Indisk gryterett med kylling, eple, ingefær, chili og kokosmelk

Denne oppskriften er inspirert av den indiske kyllingsuppen, som synes å ha falt i smak hos flere av mine lesere. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

1 løk, i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liten rød chili, finhakket
1 ss revet frisk ingefær
1 rød paprika, i strimler
2-3 gulrøtter, i små terninger
1 lite eple, i små terninger
3 vårløk, i tynne skiver på skrå
ca 2 ts karri
ca 4 dl kyllingkraft eller (4 dl vann + en kyllingbuljongterning)
2 dl kremet kokosmelk
4 kyllingfileter, i biter
eventuelt hvit nykvernet pepper
eventuelt salt
frisk koriander, hakket

Skjær opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart.

Brun kyllingbitene raskt i litt smør og legg de til side. Fres deretter løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler, paprika, vårløk og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.


Tilsett kyllingbitene og kokosmelken i gryta og gi retten et lett oppkok. Jevn eventuelt retten med litt maisenna dersom du synes den er litt for tyntflytende. Smak til med salt og hvit pepper (om nødvendig), eventuelt litt mer karri og strø deretter finhakket koriander over før servering.

Serveres med ris og nan.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette blir morgendagens middag. Fiskesuppen din var forresten himmelsk, selv mannen i huset som ikke er spesielt glad i fisk likte den 🙂

 2. Aah, deilig! 🙂 Du, jeg skal ha hele familien over på middag søndag. Og trenger noen råd, om hva jeg kan lage. Det må ikke være for krevende, og med vanskelige ingredienser. Har du noen tips ? 😉 Godklem

 3. Så spennende blogg du har 🙂 Middagstips mottas med takk – ikke alltid like lett å komme på hva man skal lage. Det var faktisk husets 13-åring som tipsa meg om bloggen din, og sa at jeg måtte legge meg tilsom følger :-DHa en fin kveld og klem fra Siv

 4. Tusen takk for ei flott oppskrift på skolebrød. De ble kjempegode og den gamle oppskrifta mi er herved kassert.Har ikke laget gjærdeig på denne måten før hvor smøret eltes inn,men har nå "sett lyset":)Er nå klar for noen dager i Romaog skal garantert oppsøke matmarkedet du skrev om:)Ha en trivelig kveld!

 5. Takk for koselig tilbakemeldinger! Så gøy å høre om mammaer som får matbloggtips fra 13 åringen sin! Jorid; har svar deg pr epost. Randi; jeg har fått et helt annet forhold til gjærbakst etter at jeg begynte å bruke denne metoden! God tur til Roma, og kos deg blant annet på Campo di Fiori. Trine 😉

 6. Hei Trine,Takk for ein heilt fabelaktig blogg! Trur du det kan fungere å lage denne gryteretten dagen før den skal serverast? Får gjestar rett etter jobb, og alt som er gjort dagen før er veldig bra! :)Camilla

 7. Hei Trine.Jeg skal lage denne til 9 – 10 stk og ha nanbrød til. Skal jeg rett og slett 3 doble den + litt ekstra?Det kommer ei som ikke tålen eple eller gulrot – gjør det noe å kutte det ut eller ta det i til slutt når jeg har holdt av litt til damen med allergi?Ble kronglete dette her, men håper du forsto hva jeg mente.Min mail er: [email protected]

 8. Camilla; gryteretten kan fint lages dagen før. Eventuelt kan du gjøre alt klart dagen før og steke opp og tilsette kyllingen rett før servering. Hege; det blir nok bra å tredoble den, med mindre det er mange sultne menn rundt bordet. Men, jeg vil nok ikke anbefale deg å vente med å tilsette eple og gulrot tilslutt, da disse ingrediensene er med på å sette den gode smaken…Trine

 9. Ah- enda en middagsvinner fra bloggen din! :o) Knallgod! :o) The Ødegaards har nå fylt opp fryseren med en halv hjort- har du noen tips til bruk av karbonadedeigen? (Som det selvfølgelig er mest av)Mvh Cathrine- og resten av The Ødegaards

   1. Det høres spennende ut, men jeg har så utrolig mange andre oppskrifter liggende og ikke noe karbonadedeig av hjort…

    1. Ja, dette er jo sesongmat, send meg en mail til høsten hvis du er interessert 🙂 Jeg brukte opp siste rest til nyttårsmiddagen.

     Har såvidt begynt å se på bloggen din, er veldig imponert! Prøvd et par oppskrifter, alle supergode, kommer til å prøve enda flere!

     Cecilie

 10. Cathrine; så gøy at retten falt i smak! Jeg har dessverre ingen oppskrifter på bloggen med karbonadedeig av hjort. Jeg har ingen umiddelbare planer om å legge ut slike oppskrifter med det første, men du kan jo ta et søk på MatPrat feks? Lykke til!Trine

 11. Denne var SUPERgod! Synes kanskje gulrøttene ikke helt gjorde seg, men ellers var den helt topp (som så mange av oppskrfitene dine jeg har prøvd ut). Har linket til oppskriften i bloggen min. Digger bloggen din!

 12. Hei Trine! Jeg har bare et lite spørsmål; hva slags karri bruker du i denne retten? Mild eller sterk? Thai eller Indisk?

  Hilsen Ingvild

 13. Jeg lagde denne suppen i går med stor suksess. Mannen ville ha indisk, og indisk det ble! Venninnen min som er kokk, ble også svært begeistret. Og i dag ser jeg den er kommentert på TV2.no.

  Du burde lage deg en «App» på nettsiden din. Dette ville bli populært!

  MVH Nina

 14. Eg lagde denne gryteretten som fredagsmiddagen her i huset, og det er lenge sidan eg har sett dei tre trollungane mine kose seg så masse med middagen. Lovorda haggla og det seier ikkje reint lite når dei kjem i frå ein 8, 7 og 5 åring.
  Dei ba så fint om me ikkje kunne ha dette som lørdagsmiddag og. Så dette blei definitivt godt mottatt her i huset og denne kjem til å bli laga mange fleire gongar. ( det samme gjeld for suppe varianten )

 15. Hei

  Denne er kanskje litt utradisjonell å ha i fint middagsselskap? Uansett uformelt, så jeg vurderer den sterkt til en middag jeg skal ha til helgen. Har du noe forslag til forrett som passer? Og kanskje et vintips? Da hadde jeg blitt svært glad!

  1. Det høres ut som et godt valg! Tips til forretter finner du her: http://trinesmatblogg.no/tag/forrett/ og vintips får du på polet. Jeg ber om forståelse for at jeg dessverre ikke har kapasitet til å sette sammen individuelle menyer (får minst 10 henvendelser som det hver uke). Lykke til!

 16. Hei. Jeg har prøvd denne retten og den er bare super god!:)
  Akkurat nå lager jeg ukes meny til uka som kommer, og jeg bruker mange av dine oppskrifter!
  Men jeg synes det hadde vært veldig greit om det sto noe om hvor lang tid det tar og lage de forskjellige middagene! Det hadde vært lettere å sette sammen menyen!:)
  Men ellers er jeg super fornøyd med bloggen din!:-)

  1. Flere har spurt om tidsestimat tidligere, noe jeg synes er vanskelig å gjennomføre i praksis. Rettene på bloggen blir jo til i en hektisk hverdag etter jobb, og mens jeg lager maten setter jeg på klesvask, prater i telefonen, tegner med fireåringen, tar bilder og noterer… 😉

 17. Dette er god mat, altså! 🙂 Alle liker denne retten, men jeg tar litt mindre chilli, siden min 4 åring er litt mer sensitiv for slikt enn din.. (?)

  Takk!

 18. Hei. Denne laget jeg i dag, og. Ble veldig skuffet. Fulgte oppskriften nøye, og den bla ganske tynn. Synes den manglet det lille ekstra til å være indisk.

  Jeg tilsatte en boks hermetiske tomater, sitrongress og mye lime. Og det gjorde seg betraktelig.

  Men takk for oppskrift:)

 19. Nydelig.
  Laget den som vegetarrett og byttet ut kylling med linser og blomkål og hønsebuljong med grønnsakbuljong samt brukte 4-5 av chilifrøeene.

 20. Hei! Denne ser fantastisk god ut! Tror du at det går an å bytte ut kyllingen med laks, for de som ikke spiser kjøtt? 🙂

 21. Kjempegod rett – tusen takk! For første gang brukte jeg ekte kyllingkraft i stedet for buljong. Tror det gjorde susen! Retten var veldig enkel og smakfull.

 22. Dette skal mannen min lage i dag, han er flink på kjøkkenet og synes det er veldig greit at jeg ikke er der sammen med han, koser meg isteden med godlukten av maten som er under laging. Gleder meg til Baligryten.
  God lørdag kjære matelskere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste