Jeg har fått flere henvendelser om jeg har oppskrift på Oreo Cupcakes, og siden jeg ikke har det har jeg henvist til den kalorispekkede kakebakebloggen Passion4Baking, som så ut til å ha en veldig god oppskrift, i tillegg til mye annet godt. Da jeg skulle feire fødselsdagen min sist helg med blant annet døtrene mine på besøk, fikk jeg lyst til å prøve de selv også. Og som dere ser ble resultatet bra og stemningen desto større…

Jeg har justert ned oppskriften noe, da jeg hadde en viss anelse om at dette var mektige saker. Det viste seg å være korrekt – og i tillegg var de veldig gode! Det er godt det raskt ble tomt i rekkene, for disse kan raskt bli vanedannende!

Til ca 14 muffins trenger du:

Muffinsrøre
75 gram smør
2 eggehviter
1 3/4 dl melk
175 gram hvetemel + litt å strø på kjeksen
3/4 ts bakepulver
frøene av 1/2 vaniljestang
120 gram sukker
Ostekrem
250 gram kremost naturell
50 gram smør
1/2 vaniljestang
225 gram melis

ca 30 Oreocookies eller Dots (til både muffinsrøre, ostekrem og pynt

Sett 14 medium muffinsformer i et muffinsbrett (eller bruk doble muffinsformer som du setter på en stekeplate). Finn frem 14 Oreokjeks og ta de fra hverandre. Legg halvparten av de delte kjeksene i muffinsformene med kremsiden opp, de øvrige skal du benytte i ostekremen, se nedenfor.

Lag muffinsdeigen:
Pisk smøret luftig og kremaktig i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk og frøene fra vaniljestangen og rør godt sammen. Tilsett deretter mel og bakepulver og kjør i ca 1 minutt, før du tilsetter sukker og kjører i 2 minutter, og deretter eggehvitene og kjører i ytterligere 2 minutter. Grovhakk 9 Oreokjeks, strø litt mel på, og vend de deretter forsiktig inn i muffinsrøra.

Fordel muffinsdeigen i muffinsformene, som skal være fylt ca 2/3. Stekes ved 180 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsen er ferdigstekt.

Når muffinsen er avkjølt står ostekremen for tur:
Bland sammen ost og smør og kjør det til en jevn masse. Tilsett melis og frøene fra vaniljestangen og kjør til massen blir kremaktig. Finhakk de 14 halvdelene av Oreokjeksen du delte innledningsvis, og vend disse forsiktig inn i ostekremen. Fordel ostekremen oppå muffinsen og pynt med resten av Oreokjeksen (7 stk – delt i to tvers over) eller du kan erstatte disse med 14 mini-Oreokjeks, som jeg gjorde.

Enjoy!

  1. Må bare si at jeg synes Oreo er den mest oppskrytte kjeksen jeg noensinne har smakt. Så kunstig smak :(BlæhHilsen MLA 🙂

  2. Hei Trine!Tittet innom bloggen din som jeg har hört min veninne prate om..Wow…her fantes det mye godsaker!Herlig vri på oreo cupcake! Dem ser veldig innbydende og ikke minst söte;)Takk for mange gode oppskrifter, man kan ikke annet enn å sette igang på kjökkenet etter å ha lest igjennom her:)klemmereldrid

  3. Hei,eg prøvde denne oppskriften,men når di var ferdig steikt så fekk eg ikkje av muffinsformen,kjekksen i bunn hadde nermest meltet sammen med papirformen. Hva kan det skyldes?

  4. Takk for tilbakemeldinger! ;)Hanne Panne; Huff, det høres ikke greit ut. La du kjeksen med fyllet opp, slik du ser på bildet? Mine løsnet greit fra muffinsformen, så jeg har ingen god forklaring på hvorfor det skjedde hvis du fulgte oppskriften. Mulig det er ulik kvalitet på muffinsformer også? Trine 😉

  5. Hei – veldig fin blogg du har 🙂 Skal nå prøve å lage Oreo Cupcakes – hvilken type smør bruker du i denne oppskriften?MvhAnn Mari

  6. Jeg klarte ikke å vente til helgen med å prøve disse, så nå står de i ovnen. Et spørsmål vedr. det å piske smøret, så tilsette melken, som jeg håper du har anledning til å svare på; Er det meningen at smør og melk skal bli en jevn blanding?

  7. Dette så kjempegodt ut! Dette MÅ jeg bare prøve 😀 Har allerede prøvd meg på oreokake som ble supergod 🙂

  8. Jeg lagde disse på søndag, kjempegode!!De var faktisk gode etter to dager også. Litt mer jobb enn vanlige muffinsoppskrifter, men absolutt verdt det!

  9. Hei Trine, Super matblogg – her har jeg funnet mange gode tips! Denne gangen lurer jeg på ETASJEFATET du har oreo-muffinsen på: – hvor har du fått tak i det? Jeg er på jakt etter akkurat et slikt et… Irene

  10. Laila; blandingen blir ikke helt jevn, mener jeg å huske, det er jo smør og melk… Vimsekoppen; etasjefatet er kjøpt på Ikea. Anonym; det skal benyttes store Oreokjeks (eller Dots). Du kan eventuelt benytte små Oreokjeks til pynt, slik jeg har gjort, men det er ikke nødvendig. Trine 😉

  11. Testet disse forrige uke og de er nå på min topp 3 liste av kaker. Utrolig gode! men ingen helsekost akkurat:-)Alle som smakte synes også de var nyydelige. Hilsen Marianne

  12. Kjempegode! Jeg rørte smør og sukker hvitt, før jeg tilsatte egg og resten av ingrediensene -fungerte veldig bra det og.

  13. HERREGUD! Jeg skulle aldri funnet denne oppskriften! Skal snart ut i fødselspermisjon og bare gå rundt og vente på at ting skal skje. Og kjeder jeg meg – så ender jeg alltid opp på kjøkkenet. Dette lover ikke bra… De er altfor gode 😛

  14. Disse ser nydelig ut :)Bare et lite spørsmål: hvor store muffinsformer bruker du? Og… et lite spørsmål til: hvis man ikke har kjøkkenmaskin, tror du det går fint å bruke miksmaster isteden?

    1. Jeg benyttet små muffinsformer til denne oppskriften. Er jo mektige saker dette. Du kan fint benytte miksmaster. 😉

  15. Dette var bare helt fenomenalt! De hjemme fikk hver sin smaksprøve, resten ble tatt med på jobb dagen etterpå. Hørte bare et “svisj” så var fatet tomt, deretter heftig “Mmmmm” fra nabokontorene 🙂 Må jo være supre å ta med på hyttetur, og bare legge kremen på rett før servering. Da blir det dobbel porsjon til helgen 🙂

  16. Hei trine

    Lurte bare hvordan på disse var dagen derpå?
    Moren min har bursdag imorgen, og jeg vil gjerne overraske henne med oreocupcakes. Men jeg er ikke akkurat ett A-menneske så å stå opp imorgen tidlig før hun våkner å bake kommer ikke på tale. så viss jeg baker de ikveld hvor skal jeg putte de til imorgen? I kjøleskapet eller?

    1. Du kan fint lage de i kveld og servere de i morgen. Det beste vil nok være om du baker muffinsen i kveld og oppbevarer de i kjøleskapet, og pynter de i morgen. Men, du kan fint gjøre de ferdig i kveld også. Heldige moren din som får en slik bursdagsoverraskelse! 😉

  17. Nå er disse prøvd for andre gang, og de er deilige!
    Litt tidkrevende å lage til tross for mange små hjelpende hender (eller kanskje nettopp derfor :P), men så absolutt verdt det!

  18. Er det mulig å bruke philidelfia naturell istede for den vanlige kremosten fra tine? jeg er nemlig ikke i norge 🙂

    super blogg!!

  19. Hei,hei!

    Fikk et tips om bloggen din og her fant jeg masse fristende som skal prøves fremover 🙂 Oreo cupcakes er først ut. Ingrediensene er kjøpt inn og i morgen skal det bakes! Tror du de kan fryses?

    Tone

  20. En fantastisk god oppskrift! Har lagd disse cupcakes’ene tre eller fire ganger siden jeg fant den (starten av april *fnise*) og de smaker like godt hver gang 🙂
    Så tusen takk for at du delte den! 😀

  21. Hei Trine, takk for flott og inspirerende blogg !
    Går det greit å benytte vaniljesukker istede for frøene av vaniljestang tror du..?

    1. Du kan fint benytte vaniljesukker. Pass på at du kjøper riktig sort, at du får den som er laget av ekte vanilje og ikke den som er syntetisk fremstilt. 🙂

  22. Hei!
    Stor fan her, bruker bloggen din ukentlig:-)
    Jeg har forsøkt meg på disse muffinsene, men pga sykdom finn vi ikke hatt selskapet vi skulle, og jeg slang de i fryseren av mangel på annen løsning… Tror du de tåler det?! (uten frosting)
    Ha en fin dag!
    Hilsen Jeanette:-)

  23. Dette var utrolig gode muffins. Tror du det går å lage muffinsene uten og ha kjeksen i røra? Som vanlig vanilje muffins?

  24. Hei

    Hvordan får jeg smøret luftig? Er det evt noe jeg gjør feil. Har kjøkkenmaskin, men smøret blir bare klumpete?

    Mvh
    Hege

    1. Smøret må kjøres i maskinen i flere minutter. Bruk visp eller grind. Det kan høres ut som om smøret du har benyttet har vært alt for kaldt, eller at du ikke har pisket det lenge nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits