sitron, i tynne skiver4-5 ss tørr hvitvinsalt og nykvernet sort pepperpersille, finhakketca 250 gram brekkbønneren neve soltørkede tomater, i små biteren neve pinjekjerner, ristet
Begynn med å skjære kjøttet i 4 tynne og jevne skiver. Legg en og en skive mellom to lag med matpapir og bank kjøttet med en kjøtthammer eller lignende (for eksempel bunnen på en liten kasserolle). Kjøttstykket skal være ganske så tynt over det hele. Fordel litt hvetemel på en tallerken og vend kjøttstykkene i melet.
Gjør klar tilbehøret: Kok brekkbønnene etter anvisningen på pakken. Rist pinjekjernene raskt i en tørr stekepanne og skjær opp de soltørkede tomatene.
Når alt er klart, bordet er dekket og vinglasset er fylt, er det på tide å steke kjøttet. Ha 2 ss smør og 2 ss olivenolje i stekepannen, og stek kjøttet raskt på sterk varme på begge sider.
Ta stekepannen til side, ta ut kjøttet og rør inn sitronsaft og hvitvin i stekesjyen. Krydre kjøttet med salt og nykvernet sort pepper på begge sider. Tilsett 1 ss smør i stekepannen og varm opp sausen.
Vend kalvekjøttet oppi sausen og legg kjøttet på (varme) tallerkener. Anrett brekkbønnene ved siden av og fordel tomatene og pinjekjernene over. Hell vinsausen over kjøttstykkene (sil den gjerne ved hjelp av en tesil eller lignende). Pynt med sitronskiver og gi kjøttet et persilledryss før servering.
Får du ikke tak i kalvekjøtt kan du eventuelt benytte svinekjøtt, kylling eller kalkun. Men etter min mening er den aller best med kalvekjøtt.
Buon apetito!
Publisert 26. 11. 2010
Dette hørtes godt ut & må prøves. Liker potetfrie middager 🙂