Hva sier du til crispy og velsmakende kylling, servert til en nydelig sellerirotmos? Enkel, rask og god middag! Til 3 trenger du omtrent:

Kyllingen
3-4 kyllingfileter
salt og pepper
*
1-2 skiver tørt brød uten skorpe
3-4 ts pesto
4-6 ss olivenolje (eller mer)
eventuelt litt frisk basilikum

 

Sellerirotmos
1 bit sellerirot, i grove terninger
5-6 poteter, i grove terninger
1-2 ss smør
ca 0,5 dl matfløte
salt
hvit pepper

 

Garnityr
5 cherrytomater el, delt i to
litt maldonsalt
evt friske krydderurter
 litt pesto

 

Kok sellerirot og poteter møre i usaltet vann. Tøm av vannet og la eventuelt overskuddsvann dampe bort. Mos røttene og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og hvit pepper. Hold mosen varm, men pass på at den ikke blir brent.

Kjør alle ingrediensene til pestotoppingen i en liten blender eller lignende. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i varm panne til du får en brun stekeskorpe på begge sider. Legg filetene i et ildfast fat og fordel toppingen over. Bruk gjerne fingrene!

Del tomatene i to og legg de sammen med kyllingen. Strø maldonsalt og eventuelt finhakkede krydderurter over. Stekes ved ca 220 grader i ca 12 minutter, til den er passe stekt. La kyllingen hvile minst 5 minutter før servering.

Anrett gjerne retten på porsjonstallerkener sammen med litt pesto.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Du legger ut så mye bra mat!! Jeg liker bloggen din kjempegodt!! Denne retten tror jeg kan bli en middag idag!! Hilsen AnneK:-)

 2. Laget denne retten i går. Den slo virkelig an og blir definitivt en del av oppskriftsboka mi! 🙂 Takk!

 3. Hvor mye er en bit sellerirot?
  Jeg er litt klønete på kjøkkenet, så trenger litt hjelp slik at det blir som det skal;)
  Takk for mange gode oppskrifter!!!

  1. Sellerirot selges ofte pakket på brett, i en bit, på kanskje omtrent 150-200 gram. Skal huske på å veie opp neste gang. 😉

 4. Hei Trine!

  Tusen takk for de fine oppskriftene som du deler! Jeg bruker bloggen din nesten hver eneste dag og blir fornøyd hver gang. Takket være oppskriftene dine har jeg siste året prøvd mange nye retter som familien er veldig fornøyd med. Oppskriftene dine er oversiktlig satt opp, inspirerende, sunne og raske å lage, noe som betyr mye i en hektisk hverdag. I kveld har vi kost oss med pestopanert kylling her på hytta.
  Gleder meg til å følge deg videre!

  Hilsen Åse

 5. Takk for supre oppskrifter. Har laget pestomarinert kylling og det er nydelig, men synes det blir litt tørt. Skal lage den igjen til en fest på lørdag og håper du anbefale en saus som passer til pestokyllingen?

  På forhånd takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste