Bulgur er et relativt nytt bekjentskap for min del, men så absolutt et bekjentskap jeg ønsker å utvikle videre. Bulgur er mye benyttet i Midt-Østen og er fremstilt av durumhvete. Det er en næringsrik matvare som er rask og enkel å tilberede, altså veldig godt egnet som tilbehør til en rask, sunn og velsmakende hverdagsmiddag, og passer godt til de fleste fiske- og kjøttretter. Jeg blander alltid inn grønnsaker i bulguren, og tar da det som er tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Slik gjorde jeg det denne gangen:

kyllingfilet
nykvernet sort pepper
salt
smør
balsamicoeddik
*
rødløk, i tynne båter
squash, i terninger
rød paprika, i biter
gul paprika, i biter
cherrytomater, delt i to
friske krydderurter
salt og nykvernet sort pepper
*
bulgur
kyllingbuljong
evt 1 ss smør (kan sløyfes)

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek 2-3 minutter på hver side. La kyllingen ettersteke på restvarmen til den er gjennomstekt. Mot slutten av steketiden drypper du noen spiseskjeer av en god balsamicoeddik over kyllingfiletene. La fileten trekke ca 1 minutt i balsamicosjyen og la den deretter hvile i ca 5 minutter før servering.

Fres alle grønnsakene i litt smør eller olje til de blir passe møre. Tilsett tomatene mot slutten av steketiden, slik at de akkurat blir gjennomvarme. Kok opp bulguren i kyllingbuljong, etter anvisningen på pakken. Bland deretter forsiktig sammen grønnsaker og bulgur. Rør eventuelt inn en ss smør og smak til med friske krydderurter, salt og nykvernet sort pepper.

Del gjerne kyllingen i to på langs, drypp over litt balsamicosjy, og server bulgursalaten ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmm – ser supergodt ut! Du tar skikkelig flott bilder – får virkelig lyst å prøve oppskriftene (og om ikke det, så iallefall å SPISE det!):o)

  2. Jeg kjøpte bulgur for et par måneder siden, men har ikke prøvd det ennå. Denne oppskriften skal definitivt prøves til uken.På fredag skal jeg igjen ha middagsgjester på Beef bourguignon 🙂 Lørdag skal lammeskankene prøves ut.

  3. Dette var absolutt anbefalende:))) Jeg hadde ikke bulgur og brukte derfor vilris. Rettene på bildene dine ser så "gode" ut – og det er vel avgjørende i fotomatkunsten!? Også kjenner jeg den gode lukta – mmMmmm:) Må bare si det igjen, takk for at du deler med oss!!!!Ønsker deg og dine en finfin søndag:)Sønnis

  4. hei! jeg prøvde denne i går, og den falt veldig i smak. men jeg hadde problemer med bulguren. jeg er en nybegynner uten like og aner ikke hvor mye vann det skal være i. den ble litt bløtere enn jeg tror det skal være.. på pakken kjøpt på den lokale grønnsaksbutikken stod det bare koketid 15 min. håper noen har noen tips 🙂

    1. Jeg har ingen andre tips ennm å følge anvisningen på bulgurpakken, og eventuelt tømme av eventuell overskuddsvæske. På bulguren jeg benytter skal den kokes i 12 minutter og deretter trekke i 5 minutter. Lykke til neste gang! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste