Jeg er utrolig glad i kalvekjøtt, og spesielt varianter av denne retten. Det er ikke så ofte jeg finner tynne skiver med kalvefilet i de butikkene jeg vanligvis handler i, men når jeg gjør det sikrer jeg meg raskt et par skiver! I tillegg til at dette er lett og god mat er den også rask å tilberede, og det er heller ikke å forakte i en travel hverdag. Til to trenger du omtrent:

4 tynne skiver kalvekjøtt
4 skiver parmaskinke
frisk salvie (eller basilikum)
nykvernet sort pepper
1,5 ss smør
1,5 ss olivenolje
1,5 dl tørr hvitvin
*
6-8 lasagneplater (eller annen pasta)
10 cherrytomater, delt i to eller konfiserte tomater
en neve frisk basilikum
en god olivenolje
parmesan
nykvernet sort pepper
litt maldonsalt

Legg kalvekjøttet mellom to ark med matpapir og bank de flate med en kjøttbanker eller et annet egnet redskap (for eksempel bunnen av en liten kasserolle).

Ha på nykvernet sort pepper, salvieblader (eller basilikum) og en skive parmaskinke. Rull sammen og fest en tannstikker (uten smak) i skjøten.

Stekes raskt på alle sider i en blanding av olivenolje og smør på relativt sterk varme.

Ha i vin og slå ned varmen. La kjøttrullene putre med ca 8 minutter. Legg kjøttrullene på tallerkenen og hell sausen over.

Kok pastaplatene etter anvisningen på pakken. Anrett pastaplater, halve sherrytomater og basilikumbladene lagvis på tallerkenen. Ringle over litt god olivenolje og ha på litt parmesan, maldonsalt og nykvernet sort pepper før servering.

Serveres med godt brød og vin til.

TIPS; Server denne retten sammen med Crostini med italienske smaker som forrett og Panna Cotta til dessert.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette skal jeg lage neste gang jeg får tak i kalvekjøtt.I går forsøkte jeg ut en av tomatsuppe oppskriftene dine og jeg må bare si "Beklager Toro, det er nok slutt på å kjøpe pose tomatsupper" 🙂

  2. Åh! Det så godt ut!!! 🙂 HVa tror du om å gjøre noe lignende med kyllingfilét…? Tenkte bare siden det er så vanskelig å få tak i kalveskiver…;)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste