I dag står det italienskinspirert kjøttbrød på menyen, med mange gode smaker og som passer ypperlig til for eksempel pasta.

 

Jeg driver stadig og utforsker den nye dampovnen min, og ble gledelig overrasket da jeg fant ut at den også er godt egnet til å tilberede kjøttpudding i! Det er imidlertid ikke særlig mere krevende med vanlig stekovn heller, og fremgangsmåten finner du nedenfor.

Til to store og en liten trenger du omtrent:

 

400-500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
en neve tørre brødsmuler uten skorpe
1 egg
ca 1/2 dl matfløte
1-2 sjalottløk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
6-8 soltørkede tomater, i biter
ca 2 ss pinjekjerner, grovt hakket
frisk basilikum
litt tørket oregano
salt

nykvernet sort pepper
noen pinjekjerner til pynt

Tomatsalat av for eksempel cherrytomater, sjalottløk, sorte oliven, friske krydderurter, salt og nykvernet sort pepper

Ketchup fra Olivier&Co eller en tomatsaus

pasta

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland de godt sammen. Bruk fingrene, de er ditt beste redskap i en sådan stund.

 

Ha røren over i en avlang form som er smurt med olje. Bruk en skje fuktet med vann til å stryke deigen jevnt utover og ringle deretter litt god olivenolje over og ha eventuelt noen pinjekjerner på toppen.

Jeg tilberedte kjøttbrødet i dampovnen, ca. 45 minutter ved 100 graders damp (eget program). Hvis du ikke har dampovn dekker du formen med dobbelt lag med alufolie og setter den i en dyp langpanne som du har fylt med kokende vann. Stekes ved 190 grader i 45-60 minutter, til kjøttbrødet er gjennomstekt.

 

Server kjøttbrødet med ønsket tilbehør, for eksempel tomatsalat, pasta og tomatsaus.

 

Buon appetito!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Buongiorno sai che sei molto brava , preparo spesso il polpettone ma con alcuni tuoi suggerimenti posso rinnovare una mia classica ricetta, grazie ♥♥♥

 2. Da er ytterligere 2 oppskrifter prøvd ut 🙂 Ovnsbakt torsk med spinat, fetaost og tomater og ostefylte kyllingbryst med skinke, squash osv. Begge rettene var nydelige. Gleder meg allerede til å prøve neste oppskrift 🙂

 3. Hei Trine!

  Både jeg og min mann har lenge lest din blogg. TAKK for inspirasjon som har gjort middagslagingen i en hektisk hverdag enklere!

  Da vi i år flyttet og skulle bygge nytt kjøkken, byttet vi ut mikroovn med dampovn. Denne kan kun innstilles på 100 grader, har altså ikke flere program. Vi hadde gledet oss til saaaftig fisk, fjærkre og annet digg, men alt vi tilbereder i ovnen blir tørt og ujevnt ferdig (tørr ytterst, rått inni). Vi har prøvd mest uten og litt med folie nå i det siste. Tips mottas med takk!!!

  Vennlig hilsen trofast leser

  1. Så leit at dere ikke finner ut av dampovnen deres. Vår ovn har mange ulike programmer tilpasset ulike råvarer, og har alltid gitt et godt resultat. Jeg har derfor ikke erfaringer med manuelle innstillinger og er derfor ikke den rette å spørre. Kommer til å legge ut flere oppskrifter for dampovn fremover, og de som er lagt ut allerede finner du samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/dampovn/. Lykke til! 🙂

 4. Stekte kjøttbrødet en time på 175 grader. Resultatet ble kjempegodt, og sjelden har jeg sett barnebarna spise med så god appetitt.

 5. Hei Trine,
  Linken til forslag saus til Italiensk kjøttbrød virker ikke. Jeg har brukt den oppsriften for lenge siden og sausen var veldig god. Vil gjerne ha oppskriften tilbake. 🙂
  Hilsen Anne

 6. Denne skal jeg prøve så snart jeg får min dampovn i hus. Ønsker meg flere oppskrifter og inspirasjon tildampovn. Hva med sous vide?
  Håper det kommer mer.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste